Politie Gelderland-Zuid

Slechts kleine incidenten bij Wijchense kermis

Wijchen, 17-09-2006 o De kermis die dit weekeinde in het centrum van Wijchen wordt gehouden is tot nu toe rustig verlopen. In de nacht van zaterdag op zondag werden slechts drie personen aangehouden voor kleine vergrijpen.

Op de Bronckhorstlaan werd een 19-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij vond het nodig om surveillerende politieagenten uit te schelden. Ook weigerde hij in eerste instantie om zijn naam op te geven. Tijdens de aanhouding van de 19-jarige wilde een 17-jarige vriend van hem, afkomstig uit Wijchen, zich met de aanhouding bemoeien. Nadat hem meerder keren was gevraagd om zich te verwijderen werd ook hij aangehouden wegens het niet voldoen aan bevel of vordering. Tijdens zijn fouillering bleek hij ook nog een mes bij zich te hebben.

Omdat er een melding kwam dat een aantal mannen bezig waren om een kermisattractie op de markt te vernielen, werden van diverse personen die zich op die plaats bevonden, de personalia gecontroleerd. Een 21-jarige Wijchenaar begon zich hier op hinderlijke wijze mee te bemoeien. Hem werd te verstaan gegeven dat hij moest doorlopen. Toen hij dat weigerde werd ook hij aangehouden.
(03)