Provincie Friesland

Inschuiven spoorviaduct Sneek zondag 17 september
PERSUITNODIGING

ProRail werkt in het kader van het A7 Sneek project aan het spoor ter hoogte van de overweg Rijksweg 7. Op enige afstand van deze overweg wordt een spoorviaduct gebouwd en vervolgens ingeschoven in de bestaande spoorlijn. De werkzaamheden starten zondagnacht 17 september om 00.20 uur en gaan door tot en met maandagochtend 18 september 05.20 uur. Door de werkzaamheden rijden op zondag 17 september bussen in plaats van treinen tussen Leeuwarden en Stavoren.

Inschuifoperatie spoorviaduct
Op ongeveer 50 meter afstand van de nabijgelegen overweg Rijksweg 7 in Sneek bouwt aannemer Koop Tjuchem een spoorviaduct. In bovengenoemd weekeinde schuift hij het voorgebouwde viaduct op zijn plaats. Daarvoor verwijdert hij eerst de sporen en graaft het gat waarin het viaduct komt te liggen. Vervolgens start hij met het hydraulisch inschuiven van het viaduct. Als het viaduct met de nieuwe spoorconstructie op zijn plaats ligt, sluit de aannemer de huidige sporen hierop aan.

U bent van harte uitgenodigd om het inschuiven van het spoorviaduct a.s. zondag te aanschouwen. Tussen 10.00 en 14.00 uur vinden de meeste werkzaamheden plaats. Dan is tevens het A7 Infocentrum aan de Zuidwesthoekweg 11 geopend en is projectmanager Sieds Hoitinga van provincie Fryslân aanwezig.

Datum: zondag 17 september 2006
Tijdstip: gehele dag
Locatie: Zuidwesthoekweg in Sneek, nabij de Geeuw