Man aangehouden op verdenking vernieling en bedreiging
Arnhem - Een 36-jarige inwoner van Achterdrempt is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden bij een woning in de wijk Klarendal. De man zou daar omwonenden woordelijk hebben bedreigd en de ruit van een auto hebben vernield. De politie werd gewaarschuwd, maar toen agenten ter plaatse kwamen was de man niet direct te vinden. Even later werd hij toch aangetroffen en aangehouden. Het is nog onbekend waarom de man de bedreigingen uitte en de vernieling pleegde.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Rijbewijs Velpenaar ingevorderd na doorrijden
Publicatiedatum: 17-9-2006 12:43:20

Velp/Rheden - Het rijbewijs van een 35-jarige Velpenaar is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd. De man wordt er van verdacht door te zijn gereden na een aanrijding. De man verliet een parkeerplaats aan de President Kennedylaan in zijn woonplaats. Daarbij zou hij een geparkeerd staande auto hebben geraakt. Een en ander was gezien en ook was bekend waar de Velpenaar mogelijk naar toe was gereden. Er werd contact gelegd met de politie. Agenten zijn naar Rheden gegaan, naar een horecagelegenheid waar de Velpenaar naar toe zou zijn gereden. Daar werden de auto en de man aangetroffen. Toen de agenten hem aanspraken, roken zij een alcohollucht. Hem werd een blaastest afgenomen. Hij bleek onder invloed te verkeren (ongeveer 1,75 promille). Hij werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van negen uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Arnhemmer aangehouden voor mishandeling


Arnhem - Een 41-jarige Arnhemmer is zaterdagavond in zijn woning aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 40-jarige buurtbewoner te hebben mishandeld. De man zou ruzie hebben gehad met zijn vrouw. Zijn echtgenote zou vervolgens naar buurtbewoners zijn gegaan. Enkele buurtbewoners zijn daarop naar de 41-jarige Arnhemmer gegaan. Deze verklaarde bedreigd te zijn en te zijn vastgegrepen door enkele mannen. Hij had een op een steekwapen gelijkend voorwerp bij zich, waarmee hij bij het vastpakken de 40-jarige man zou hebben geraakt (in de buikstreek). De buurtbewoner is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het wapen is in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Arnhemmer aangehouden na vernieling


Arnhem - Een 20-jarige Arnhemmer is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in de wijk Geitenkamp. Hij wordt er van verdacht daar enkele vernielingen te hebben gepleegd. Zo zou hij een ruit van woning aldaar hebben vernield. Bij de politie werd dit voorval gemeld en agenten gingen ter plaatse. Daar troffen ze de Arnhemmer aan. Hij was gewond (naar later bleek een gebroken neus). Hij zou eerder die avond elders in Arnhem ruzie hebben gehad met een bekende van hem. De reden van de ruzie is nog onbekend; mogelijk was er drank in het spel. Bij die ruzie zou hij door die bekende in het gezicht zijn geslagen. Na de ruzie vertrok de bekende. De 20-jarige is daarop naar de woning van de bekende gegaan en zou daar de vernielingen hebben gepleegd. Agenten hebben de man aangehouden en zijn met hem voor medische behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Rijbewijs van bromfietser ingevorderd


Doesburg - Het rijbewijs van een 59-jarige bromfietser uit Angerlo is vrijdagmiddag ingevorderd. Surveillerende agenten zagen de man slingerend over de F.D. Rooseveltsingel in Doesburg rijden. Op de Juliana van Stolberglaan werd hij staande gehouden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 3,13 promille; 0,5 promille is maximaal toegestaan). Hierop werd hij aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van achttien uur opgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Gewapende overval op tankstation Presikhaaf
Publicatiedatum: 17-9-2006 12:41:23

Arnhem - Een tankstation aan het Kramersgildeplein in de Arnhemse wijk Presikhaaf is zaterdagavond overvallen door twee gewapende mannen. Niemand raakte daarbij gewond. De daders zagen wel kans om onder bedreiging van een vuurwapen geld buit te maken en zijn tot dusver spoorloos.

