Politie Haaglanden

Persberichten van 17 september

Haaglanden, 17-09-2006

Man op straat beroofd, politie zoekt getuigen
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar is zondagochtend 17 september gewond geraakt bij een straatroof. Het slachtoffer liep omstreeks 05.50 uur van zijn werk naar zijn auto op de Badhuisweg. Toen hij vlak bij zijn auto was, werd hij door een onbekend gebleven man met een hard voorwerp op zijn hoofd geslagen. Door de klap viel het slachtoffer op de grond, waarna zijn belager de kleding van het slachtoffer doorzocht. Na de beroving stapte de belager in een auto en reed weg. Het slachtoffer sloeg via zijn mobiele telefoon alarm. Hij werd met verwondingen aan zijn hoofd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie van Scheveningen is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Bejaarde vrouw gewond bij straatroof, politie zoekt getuigen Naaldwijk De politie in Naaldwijk is op zoek naar getuigen van een straatroof waarbij een 81-jarige vrouw uit s-Gravenzande ernstig gewond raakte. Het slachtoffer liep zaterdagmiddag 16 september omstreeks 15.20 uur op de Verdilaan ter hoogte van de parkeerplaats nabij de Albert Heijn, toen zij door een jongeman van haar tas werd beroofd. Het slachtoffer kwam hierbij ten val en raakte buiten bewustzijn. Zij is vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis waar zij met letsel aan haar hoofd en schouder is opgenomen. Getuigen van deze straatroof kunnen bellen met 0900-8844.

Mannen beroven cafébezoeker
Den Haag Twee onbekend gebleven mannen hebben zaterdagochtend 16 september bezoekers van een café aan het Kaapseplein met vuurwapens bedreigd en daarna beroofd. De twee kwamen omstreeks 02.55 uur het café binnen en bedreigden de vijf aanwezigen met vuurwapens. Een van de bezoekers, een 25-jarige Hagenaar, moest op de grond gaan liggen. Hij werd door het tweetal mishandeld en van zijn gouden halsketting beroofd. Na de beroving verlieten de daders het café en renden weg in de richting van de Hoefkade. Een 42-jarige bezoeker van het café probeerde nog om gewapend met een biljartkeu de twee aan te houden, maar de beide verdachten ontkwamen op een scooter.

Jongen tijdens ruzie in voorhoofd gestoken
Den Haag Een 15-jarige Hagenaar is vrijdagavond 15 september lichtgewond geraakt nadat hij bij een ruzie met een mes in zijn voorhoofd was gestoken. Het slachtoffer was samen met zijn broertjes op het Esmoreitplein toen zij omstreeks 19.15 uur ruzie kregen met een andere jongen. Tijdens de ruzie, waarbij over en weer klappen vielen, werd het slachtoffer in zijn hoofd gestoken. Hij raakte lichtgewond.

Vuurwapen en verdovende middelen
Den Haag Drie Hagenaars, 21, 25 en 26 jaar oud, zijn zaterdagochtend 16 september aangehouden voor vuurwapenbezit en het bezit van verdovende middelen. De politie kreeg omstreeks middernacht een melding van een vechtpartij in de Dautzenbergstraat waarbij gedreigd zou worden met een vuurwapen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de 25 en 26-jarige verdachten (broers van elkaar) ruzie hadden gekregen met een onbekend gebleven man. Tijdens de ruzie had de 26-jarige verdachte een vuurwapen gepakt en daarmee gedreigd. De onbekend gebleven man was vervolgens in een auto gestapt en gevlucht. De beide broers werden aangehouden maar het vuurwapen werd in eerste instantie niet aangetroffen. Wel vonden de agenten bij de 25-jarige verdachte een kleine hoeveelheid verdovende middelen. Tijdens het verhoor bleek dat de oudste broer het vuurwapen aan de 21-jarige verdachte had meegegeven. Deze verdachte werd even later in zijn woning aangehouden en daar troffen de agenten het vuurwapen aan.

