Politie Drenthe

Zondag

Bedrijfsinbraak
KLAZIENAVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een rozenkwekerij aan De Streek. Hierbij werd de personeningang van een roldeur geforceerd. Uit de sorteerruimte werden een grote hoeveelheid fusten (bakken voor rozen), snoeischaren, plakband, koffie en rozen weggenomen. De technische recherche stelde een onderzoek in. (06-180236)

Politie bekeurt voor afvalverbranden
BROEKHUIZEN Zaterdagmorgen trok een enorme rookoverlast de aandacht van de politie. Op de Broekhuizen bleek dat achter een woning het oude rieten dak werd verbrand. De 78-jarige eigenaar had twee aanwezige personen opdracht gegeven ongeveer 100m2 oud riet te verbranden. Het was de man niet bekend dat hij hiervoor vergunningsplichtig moest zijn. (06-180227)

Uitslaande woningbrand
NIEUW WEERDINGE Aan de Siepelveenwijk ZZ ging een bovenverdieping van een woning door onbekende oorzaak in vlammen op. De brand werd ontdekt door de 50-jarige bewoner die in de schuur aan het werk was. De technische recherche stelt een onderzoek in. (06-180275)

Onderzoek naar vechtersbaas
HOOGEVEEN De politie heeft in de zaak naar de op zaterdagmorgen aangehouden vechtersbaas een onderzoek ingesteld. Daaruit is gebleken dat deze de beide broers aansprak omdat deze kort daarvoor een familielid van de man hadden geslagen. Toen de verdachte de broers aansprak begonnen deze direct te slaan waarna de verdachte zich verdedigde en ook klappen uitdeelde. Na overleg met het OM werd de zaak geseponeerd. (06-180116)

Politie houdt dronken bestuurder aan
EMMEN Een 42-jarige autobestuurder uit Zwartemeer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Eerste Bokslootweg. De man had kort daarvoor een aanrijding veroorzaakt met een geparkeerde auto op de Matissepassage waarbij door getuigen geconstateerd was dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd rijdend aangetroffen op de plek van aanhouding. De man die stomdronken was blies maar liefst 990 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (06-180460)

Politie houdt twee bestuurders aanrijding
EMMEN In de vroege ochtenduren van de zondagmorgen heeft de politie twee 30-jarige Emmenaren aangehouden. Beide mannen werden aangetroffen bij een op de Hondsrugweg uit de bocht gevlogen auto. De mannen die beide onder invloed waren, 410 en 415 ug/l en waarvan 1 van de mannen een ontzegging had, verklaarden in de auto te hebben gezeten maar niet gereden te hebben. De auto zou volgens hen bestuurd zijn door een hen onbekende man. Beide heren zijn aangehouden. De politie stelt een onderzoek in en zal daarbij eveneens getuigen horen. (06-180502)

Politie houdt klant van taxi aan
HIJKEN Een 36-jarige taxiklant uit Hijken is vannacht aangehouden terzake mishandeling en vernieling. Nadat de man, die onder invloed was, thuis afgeleverd was en de betaald had, gaf hij de 23-jarige chauffeur een klap tegen zijn schouder en schopte een deuk in het portier. De man werd door de politie van zijn bed gelicht doch wilde niet mee werken aan zijn aanhouding. Geboeid werd hij overgebracht naar het bureau en daar ingesloten. (06-180464)

Vernieler van lichtmasten door politie aangehouden ZUIDWOLDE Na een melding dat er vernielingen gepleegd werd nabij het busstation aan de Meppelerweg werd er door de politie een onderzoek ingesteld. Getuigen wisten te melden dat er drie lichtmasten vernield waren en met het door hen opgegeven signalement van de dader kon deze aangehouden worden. De 16-jarige uit Zuidwolde afkomstige verdachte kon in een café aan de Hoofdstraat aangehouden worden en werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (06-180479)