Even voor negen uur kwamen twee gemaskerde mannen het tankstation aan het Kramersgildeplein binnenlopen. Onder dreiging van een vuurwapen of wat daar op leek wist het duo geld buit te maken waarna ze te voet vertrokken in de richting van de Laan van Presikhaaf. Volgens de pompbediende waren de overvallers in het donker gekleed. De politie onderzoekt de zaak en roept eventuele getuigen op te reageren. Zo wil de politie graag weten wie iets gezien heeft van de overval of wie kort voor of kort na de overval iets heeft gezien in de directe omgeving van het benzinestation dat in verband met de overval kan worden gebracht. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
Perspiket politie Gelderland-Midden
Paul Koetsier, 026-376 3055

Politie grijpt in bij treffen voetbalsupporters Publicatiedatum: 17-9-2006 12:40:41

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tussen NAC en Vitesse moeten ingrijpen bij confrontaties tussen voetbalsupporters in de Arnhemse binnenstad. Daarbij werden vijf aanhoudingen verricht. Een agent raakte licht gewond maar was na behandeling direct weer inzetbaar. Aan de kant van de supporters raakte voor zover bekend niemand gewond.

In de loop van de middag kwam bij de politie informatie binnen dat een groep van ongeveer 200 NAC-supporters per trein onderweg was naar Arnhem. De groep streek na aankomst omstreeks half vijf neer op het Jansplein en leek zich aanvankelijk rustig te houden. Kort daarna kwam het echter tot een treffen met Vitesse-supporters waarop de politie ingreep. Het lukte de partijen te scheiden waarna het merendeel van de NAC-supporters met bussen naar het stadion Gelredome kon worden begeleid. Kort daarop ontstond er een schermutseling tussen een kleinere groep NAC-supporters en de politie. Agenten zagen zich daarbij genoodzaakt gebruik te maken van de wapenstok en politiehonden. Een agent liep een kleine verwonding op toen hij werd geraakt door een glas of een fles. Maar ook hier lukte het de politie de groep NAC-supporters in bussen te krijgen en naar het stadion te begeleiden. Door de politie werden bij het laatste treffen vijf aanhoudingen verricht wegens onder meer baldadigheid, vernieling en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Een van de arrestanten wordt verdacht van mishandeling van een agent door te gooien met een fles of glas. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit St. Willibrord, Oosterhout en Geertruidenberg en variëren in leeftijd tussen de 19 en 31 jaar.

voor nadere informatie:
Perspiket politie Gelderland-Midden
Paul Koetsier, 026-376 3055

---

Edenaar verdacht van vernieling raam


Wageningen - Een 30-jarige Edenaar is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Lawickse Allee in Wageningen. Hij wordt er van verdacht een ruit van een horecagelegenheid in het centrum te hebben vernield, hierbij zou hij aan zijn hand gewond zijn geraakt. De man zou de horecagelegenheid binnen willen gaan, terwijl deze gesloten was. Personeel maakte hem duidelijk dat de zaak dicht was. Hierbij gedroeg de man zich agressief en sloeg een raam in. Vermoedelijk raakte hij hierbij gewond. Na de vernieling vertrok hij. De politie werd ingeschakeld. Agenten gingen ter plaatse en hebben naar de verdachte gezocht, deze werd echter niet meer in de buurt aangetroffen. Even later kwam er een melding dat er een gewonde man zich bevond nabij de rotonde van de Marijkeweg binnen. Ter plaatse troffen ze de Edenaar aan. Hij voldeed aan het signalement van de man die de ruit had vernield. Tevens was hij gewond aan een hand. De man werd aangehouden op verdenking van de vernieling. Voordat de agenten met de man naar het politiebureau gingen, brachten ze nog een bezoekje aan de eerste hulppost van het ziekenhuis in Ede, alwaar de Edenaar werd behandeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Vader en zoon aangehouden


