Gemeente Arnhem

14 Arnhemse wijken doen mee aan de Autovrije dag 2006 (07-09-2006) Ervaar ook hoe leuk een autovrije straat is op 17 september!

14 Arnhemse wijken hebben zich opgegeven om mee te doen aan de jaarlijkse autovrije dag op zondag 17 september. Sommige wijken doen mee met een aantal straten, anderen met één straat. Het gaat om de volgende wijken: Lombok, Heijenoord, Monnikenhuizen, Geitenkamp, Spoorhoek, Spijkerkwartier, Molenbeke, Holthuizen, St. Marten, Malburgen-Oost, Paasberg, Rijkerswoerd, Vredenburg en de Burgemeesterswijk.

Wethouder Cees Jansen van Verkeer en Milieu opent de Autovrije dag om 11 uur op de Hommelseweg. Op deze locatie vinden datzelfde weekend ook allerlei activiteiten plaats in het kader van Wijken voor Kunst: www.wijkenvoorkunst.nl. Meer informatie over het programma van de Autovrije dag 2006 treft u aan onder www.arnhem.milieudefensie.nl.

De autovrije dag is onderdeel van de nationale week van de vooruitgang. Het is een dag om te genieten van een schone, rustige en veilige omgeving. Een dag om kennis te maken met bijzondere, meer milieubewuste vervoersvormen.Tevens neemt de ontmoeting tussen buurtbewoners onderling deze dag een belangrijke plaats in. Een dag die laat zien dat het anders kan. De gemeente Arnhem doet mee. U toch ook?

De autovrije dag wordt georganiseerd door de Initiatiefgroep Autovrije dag Arnhem.
Een samenwerkingsverband tussen Bezoekerscentrum Sonsbeek, Fietsersbond Arnhem, Milieudefensie Arnhem en het Wereld Natuur Fonds regio Arnhem. Voor meer informatie kunt telefonisch contact opnemen met 026 - 445 06 60 of emailen naar:
autovrijedagarnhem@gmail.com. De gemeente Arnhem ondersteunt de autovrije dag.

Een greep uit het programma:

Staringplein / Hommelseweg
Stap na de officiële opening op de lowrider, bakfiets of ligfiets en maak een proefritje op het fietscircuit. Koetsritjes door de wijk. Demonstraties Nordic Walking Sonsbeek. Springkussen. Terrasje met culinaire verrassingen uit verschillende culturen. Gipsworkshop door Domein. Informatiemarkt met onder andere standjes van: Fietsersbond, Genoeg, De Groene hoek, Kom op voor een duurzame wijk, Milieudefensie, Rode Kruis, Veilig verkeer Nederland, Vleermuiswerkgroep, Wereld Natuur Fonds.

Velperpoortstation
IVN-wandeltocht. Een verrassende wandeling onder leiding van een IVN-gids door onder meer de tuinen van het Spijkerkwartier. Vertrek: 14.00 uur Velperpoortstation.
Heijenoord/Lombok
Groot deel van deze wijken is autovrij. Activiteiten: braderie, rommelmarkt, yoga-plus, kunst, cultuur, muziek, beschilderen Connexxionbus. Zie volledige programma op: www.wpaw.nl

Malburgen-Oost
Vanaf 11.00 uur Bereklauwstraat: kinderspelen, rommelmarkt voor kinderen met verkoop uit eigen tuin. Tussen 14.00 uur en 16.30 uur: radio yellow bird met live verzoekplaatjesprogramma.

Rijkerswoerd
Polderdrift organiseert een Franse middag op de Mr. Kempenaersingel (12 16 uur).
Brocante, marché de livres, jeu d' enfants en stokbrood.

Spijkerkwartier
Driekoningenstraat: Circus Poehaa in actie.
Parkstraat: Kunstenaars stellen speciale auto ten toon en voeren gesprekken over de betekenis van de auto in onze samenleving. Met hapjes, drankjes en akoestische muziek door en voor de bewoners.

St. Marten
Van Spaenstraat: Rood, de jongerenafdeling van de SP, nodigt jong en oud uit om mee te
schilderen op de kunst/actiemuur. Verder: ijsjes uitdelen, kinderspelen voor de kleintjes.
Tussen 14.00 15.00 uur en 17.00 uur 18.00 uur: cursus actievoeren. Vanaf 19.00 uur: politiek/danscafe in SP-pand.

Monnikenhuizen
Wielewaalstraat, Eksterstraat, Havikstraat en Koekoekstraat: Country en western. Verkiezingen mooiste, leukste, liefste stokpaardje + mooiste of best verklede, cq geschminkte cowboy of indiaan. Rodeocompetitie: rodeo stier, kop van jut, boogschieten, spijkerbroekhangen, schandpaal, cowboyhoeden gooien. Springkussen, hap-snap hoek, pony rijden.

OneStat.com Web Analytics