1e persbericht van zondag 17 september 2006

Eindhoven: Verdachten met harddrugs aangehouden tijdens festival

Tijdens een festival in het beursgebouw aan de Lardinoisstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag zes verdachten met harddrugs aangehouden. De beveiligingsmedewerkers controleerden hier streng op en droegen de verdachte personen over aan de politie. Rond 23.45 uur werd een 19-jarige man uit Roosendaal betrapt met 30 XTC-pillen. Even later werd een 28-jarige man uit Koningsbosch opgepakt met 21 XTC-pillen en ongeveer een gram speed. Bij verder onderzoek, door de politie, in de auto van deze verdachte werden nog eens 13 XTC-pillen en een zakje met harddrugs aangetroffen. Een 26-jarige man uit Bergeijk werd aangehouden met 8 cachetjes met cocaïne en een flesje GHB. Bij een 18-jarige man uit Weert werden 24 XTC-pillen aangetroffen. Een 26-jarige man uit Valkenswaard werd door de beveiliging van het festival op heterdaad betrapt toen hij aan het dealen was. Bij de man werden 14 zakjes met harddrugs en een flesje GHB gevonden. Tot slot werden bij een 20-jarige man uit Breugel 90 XTC-pillen en 2 zakjes weed gevonden. Alle aangetroffen drugs zijn door de politie in beslag genomen. De verdachten zitten allemaal vast voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Op een winkel aan de Brussellaan vond zaterdagavond rond 22.20 uur een gewapende overval plaats. Een man met een bivakmuts kwam de winkel binnen bedreigde een medewerker met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Er werd ook een schot gelost. De dader deed een graai in de kassa en vluchtte met een nog onbekend geldbedrag. Hij sprong op een gereedstaande bromfiets, waarop een tweede dader buiten zat te wachten. De dader in de winkel heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 25 jaar en 1.85 meter lang. Hij heeft een krachtig postuur en donkere wenkbrauwen. Hij droeg een grijze overall met zwarte werkschoenen, zwarte handschoenen en een bivakmuts. Het tweetal is gevlucht op een rode bromfiets richting de John F. Kennedylaan. Getuigen die iets kunnen vertellen, dat met deze overval te maken heeft, kunnen contact opnemen met de politie van Woensel Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na mishandeling echtgenote

In de straat waar hij woont, in Tongelre, is zondag rond 3.00 uur een 32-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 28-jarige vrouw in hun woning mishandeld hebben. De vrouw is voor behandeling aan haar verwondingen naar het ziekenhuis gegaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets opgepakt

Op de Vestdijk is zaterdag rond 17.20 uur een 46-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt door een beveiligingsmedewerker toen hij een fiets probeerde te stelen. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Na verhoor mocht de man naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven / Waalre: Dronken automobilist rijdt door na aanrijding met bus

In zijn woning in Waalre is zaterdag rond 22.20 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding op de Aalsterweg in Eindhoven tegen een lijnbus zijn aangereden. De man is doorgereden na de botsing. De melder wist het kenteken van de auto te noteren, waardoor de politie de man kon traceren. Hij bleek te veel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 2,40 gemeten. De man moest zijn rijbewijs aan de politie overhandigen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Aangehouden na poging brandstichting

Op de Veestraat is zondag rond 4.20 uur een 32-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij werd betrapt toen hij een luifel van een horecagelegenheid in brand wilde steken. Beveiligingsmedewerkers droegen de man over aan de politie. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Maarheeze: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan Den Engelsman is zaterdagmiddag ingebroken. Een voordeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werd een nog onbekend aantal computers met LCD-schermen. Ook werd een beamer gestolen tijdens de inbraak.

Son en Breugel: Verdachten aangehouden na mishandeling

Op de Airbornestraat en de Emmastraat zijn zondag rond 2.15 uur twee mannen van 18 jaar uit Breugel aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 20-jarige inwoner van Breugel kort na hun aanhouding. Dit zou gebeurd zijn op de Markt in Son. Het slachtoffer zou met een glas geslagen zijn en liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op. Hij is voor behandeling aan zijn verwondingen naar de Eerste Hulp in het ziekenhuis gegaan. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Valkenswaard: Aanhoudingen na vechtpartij

Op de Luikerweg en de Markt zijn zondag rond 3.00 uur vier verdachten aangehouden tijdens een vechtpartij. Het gaat om drie mannen uit Valkenswaard (18, 23 en 40 jaar) en een 28-jarige man uit Eersel. De 40-jarige en de 28-jarige man hadden ruzie met elkaar. De 40-jarige verdachte duwde de andere man tegen een politieauto en greep vervolgens een agent bij de keel met de mededeling dat de 28-jarige verdachte aangehouden moest worden. Zowel de 40-jarige als de 28-jarige verdachte werden hierop onder hevig verzet aangehouden. De 40-jarige man liep hierbij een verwonding aan zijn hoofd op waar hij in het ziekenhuis aan behandeld werd. De man zou kort voor zijn aanhouding auto hebben gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de man te veel had gedronken werd tevens een bloedproef bij hem afgenomen. De 23-jarige verdachte was ook betrokken bij de vechtpartij. Hij mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. De 18-jarige man werd op de Markt aangehouden omdat hij de band van een politieauto had leeg gelaten. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daarna mocht hij naar huis. Tegen hem wordt eveneens een proces-verbaal opgemaakt. De 40-jarige en de 28-jarige verdachte zitten voor verder onderzoek in de cel.