Nederlandse Islamitische Omroep
15 september 2006

Onderwerpen Nioscoop

17 september 2006, 12.33 tot 13.03 uur, Ned 2

Discriminatie bij politie

Afgelopen maand is er veel gezegd en geschreven over discriminatie van allochtonen bij de politie. Zo zouden allochtonen niet de kans krijgen om carrière te maken binnen het korps. Nioscoop ging op zoek naar praktijkvoorbeelden en sprak met Bert Poelert, hoofdcommissaris en directeur van het Landelijk Expertise Centrum Diversiteit en D 66-kamerlid Fatma Koser Kaya.

Het land van haat en nijd

Het boek waarin minister Donner zijn omstreden uitspraken over de sharia deed, werd woensdag gepresenteerd in Den Haag. Schrijver Max van Weezel vindt Nederland in de afgelopen decennia vreselijk veranderd. Van de bejubelde multiculturele samenleving uit de jaren negentig zijn we nu volgens hem terechtgekomen in een land van haat en nijd. Nioscoop had een gesprek met de schrijver en sprak tussendoor nog even met de geplaagde ministers Donner en Verdonk.

Van Wijk tot Wereld

Vorige week presenteerde de Partij van de Arbeid een opzienbarende notitie: Van Wijk tot Wereld . Nebahat Albayrak en Bert Koenders vinden dat het huidige kabinet met het integratiedebat alleen maar aan symptoombestrijding heeft gedaan. Volgens de PvdA is het nu tijd om de problemen bij de wortel aan te pakken. In Nioscoop een gesprek met Nebahat Albayrak.

Nioscoop elke zondag van 12.33 tot 13.03 op Nederland 2.

----------

Voor de redactie:

Nadere informatie bij de redactie van de NIO, te bereiken tijdens kantooruren via 035-6772727, of redactie@islamitischeomroep.nl
Postbus 336, 1200AH Hilversum

Of kijk op de vernieuwde website: http://www.nioweb.nl