Ede - Een 43-jarige man uit Bennekom en zijn 20-jarige zoon zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Ede. Surveillerende agenten zagen een jongen wildplassen op de hoek Stationsweg/Breelaan. Zij spraken hem hierop aan. Er kwam een jongeman op de agenten aflopen. Dit bleek de 20-jarige Bennekommer te zijn. Hij gedroeg zich recalcitrant en schold één van de agenten uit. De agenten wilden hem hierop aanhouden voor belediging. Toen de jongen werd aangehouden, bleef hij zich recalcitrant gedragen. Inmiddels waren andere agenten ter plaatse gekomen. De vader begon zich - evenals omstanders - met de aanhouding te bemoeien. De vader werd gezegd weg te gaan. Hierop kreeg een agente een duw - vermoedelijk van de zoon - en kwam zij ten val. Zij stond op, zag dat de man weer naar zijn zoon en een andere agent liep. Zij zei wederom dat de man weg moest gaan, waarop zij door de man in het gezicht werd geslagen. Bij de aanhouding van de vader werd pepperspray gebruikt, waarna de man geboeid kon worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Edenaren aangehouden voor mishandeling


Ede - Een 33-jarige Edenaar is zaterdagavond in zijn woning aangehouden. De man wordt er van verdacht nabij zijn woning zijn Edese ex-partner te hebben mishandeld. Toen de vrouw bij de woning weg wilde rijden, kreeg zij onenigheid met de man. Hierbij zou hij haar keel hebben dichtgeknepen. De vrouw wist op een gegeven moment te ontkomen. De politie werd ingeschakeld en die heeft de man aangehouden.

Een 25-jarige Edenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 50-jarige Edese. De Edenaar was in de woning van de vrouw en zou daar ruzie hebben gekregen met zijn vriendin, de dochter van de vrouw. Mogelijk was er drank in het spel. Op een gegeven moment wilde de man weg en daarbij zou hij zich recalcitrant hebben gedragen. Tevens zou hij onenigheid met de vrouw hebben gekregen. Hierop zou hij haar een duw hebben gegeven. De vrouw kwam ten val en raakte gewond (vermoedelijk heeft zij haar heup gebroken). De Edenaar is aangehouden en de vrouw is voor medische behandeling overgebracht naar het plaatselijke ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

Gewonden in het verkeer


Oosterbeek - Een 13-jarige Oosterbeekse fietsster moest zaterdagmiddag naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Zij was rond 15.30 uur gewond geraakt op de kruising Utrechtseweg/Raadhuisplein in haar woonplaats. Een oplegger - bestuurd door een 31-jarige inwoner van Oosterbeek - reed over de Utrechtseweg, gaande in de richting van Arnhem. Op het genoemde kruispunt sloeg hij rechtsaf. Hij liet daarbij de rechts van hem op dezelfde weg en in dezelfde richting rijdende fietsster niet voorgaan. Een aanrijding ontstond, maar het meisje zag kans bijtijds van haar fiets te springen. Dit voorkwam niet dat zij niet gewond raakte (vermoedelijk een gekneusd rechterbeen). Ede - Een 20-jarige Edese fietsster is vrijdagavond (rond 22.45 uur) gewond geraakt in haar woonplaats. De vrouw zou op de Nieuwe Maanderbuurtweg in botsing zijn gekomen met een auto die vanuit de richting van de Verlengde Parkweg kwam. Na de aanrijding - waarbij de vrouw ten val kwam - is de auto doorgereden. De Edese raakte gewond (vermoedelijk aan haar been) en is voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.
De Klomp - Een 40-jarige motorrijder uit Veenendaal is vrijdagmiddag rond 17.30 uur gewond geraakt (vermoedelijk zijn arm gebroken). De man reed nabij de Klomp over de N224, komende uit de richting van Ede. Bij hem reed een auto - bestuurd door een 19-jarige man uit Ederveen - in dezelfde richting. De auto sorteerde voor op de rechterrijstrook, gaande in de richting van de Hoofdweg. De motorrijder reed rechtdoor, maar om nog onduidelijke reden ging de auto naar links en kwam op de rijstrook van de motorrijder terecht. De twee botsten, waarna de man uit Veenendaal een auto raakte die uit de tegenovergestelde richting kwam rijden (deze auto werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Nieuwegein). De motorrijder is voor medische behandeling overgebracht naar ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053