Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 en 17 september 2006

Tanja Rijsman: 053-4555588

Werkzaamheden leiden tot ruzie

Almelo

Vrijdag 15 september omstreeks 9.30 uur vindt aan de Melkweg in Almelo een ruzie plaats. Een 26 jarige medewerker van een bedrijf is bij een woning aan het werk. De werkzaamheden verlopen niet geheel volgens wens van de bewoner. De 35 jarige zoon van de bewoner bemoeit zich ermee en maakt ruzie met de 26 jarige medewerker. Dit loopt zodanig uit de hand dat de 35 jarige de 26 jarige aanvalt en mishandelt. De medewerker heeft hierop de zaak gemeld bij de politie en aangifte gedaan van mishandeling en vernieling. De 35 jarige verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau waar hij is ingesloten. (06-117988)

Ruzie leidt tot steekincident

Enschede

Vrijdag 15 september omstreeks 16.40 uur krijgt de politie de melding van een steekpartij aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Ter plaatse treft men een 20 jarige vrouw uit Enschede die gewond is. Onderzoek wijst uit dat de vrouw even daarvoor in een woning aan de Lipperkerstraat ruzie had met een 18 jarige Enschedese die bij haar op bezoek was. De ruzie leidde ertoe dat de 18 jarige de 20 jarige heeft gestoken. De 20 jarige raakte hierbij zodanig gewond dat ze voor behandeling naar het ziekenhuis is gegaan. De 18 jarige verdachte is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau waar ze is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak. (06-118248)

Man heeft mes op zak

Hengelo

Vrijdag 15 september om 23.35 uur krijgt de politie de melding dat op het Stationsplein in Hengelo een groep mannen met messen rondloopt. Ter plaatste blijkt dat er inderdaad een groep mannen is. Ze vertellen dat er een ruzie was, waarbij inderdaad messen in het spel waren. Eén van hen, een 34 jarige Enschedeër blijkt in het bezit van een mes. Bij de overige aanwezigen wordt niets aangetroffen. De man is hierop aangehouden voor Wet Wapens en Munitie. Hij is voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak. (06-118392)

Scooterrijder kan rijbewijs inleveren

Almelo

Zaterdag 16 september rond 00.15 uur houdt de politie op de Thorbeckelaan ter controle een 18 jarige scooterrijder uit Almelo staande. De bestuurder blijkt onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,2 promille uit. Aangezien de man beginnend bestuurder is, kan hij z'n rijbewijs inleveren. De limiet voor beginnend bestuurders is 0,2 promille. (06-118395)

Bestuurder onder invloed rijdt roekeloos

Hengelo

Zaterdag 16 september omstreeks 5.15 uur ziet de politie een auto met veel te hoge snelheid voorbij rijden. Hierop wordt een korte achtervolging ingezet. De politie houdt de bestuurder, een 35 jarige man uit Enschede staande aan de Breemarsweg. De man reed met snelheden boven de 90 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. Bij de staande houding blijkt de bestuurder onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,0 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd vanwege roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed waarmee de verkeersveiligheid in gevaar is gebracht. (06-118476)

Ongeval met letsel

Haaksbergen

Zaterdag 16 september omstreeks 9.25 uur vond op de kruising Diepenheimseweg en Olthuisweg in Haaksbergen een ongeval plaats. Het betrof een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto. De vrachtauto kwam op een gelijkwaardig kruispunt van rechts. De 43 jarige bestuurder (Geesteren Ov) van de vrachtauto bleef ongedeerd. De 30 jarige bestuurder (Neede) van de personenauto is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In de auto zat ook een 26 jarige passagier uit Neede. Zij raakte door het ongeval bekneld. De brandweer heeft haar uit de auto bevrijd. Ook zij is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De precieze toedracht van het ongeval is nog niet helder. De politie heeft de zaak in onderzoek. (06-118520)

Bestuurder onwel

Enschede

Zaterdag 16 september rond 18.00 uur vindt aan de Oliemolensingel in Enschede een eenzijdig ongeval plaats. Een 72 jarige bestuurder uit Hengelo raakt onwel waardoor hij de macht over het stuur verliest. De man komt met z'n auto op de middenberm terecht en raakt vervolgens een aantal bomen waarna het voertuig tot stilstand komt. In de auto zat ook een 70 jarige Hengelose. Zowel de bestuurder als de passagier zijn naar het ziekenhuis gebracht. (06-118712)

Bestuurder rijdt door na ongeval

Almelo

Zaterdag 16 september rond 12.40 uur veroorzaakt een 34 jarige bestuurder uit Almelo een ongeval op de Rietstraat in Almelo. Voor hem rijden respectievelijk een 37 jarige en een 41 jarige Almeloër. Als de 37 jarige bestuurder moet remmen, kan de 34 jarige niet op tijd stoppen waardoor tussen de drie personenauto's een kop-staart-aanrijding ontstaat. De 34 jarige bestuurder gaat er na de aanrijding vandoor. De politie kan hem even later in z'n woning aanhouden. Daar blijkt dat hij onder invloed is. De man is aangehouden en er is een bloedproef afgenomen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. (06-118578)

