Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heiloo, 16 augustus 2006

SPORT EN VERTIER HAND IN HAND BIJ MINI DAM TOT DAMLOOP

Zaandam - Noord-Hollandse basisscholen worden de komende weken op een bezoek getrakteerd van het promotieteam van de Mini Dam tot Damloop, die dit jaar 17 september voor de 21e maal plaats zal vinden in Zaandam. Naar schatting 4.000 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar oud zullen die dag hun beste beentje voor zetten voor hun 0,6 of 2,2 km. Met dit aantal is de Mini Dam tot Damloop het drukst bezette jeugd hardloopevenement van Nederland, dat in totaal zelfs 30.000 hardlopers aan de start verwacht.

Welk kind vindt het nu niet leuk om aangemoedigd te worden door duizenden volwassenen, voor 1 keer op de autoweg te rennen en net als papa of mama een echte medaille te krijgen na 0,6 of 2,2 kilometer de longen uit het lijf te hebben gelopen. Het kan al 21 jaar lang tijdens de Mini Dam tot Damloop, het kinderevenement van de Dam tot Damloop. Waar de volwassenen kunnen kiezen voor 10 of 4 Engelse Mijl, daar mag de jeugd van 4 t/m 7 jaar zich stuk bijten op 0,6 km en de ouderen van 8 t/m 12 jaar op 2,2 km. Het parcours leidt de jeugd vanaf de Burcht door het centrum van Zaandam naar de finish op de Peperstraat, waar later op de dag ook de grote Dam tot Damlopen hun ontknoping zullen beleven. Hier krijgen de kinderen naast hun medaille een flesje drinken en een tas met leuke cadeautjes.

Een hele dag vermaak!
Naast het hardlopen staat er uiteraard weer het kinderfeest op het programma op de Burcht in Zaandam, waar clown Ronald Mc Donald de gekste taferelen zal uithalen. Op de Burcht vindt aan het begin ook een gezamenlijke warming-up plaats. Omdat helaas niet alle kinderen in staat zijn te sporten wegens ziekte, kunnen deelnemers dit jaar deelnemen aan de sponsorloop van de Witte Bedjes. De opbrengst van dit goede doel komt ten goede aan zieke kinderen. Voor kinderen die ¤ 16,- of meer geld binnen halen ligt een gratis Nike Dam tot Damloop T-shirt klaar.

Inschrijfmogelijkheden
Aanmelden voor de Mini Dam tot Damloop kan tot en met 27 augustus op www.damloop.nl. Tevens bezoeken medewerkers van het organiserende Le Champion begin september de scholen, zodat leerlingen zich direct aan kunnen melden. Tenslotte is het bij enkele sportzaken in Zaanstad van 17 augustus tot en met 15 september mogelijk om een startnummer op te halen voor slechts ¤ 1,-. De sportzaken die hier aan meewerken zijn: Pfann Sports (Amsterdam), Run2Day (Amsterdam), Sport en Vrije Tijd (Krommenie), Sporttime (Wormer), Sporthuis Helling, Vonk Sports en Runnersworld (allen Zaandam). Na-inschrijving op de dag van het evenement is niet mogelijk!