Verdovende middelen
Den Haag Een 22-jarige Hagenaar is zaterdagavond 16 september aangehouden bij een verkeerscontrole. Surveillerende agenten zagen de verdachte op de Gaslaan in een auto met draaiende motor zitten, omdat de agenten wisten dat de verdachte niet in het bezit van een rijbewijs was, werd hij aangehouden. Aan het bureau troffen agenten in de kleding van de verdachte 203 bolletjes verdovende middelen (cocaïne en heroïne) aan.

Schietpartij zonder gewonden
Den Haag Tijdens een ruzie tussen een aantal mannen op de Dekkershoek is zaterdagmiddag 16 september met een vuurwapen geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Twee Hagenaars, 33 en 38 jaar oud, kregen ruzie met een andere man, die hen dreigde dat er wat zou gebeuren. Nadat de man met twee andere mannen terugkeerde, trok hij een vuurwapen en loste een schot. Hierna ging het drietal er vandoor. De politie trof een huls aan en stelde een onderzoek in.

Heterdaad
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar is zaterdagochtend 16 september op heterdaad betrapt tijdens een autokraak. Politieagenten in burger zagen hoe de verdachte op de Goeverneurlaan de kofferbak van een auto opende en daar een maxi-cosi uit wegnam. Na een korte sprint hielden de agenten de verdachte aan.

Tasjesdief aangehouden
Den Haag Een 24-jarige medewerker van een horecagelegenheid op het Buitenhof hield zaterdagmiddag 16 september een 28-jarige tasjesdief uit Den Haag aan. De medewerker zag hoe de verdachte op het terras van de zaak een handtas van een klant wegnam en daarmee wegliep. Na een korte achtervolging hield hij de verdachte aan.

Schipper onder invloed
Den Haag De politie heeft zaterdagmiddag 16 september een alcoholcontrole op het water van het Rijnschiekanaal gehouden. In totaal werden veertig schippers gecontroleerd. Een schipper had meer gedronken dan wettelijk is toegestaan (560 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal.

Ruziezoekers
Delft De politie heeft zaterdagavond 16 september twee Hagenaars van 24 en 37 jaar aangehouden nadat zij op de Voorstraat een cafébezoeker hadden mishandeld. De twee mannen hadden een 37-jarige man uit Delft in zijn gezicht geslagen en ruzie gezocht met andere cafébezoekers. Ook hierbij werd een 35-jarige man uit Delft door hen geslagen. Tijdens hun aanhouding gedroegen de twee verdachten zich zeer recalcitrant.

Dronken man valt in water
Delft Een 65-jarige Hagenaar is zaterdagavond 16 september in het water van de Binnenwatersloot gevallen. De man die onder invloed van alcohol was, struikelde op straat en kon zijn evenwicht niet meer bewaren, waarna hij in het water viel. Met behulp van omstanders werd hij op het droge gebracht. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Graffiteur aangehouden
Delft Een 17-jarige jongen uit Delft is zondagochtend 17 september op de Yperstraat aangehouden voor het aanbrengen van graffiti. De politie kreeg omstreeks 02.00 uur een melding dat jeugd overlast zou veroorzaken. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat op de speeltoestellen tags waren aangebracht. Onderzoek wees uit dat de 17-jarige de tags met een schoensmeerstift had aangebracht.

Jongens vernielen negen autos
Pijnakcer/Nootdorp Twee jongens uit Nootdorp en een Hagenaar (18 en 19 jaar oud) zijn zondagochtend 17 september aangehouden voor vernieling. De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding dat een groep jongens spiegels van geparkeerde autos trapten op de Prinses Beatrixlaan. Op deze laan troffen de agenten wel negen vernielde autos, maar de verdachten niet aan. De drie verdachten werden even later op een sportterrein in de omgeving aangehouden.