Veelplegende winkeldieven aangehouden

Enschede

Zaterdag 16 september om 14.25 uur houdt de politie op aanwijzing van getuigen in de Kalanderstraat twee winkeldieven aan. De beide personen, een 49 jarige vrouw uit Enschede en een 50 jarige man uit Enschede blijken bij aanhouding in bezit van goederen die van winkeldiefstal afkomstig zijn. Aangezien het om veelplegers gaat zijn beide personen in verzekering gesteld. (06-118615)

Insluiper op heterdaad betrapt

Enschede

Zaterdag 16 september om 14.35 uur vindt aan de Dr. J. van Damstraat in Enschede een insluiping plaats. Een getuige ziet een man zich verdacht ophouden bij en in een woning. Deze waarschuwt de bewoner van het pand. Als de bewoner de man aanhoudt en hem wil beletten weg te gaan, wordt de verdachte agressief en gaat er vandoor. De politie wordt ingeschakeld. Deze stellen een onderzoek in waarbij in Enschede-Noord naar de insluiper wordt gezocht. Uiteindelijk wordt de verdachte door een medewerker van de Parkeergroep Enschede aangehouden aan de Roombeekstraat in Enschede. De verdachte, een 35-jarige Enschedeër is meegenomen naar het bureau waar hij voor verhoor is ingesloten. (06-118643)

Gestolen fiets opgespoord

Enschede

Een 63 jarige Enschedeër deed 31 augustus aangifte van diefstal van een fiets. Hij ontdekt dat de fiets nu wordt te koop wordt aangeboden op een internetsite. Samen met de politie wordt op zaterdag 16 september een afspraak gepland om de fiets te bezichtigen. Het blijkt inderdaad om de fiets van de 63 jarige eigenaar te gaan. De politie houdt daarop de aanbieders, twee Enschedeërs, aan voor heling. Het gaat om een 30 jarige vrouw en een 25 jarige man. (06-111184)

Ruziënde verdachten aangehouden

Denekamp

Zondag 17 september omstreeks 00.30 uur krijgt de politie een melding van een vechtpartij aan de Oranjestraat in Denekamp. Ter plaatse treft de politie een groepje jongelui. De groep geeft aan dat er inderdaad gevochten is. Daarbij waren betrokken een 25 jarige en een 19 jarige man uit Denekamp en een 18 jarige man uit Beuningen. Alledrie de verdachten zijn vervolgens aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging. De verdachten zijn ingesloten. Aanleiding voor de vechtpartij is niet helder. De politie onderzoekt de zaak. (06-118841)

Bestuurder onder invloed kan rijbewijs inleveren

Enschede

Zondag 17 september rond 2.30 uur merkt de politie dat op de Grounausestraat in Glanerbrug een bestuurder plotseling wegrijdt als deze de politieauto ziet. Vervolgens wordt de auto aangetroffen op een parkeerterrein aan de Jacob Roggeveenstraat. De bestuurder, een 25 jarige man uit Enschede zit nog in de auto. Hij blijkt onder invloed van alcohol waarop hij is aangehouden en voor ademanalyse is meegenomen naar het bureau. De test wijst 1,4 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (06-118878)

Horecabezoekers raken slaags

Enschede

Zondag 17 september rond 4.25 uur meldt een 19 jarige man uit Enschede dat hij is geslagen door twee personen. De 19 jarige is daarbij gewond geraakt aan z'n gezicht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De politie houdt even later twee personen aan; een 18 en 21 jarige Enschedeër. De vechtpartij vond plaats aan de Langestraat in Enschede. Aanleiding voor het slaags raken is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. (06-118912)

Scooterrijder onder invloed is rijbewijs kwijt

Enschede

Zondag 17 september rond 5.50 uur houdt de politie op het Stationsplein in Enschede een 23 jarige bromfietser aan. De man blijkt onder invloed van alcohol waarop hij is aangehouden en voor ademanalyse is meegenomen naar het bureau De test wijst 1,6 promille uit, dat betekent dat z'n rijbewijs wordt ingevorderd. Eenmaal aan het bureau wordt de verdachte recalcitrant. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. (06-118929)

Man wordt getrapt

Hengelo

Zondag 17 september om 5.40 uur meldt een 19 jarige Hengeloër dat hij in het centrum een trap in z'n rug heeft gekregen van twee mannen. De 19 jarige had z'n fiets tegen een kapotte ruit gezet. De twee mannen namen ten onrechte aan dat de 19 jarige de ruit had vernield en dit leverde hem een trap op. De politie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld en kon even later aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo het tweetal aanhouden. Het waren een 20 en 19 jarige Hengeloër. Beide zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau, waar ze zijn ingesloten. (06-118938)


---- --