Arriva


Reis op 17 september met Arriva 1 uur lang voor 1 euro! Met Arriva naar Dam-tot-Dam loop

Reizigers in de regio Waterland reizen zondag 17 september met een 1 Euro-kaartje mee met de bussen van Arriva. Het is dan autoloze MAZZELdag bij Arriva tijdens de landelijke Week van de Vooruitgang. De mazzel is dat die dag het 1 Euro-kaartje in heel Waterland geldig is. Normaal is dit kaartje alleen geldig in Purmerend en in Hoorn West. Het 1 Eurokaartje is ook op 17 september 1 uur geldig, binnen dat uur mag onbeperkt worden overgestapt. Met deze actie wil Arriva in samenwerking met het Regionaal Orgaan Amsterdam haar steentje bijdragen aan de Week van de Vooruitgang, waarin in heel Nederland de duurzame mobiliteit centraal staat.

Op 17 september wordt in Amsterdam de Dam-tot-Dam loop georganiseerd. Amsterdam is die dag onbereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Bussen van Arriva die anders naar Amsterdam CS gaan, rijden nu tot aan het Buikslotermeerplein. Reizigers kunnen daar overstappen op de Arriva-pendelbussen met de lijnnummers 111 en 118. Deze lijnen rijden elk kwartier naar de pont in Amsterdam Noord waarmee gratis kan worden overgestoken naar Amsterdam Centraal Station. Uiteraard staat er op 17 september extra Arriva-personeel klaar bij deze overstapplaats om eventuele vragen te beantwoorden.
Vervoervoorwaarden Eurokaartje:

- geldig maximaal 1 uur na afstempeling

- op zondag 17 september geldig in alle Arriva-bussen in Waterland
- op alle andere dagen geldig in Purmerend en in Hoorn West
- niet geldig in de Qliner

- geldig voor 1 persoon

- uitsluitend te koop bij de buschauffeur
Dit jaar wordt de Week van de Vooruitgang gehouden van 16 t/m 22 september 2006. Tijdens deze week wordt in heel Nederland duurzame mobiliteit gestimuleerd. Dit betekent dat er een week lang groen licht is voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch en zuinig autogebruik. Dat geeft meer schone lucht en rust en ruimte in wijken en binnensteden. Voor meer informatie zie www.weekvandevooruitgang.nl.