Politie houdt vier verdachten aan
NIEUW AMSTERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier verdachten aangehouden. Toen de politie na de melding van een vechtpartij bij een shoarmazaak aan de Vaart ZZ ter plaatse kwam en probeerde te achterhalen wat de oorzaak was gingen meerdere personen er zich mee bemoeien. Hierbij werden een 27-jarige Emmenaar en een 35-jarige man uit Nieuw Amsterdam gesommeerd weg te gaan. Ze gaven hier echter geen gevolg aan waarna tevens een 37-jarige man uit Nieuw Amsterdam zich er mee ging bemoeien. Laatstgenoemde moest met de wapenstok op afstand gehouden worden waarbij hij geholpen werd door de andere twee mannen. Dit tweetal kon aangehouden worden waarbij tevens de dienstauto vernield werd. De 37-jarige man nam hierbij de benen. Een 26-jarige Emmenaar die zich er daarna mee wilde bemoeien en ook niet weg wilde gaan werd eveneens aangehouden. De 37-jarige man die de benen had genomen werd zondagmorgen thuis aangehouden. De verdachten wordt mishandeling van een politieambtenaar, openlijke geweldpleging, verzet en vernieling ten laste gelegd. (06-180489)

Politie houdt man aan terzake poging tot doodslag van politieambtenaar BEILEN Een 23-jarige Beilenaar is zaterdagavond aangehouden als verdachte van poging tot doodslag van een politieman. De verdachte die zaterdagavond vrijwillig na uitnodiging aan het bureau in Beilen verscheen was daar om een verklaring af te leggen als verdachte van een autovernieling. De man duwde plotseling tijdens het verhoor een 49-jarige politieman aan de kant en wilde na aanhouding het bureau verlaten. Hierbij sloeg hij de politieman meerdere keren met een ijzeren staaf op het hoofd en lichaam. Deze raakte hierbij gewond. Een tweede gealarmeerde collega gebruikte pepperspray maar de man sloeg de ruit van een achterdeur in waarna hij naar buiten stapte en de benen nam. Kort hierop werd de man in een woning aan de Brinkstraat aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. (06-180384)

Politie houdt schennispleger aan
HOOGEVEEN Een 44-jarige inwoner van Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden terzake openbare schennis der eerbaarheid. De man stond op de Bentinckslaan te masturberen toen een 19-jarige vrouw uit Hoogeveen met haar vriendin in de auto zat te wachten op een familielid. Zij deed aangifte. Hij mag binnenkort zijn handelingen verantwoorden bij de rechter. Hij kreeg een dagvaarding. (06-180432)

Politie onderzoekt brandstichtingen

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag werd een aan de Zanderhof geparkeerde caravan in brand gestoken. Hierbij raakten twee in de nabijheid van de caravan geparkeerde autos eveneens door de caravanbrand beschadigd. Ook een lichtmast raakte hierbij beschadigd. Aan een derde geparkeerde auto aan de Zanderhof werd eveneens brand gesticht. Op De Maaier werd kort hierna ook een in brand gestoken geparkeerde personenauto aangetroffen. Een dicht hierbij staande tweede auto liep door de brand ook schade op. De politie stelt een onderzoek in. (06-180484 / 06-180485)

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN Een tabakszaak aan De Weide viel vannacht ten prooi aan het inbrekersgilde. In het pand waren alle rolluiken waar rookartikelen zijn opgeborgen evenals het magazijn opengebroken. Een grote hoeveelheid rookartikelen en krasloten werden ontvreemd. (06-180535)

Man aangehouden door politie terzake huisvredebreuk HOOGEVEEN Een 44-jarige inwoner van Hoogeveen is zondagochtend aangehouden terzake huisvredebreuk. De man was naar de woning van zijn broer in Hoogeveen gereden omdat hij zijn vrouw wilde spreken. Deze was daar in verband met huwelijksproblemen. Hij werd een aantal keren door zijn broer verzocht de woning te verlaten maar gaf hieraan geen gevolg. Pas toen zijn echtgenote ook naar buiten wilde gaan verliet hij het pand. Zijn broer deed aangifte van huisvredebreuk waarna de man door de politie werd aangehouden. (06-180523)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280