Getuigen bedreiging taxichauffeur gezocht

Ede/Arnhem - De politie is op zoek naar getuigen van de bedreiging van een taxichauffeur.
Zondagmorgen rond 04.45 uur pikte een taxichauffeur twee mannen op. Dit was op het Willemsplein in Arnhem. Onderweg kreeg hij een op een steekwapen gelijkend voorwerp tegen de keel gedrukt. Hij zou niet beroofd zijn. De man moest naar Ede rijden. Op de Rembrandtlaan in Ede moest de man stoppen. De twee passagiers stapten uit en renden weg. Van hen zijn signalementen bekend. De bijrijder zou een getinte huidskleur hebben, ongeveer 20 tot 30 jaar oud zijn, 1.80 tot 1.90 meter lang zijn, een slank postuur en een smal gezicht met een spitse kaak hebben. De andere passagier was iets kleiner (ongeveer 1.70 meter), had een donkere huidskleur en droeg die ochtend donkerkleurige kleding.
Mogelijk zijn er mensen die iets hebben opgemerkt. Hen wordt gevraagd contact met de politie op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Auto tegen boom: inzittenden gewond


Ederveen - Twee 20-jarige vrouwen uit Ede en Ederveen zijn zaterdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in Ederveen met hun auto tegen een boom waren gereden. De bestuurster uit Ede had vermoedelijk nek- en rugletsel, haar 20-jarige passagier had beenletsel opgelopen en was bovendien bekneld geraakt.

Even na zeven uur reden de meisjes over de Luntersekade in Ederveen. Volgens de verklaring van de bestuurster was ze tijdens het rijden bezig haar stoel te verzetten. Daarbij verloor ze de macht over het stuur. Ter hoogte van de Tienminutenweg botste ze tegen een boom, waarbij beide inzittenden letsel opliepen. De 20-jarige Ederveense raakte daarbij bekneld en moest door de hulpdiensten uit het wrak worden bevrijd. Beide slachtoffers zijn vervolgens per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
Perspiket politie Gelderland-Midden
Paul Koetsier, 026-376 3055

Verkeersongeval Ede (update)


Ede - De fietser die zaterdag in Ede ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval is overleden. Het gaat om een 77-jarige man uit Ede. De man stak rond half twaalf de kruising van de Otterloseweg met de Apeldoornseweg over en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Wekerom. De automobiliste had de fietser niet meer kunnen ontwijken.

Het slachtoffer was achter zijn 76-jarige echtgenote de kruising overgestoken. De vrouw was veilig overgekomen, de man werd echter geraakt door de naderende auto. Vermoedelijk had hij de wagen niet opgemerkt. Het slachtoffer was met ernstige verwondingen per traumahelikopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Daar bezweek hij uiteindelijk dezelfde dag omstreeks zes uur aan zijn verwondingen.

voor nadere informatie:
Perspiket politie Gelderland-Midden
Paul Koetsier
026-376 3055


Ede: fietser gewond
Ede - Bij een verkeersongeval in Ede is zaterdag een fietser ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer, wiens gegevens nog niet bekend zijn, is met diverse verwondingen per traumahelikopter naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend en voor zijn leven wordt gevreesd.

Het ongeval gebeurde rond half twaalf op de kruising van de Otterloseweg met de Rijksweg N224. Het slachtoffer reed daar samen met zijn echtgenote. De vrouw stak kruising over en de man reed daar achteraan. Op dat moment naderde er over de Otterloseweg uit de richting Otterlo een auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Wekerom. De automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de fietser. Volgens getuigen had het slachtoffer de naderende auto niet opgemerkt. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. De politie sloot gedurende de afhandeling van het ongeval een rijstrook af, doorgaand verkeer werd er beurtelings langs geleid.

Voor nadere informatie:
Perspiket politie Gelderland-Midden
Paul Koetsier, 026-376 3055