Provincie Utrecht

wegwerkzaamheden N228 Montfoort-Oudewater

Vervolg wegwerkzaamheden N228 Montfoort-Oudewater

13-9-2006 -

Eind juni 2006 is de provincie Utrecht gestart met reconstructiewerkzaamheden en groot onderhoud op de provinciale weg N228 vanaf de Damweg in Oudewater tot de rotonde Anne Franklaan in Montfoort. Tussen 17 en 29 september wordt er gewerkt op het traject vanaf het kruispunt Willeskop tot de rotonde Anne Franklaan in Montfoort. In die periode vinden twee wegafsluitingen plaats. In oktober is de totale klus geklaard.

17 september - 29 september:

Werkzaamheden traject kruispunt Willeskop - Anne Franklaan

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, wordt het traject ingedeeld in twee wegvakken:


* Wegvak 1: Kruispunt Willeskop - kruispunt De Bleek/Julianalaan
* Wegvak 2: Kruispunt De Bleek/Julianalaan - rotonde Anne Franklaan
*

Wegvak 1: Kruispunt Willeskop - kruispunt De Bleek/Julianalaan

Werkzaamheden
De rijbaan en het aanliggende fietspad worden volledig uitgebroken en vervolgens voorzien van een nieuwe deklaag. Bij de oude aansluiting met De Cope/Julianalaan wordt de rijbaan gesplitst in twee stroken. In het midden komt een verhoogde geleider in betonbanden en een plateau met een fietsoversteek. Een nieuwe asfaltdeklaag vanaf het kruispunt Willeskop tot de bebouwde komgrens van Montfoort gaat zorgen voor aanmerkelijk minder lawaai voor de omgeving.

Wegafsluiting vanaf zondag 17 september, 20:00 uur Wegvak 1 wordt gedurende vier avonden en nachten afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat gebeurt telkens vanaf 20:00 uur 's avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Het wegvak blijft alleen open voor aanwonenden en hulpdiensten. De dienstregeling van de lijnbus wordt in overleg met Connexxion aangepast. Overdag worden geen wegen afgesloten.

Omleidingen

* Het verkeer komende uit Oudewater (N228) en omgeving met bestemming Montfoort-De Meern wordt omgeleid via de provinciale weg N204 richting Woerden en de A12 richting Utrecht en De Meern. Vanuit De Meern is Montfoort-centrum bereikbaar over de N228.
* Het verkeer vanuit De Meern met bestemming Oudewater en omgeving wordt omgeleid via de A12 richting Woerden, de afslag Woerden en de N204 richting Schoonhoven.

* Het verkeer in Montfoort met bestemming Oudewater en omgeving moet eerst terug over de N228 naar De Meern en via de A12 richting Woerden, de afslag Woerden en de N204 richting Schoonhoven.

Wegvak 2: Kruispunt De Bleek/Julianalaan - rotonde Anne Franklaan

Werkzaamheden
De werkzaamheden op dit wegvak betreffen voornamelijk groot onderhoud. De gehele rijbaan wordt opgebroken en er zullen reparaties aan de fundering plaatsvinden. Op de kruisingen die binnen het wegvak liggen, wordt de spoorvorming weggewerkt. De detectielussen in het wegdek worden vervangen en het nieuwe asfalt zal minder geluidhinder geven dan het huidige wegdek.

Wegafsluiting vanaf maandag 25 september, 20:00 uur Ook dit wegvak wordt vier avonden en nachten afgesloten voor doorgaand verkeer, tussen 20:00 uur
's avonds en 06:00 uur de volgende ochtend. Het wegvak blijft alleen open voor aanwonenden en hulpdiensten.

Omleiding

* Vrachtverkeer uit Oudewater en omgeving met bestemming De Meern wordt omgeleid via de N204 richting Woerden, de A12 richting Utrecht en afrit De Meern.

* Vrachtverkeer komende uit De Meern met bestemming Oudewater en omgeving wordt omgeleid via de A12 richting Woerden en afrit Woerden en N204 richting Schoonhoven.

* Overig verkeer komende uit Oudewater en omgeving met bestemming De Meern wordt omgeleid door Montfoort heen, via kruispunt De Bleek, Parklaan en Anne Franklaan.

* Overig verkeer.komende uit De Meern met bestemming Oudewater en omgeving wordt omgeleid door Montfoort heen, via de Anne Franklaan, Parklaan en De Bleek.

* Lijnbus van Connexxion zal gebruik maken van de omleiding die geldt voor het overige verkeer.

Nieuwsbrief/nadere informatie
De provincie heeft een tweede nieuwsbrief uitgebracht en breed verspreid in de omgeving van het werk.
De nieuwsbrief geeft een compleet beeld van de stand van zaken, de komende werkzaamheden, de afsluitingen en de omleidingsroutes, inclusief kaartjes.
De nieuwsbrief is af te halen bij de publieksbalies van de gemeentehuizen van Montfoort en Oudewater.
U kunt de nieuwsbrief ook telefonisch of per e-mail opvragen: (030) 258 28 30 of n228@provincie-utrecht.nl
U kunt hier ook terecht met vragen of voor nadere informatie. Ook kunt u kijken op www.provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19