Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - twee opstootjes                                 |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september drie mannen aangehouden vanwege het veroorzaken van overlast in de Vaaltstraat.

Rond 01.30 uur werd een 40 jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol overlast veroorzaakte. De man veroorzaakte eerst overlast in een horecagelegenheid aan de Vaaltstraat. Hij werd hierop uit de horecagelegenheid verwijderd. Hij verzette zich tegen de uitzetting en wilde niet voldoen aan de vordering van agenten ter plaats om te vertrekken. Hij verzette zich vervolgens hevig tegen de agenten die hem daarom boeiden en meenamen naar het politiebureau. De man kreeg uiteindelijk een boete voor openbare dronkenschap.

Rond 03.30 uur werden twee mannen aangehouden omdat ze na een conflict weigerden te vertrekken. De twee mannen hadden een woordenwisseling gehad met een andere man. Agenten wisten de zaak te sussen en vorderden alle betrokken om te vertrekken. Een 42 jarige man uit Zutphen weigerde te vertrekken en werd aangehouden. Een 43 jarige plaatsgenoot begon zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien. Hierop werd ook hij aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

|     |Zutphen - brandstofdieven aangehouden                     |
De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september twee brandstofdieven aangehouden.

Rond 5.30 uur kreeg de politie melding van mogelijke poging tot auto-inbraak aan de Emmerikseweg. Ter plaatse bleek echter dat er brandstof uit auto's werd gestolen. De agenten zagen een verdachte wegrennen en zich verstoppen. Deze 20 jarige Zutphenaar kon met behulp van een speurhond worden gevonden en aangehouden. Ook een 16 jarige Zutphenaar werd aangehouden wegens betrokkenheid bij de diefstal. Beide verdachten bekenden brandstof te willen stelen. Tegen de jongens wordt procesverbaal opgemaakt.

---- --