Madeline Bell houdt benefietconcert voor de cheetah


ETTEN-LEUR, 20060823 -- Op zondagavond 17 september a.s. zal Madeline Bell een benefietconcert houden voor de cheetah in Theater Congrescentrum de Nobelaer in Etten-Leur. Madeline wordt bijgestaan door Frits Landesbergen (vibrafoon), Jeroen de Rijk (percussie), Rob van Kreeveld (piano), Edwin Corzilius (contrabas) en Erik Kooger (drums). Samen staan zij garant voor een jazzy avond vol swing. Bell zet zich sinds april dit jaar in als spokeswoman voor stichting SPOTS. Deze Etten-Leurse stichting trekt zich het lot van de met uitsterven bedreigde cheetah aan. Met de aankoop van een toegangskaart wordt een `stukje' adoptiecheetah Leia gekocht.

Adopteer Leia
De opbrengst van het benefietconcert wordt ter beschikking gesteld aan het Cheetah Conservation Fund (CCF), de organisatie die door SPOTS wordt ondersteund, met de bedoeling de adoptie van cheetah Leia te kunnen bekostigen. Met de slogan "Adopteer Leia" hoopt SPOTS in totaal ¤ 4.000,00 in te zamelen bij bedrijven en particulieren.

Leia is op jonge leeftijd opgenomen door het CCF, aangezien haar moeder en zus zijn doodgeschoten. Deze ervaring heeft van Leia een zeer timide cheetah gemaakt, waardoor ze niet kon standhouden bij haar soort-genoten. Inmiddels is ze liefdevol opgenomen door Blondi, de eerste adoptiecheetah van SPOTS. Met het adoptieplan wil SPOTS de cheetah's die vaak uit erbarmelijke omstandigheden gered zijn, een zo goed mogelijk leven bieden.

Aan het einde van het concert zal Bell op ludieke wijze de totale opbrengst van het concert bekend maken door middel van een cheetahpuzzel. Ieder `verkocht' stukje cheetah wordt hiermee gevisualiseerd. Via de site van stichting SPOTS, www.stichtingspots.nl of www.savethecheetah.nu (onder het kopje nieuws) is het mogelijk om de "verkoop" van Leia te volgen.

Kaartjes voor dit benefietconcert zijn verkrijgbaar aan de kassa van de Nobelaer en kosten ¤ 20,00. Telefonisch reserveren is ook mogelijk via 076-5034350. Het concert begint om 20.15 uur.

De cheetah bijna uitgestorven
De cheetah is bij de meeste mensen bekend als het snelste landdier ter wereld. Ze kan wel snelheden van 110 km per uur bereiken. Veel minder bekend is dat de cheetah op uitsterven staat. Zo'n 100 jaar geleden leefden er nog meer dan 100.000 cheetahs wereldwijd, vandaag zijn dat er minder dan 12.000.

Over Stichting SPOTS
Op 16 maart 2004 is stichting SPOTS in Etten-Leur opgericht en heeft zich ten doel gesteld zich in te zetten voor bedreigde grote wilde katachtigen. De hoogste prioriteit ligt nu bij de cheetah, aangezien deze katachtige zonder hulp binnen afzienbare tijd niet meer gered kan worden. SPOTS bestaat volledig uit vrijwilligers en haar opbrengsten worden geschonken aan het Cheetah Conservation Fund (CCF) te Namibië. In dit land leven de meeste cheetahs. Mocht het dier hier uitsterven, dan kan gesteld worden dat het in zijn geheel over en uit is voor de cheetah.

Voor meer informatie over SPOTS, check www.stichtingspots.nl of www.savethecheetah.nu

Over Madeline Bell
Zangeres Madeline Bell begon als meisje van vijf te zingen in een gospelkoor. Ze is nooit meer gestopt. Een overzicht van haar loopbaan laat zich lezen als een opsomming van hoogtepunten: studiowerk met Dusty Springfeld, Elton John, The Beatles en de Rolling Stones, wereldsuccessen met haar popgroep Blue Mink met hits als Melting pot, Good Morning, Freedom en Bannerman. Madeline vervulde een glansrol in de musical Cotton Club en was leading lady in Tom Parker's New London Chorale. Als solo artieste heeft ze diverse cd's opgenomen en ze treedt nog regelmatig op in Nederland, vaak met een orkest onder leiding van Frits Landsbergen zoals de Baileo Big Band of met Louis van Dijk. Ook trad ze vorig jaar op met het Jazz Orkest van het Concertgebouw in 'A Tribute To Ray Charles'.





Stichting SPOTS