Stoer gedrag veroorzaakt ongeval
Naaldwijk Een 28-jarige motorrijder uit Den Haag is zaterdagavond 16 september lichtgewond geraakt nadat hij met zijn motor onderuit ging. De motorrijder probeerde op de Prins Hendrikstraat met een wheelie (op het achterwiel rijden) indruk te maken op omstanders. Maar de motorrijder raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een ruit van een woning. De motorrijder raakte lichtgewond aan zijn handen en gezicht. Verder bleek dat hij geen geldig rijbewijs had.

Bromfietser ernstig gewond
De Lier Bij een eenzijdig ongeval is een 37-jarige bromfietser uit Delft zaterdagavond 16 september ernstig gewond geraakt. De politie kreeg omstreeks 21.15 uur een melding dat op de Kasteelweg een bromfiets in brand zou staan. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat het slachtoffer betrokken was geweest bij een eenzijdig ongeval waarna zijn bromfiets in brand was gevlogen. Het slachtoffer was niet bij kennis en werd met brandwonden aan zijn onderlijf vervoerd naar het ziekenhuis.

Jongen loopt over auto
Wassenaar Een 16-jarige jongen uit Wassenaar is zaterdagochtend aangehouden voor het vernielen van een auto. De jongen verliet omstreeks 02.30 uur een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg en ging op weg naar huis. Onderweg liep hij in een dronken bui over het dak van een geparkeerde auto heen. Door deze actie werd de autospiegel vernield en raakte het dak beschadigd.

Jongen onwel
Zoetermeer Na het drinken van een grote hoeveelheid alcohol raakte een 14-jarige Zoetermeerder op het Elzehout onwel. De politie kreeg vrijdagavond 15 september omstreeks 22.20 uur een melding dat een jongen onwel was geworden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de jongen niet aanspreekbaar. Omstanders vertelden dat de jongen verschillende alcoholische versnaperingen had gedronken en daarna onwel was geraakt. Hij is door de GGD vervoerd naar het Lange Land Ziekenhuis.

Mishandeling en beroving
Zoetermeer De politie heeft zaterdagochtend 16 september een 18-jarige Zoetermeerder op de Eerste Stationsstraat aangehouden voor een mishandeling en beroving. De politie kreeg omstreeks 01.10 uur een melding dat een 17-jarige jongen uit Zoetermeer zou zijn mishandeld. Toen politieagenten ter plaatse kwamen, troffen zij zowel het slachtoffer als de verdachte aan. Nadat zij de verdachte hadden aangehouden en in hun voertuig wilden zetten, sprak een 21-jarige Zoetermeerder de agenten aan. Hij vertelde dat de verdachte hem even daarvoor op de Oranjelaan van zijn ketting had beroofd. De verdachte bekende deze beroving en liet de agenten zien waar hij de buit had verstopt.

Geluidsoverlast loopt uit de hand
Zoetermeer Drie mannen uit Zoetermeer, 19 en 33 jaar oud, zijn zondagochtend op de Oliver Hardystraat aangehouden. De politie werd voor de tweede maal naar de woning van de verdachten gestuurd voor geluidsoverlast. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de verdachten vanaf hun balkon voorbijlopende mensen met stenen bekogelden. Terwijl de agenten probeerden te bemiddelen, vloog een van de verdachten een buurtbewoner om de nek en deelde een klap uit. Hierop werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig. De andere twee verdachten probeerden hun vriend te ontzetten en vielen de agenten aan. Een van de verdachten greep een politieagent bij zijn keel. Nadat andere politieagenten te hulp kwamen, keerde de rust weer en kon het drietal worden aangehouden.

Alcohol in het verkeer
Haaglanden De politie heeft in de regio Haaglanden het afgelopen weekend 48 verkeersdeelnemers een proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed. 46 automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Hiervan waren vier beginnend bestuurders. Van een beginnend bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (335 ugl). Een andere automobilist blies 910 ugl en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook twee bromfietsers die teveel hadden gedronken werden aangehouden. Zowel de automobilisten als de bromfietsers kregen een rijverbod en een proces-verbaal.