NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 17 september, 12.05-13.00 uur, Nederland 1. Buitenhof wordt zondagnacht (in de "carrousel") en maandagochtend om 9.55 uur herhaald op Nederland 2.

// Rinnooy Kan // Strafrechtelijk onderzoek

Nieuw Onderzoek
Buitenhof ontvangt strafrechtgeleerde Prof. dr. Ybo Buruma, lid van de toegangscommissie afgedane strafzaken in het kader van Posthumus II. Hij laat zijn licht schijnen over een nieuwe zaak die voor hernieuwd onderzoek zal worden voorgedragen.

De 'troonrede' van Alexander Rinnooy Kan
Clairy Polak interviewt de SER- voorzitter over de schone schijn van economische groei in een verzorgingsstaat waarbij hete hangijzers door de politiek worden doorgeschoven.

De privatisering van de waarheidsvinding
Steeds vaker nemen burgers het initiatief in strafzaken om de waarheid te achterhalen. De Puttense Moordzaak, de Schiedammer Parkmoord, De Zaak Vaatstra en De Deventer moordzaak, door middel van eigen DNA onderzoek en eigen deskundigen, staat de betrouwbaarheid van het openbaar ministerie onder druk. Is het primaat van de opsporing bij het OM nog wel in goede handen of kunnen Peter R. de Vries en Maurice de Hond het beter? Een debat met Hilbrand Nawijn, Tweede Kamerlid groep Nawijn, Bénédicte Ficq, advocaat en Huub Willems, raadsheer.

Dichter bij de politiek
Een dichterlijke hartekreet over de staat van ons land en zij die ons land besturen. Een gedicht van Adriaan Jaeggi.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen. Op buitenhoftv.nl:
Na de uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken of kunt u de columns nog eens rustig nalezen. Ga naar de aflevering >

Presentatie:

Clairy Polak

Columnist:
Desanne van Brederode

Eindredactie:
Corinne Hegeman

Webredacteur:
Marijntje Denters

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl