Ingezonden persbericht


http://www.politie.nl/zaanstreek-waterland/nieuws/060917nieuws.asp Politieberichten Zaanstreek-Waterland, 17-09-2006

Met onder meer: twee keer aangehouden, diefstal gereedschap en wielrenner gewond.

Popnagelen

Purmerend, zaterdag 16 september 2006, 16:30 uur.

Zaterdag heeft de politie op het Wormerplein een popnagelactie gehouden. Kentekenplaten werden door agenten gratis van popnagels voorzien waardoor het een stuk moeilijker is deze te verwijderen. Ook verlies wordt door deze manier van bevestigen nagenoeg uitgesloten. Landelijk verdwijnen er vele duizenden kentekenplaten omdat ze worden gestolen of verloren. Het beter bevestigen kan de eigenaren ergernis en kosten besparen. In de eerste acht maanden van dit jaar werden al ongeveer 330 platen in de regio Zaanstreek-Waterland als vermist of gestolen opgegeven. Er ligt al een voorstel bij de Rijksdienst van het Wegverkeer om het vastzetten van de kentekens mee te nemen in de APK-keuringen. De politie wil dit niet afwachten en is daarom alvast begonnen. Op ruim honderd voertuigen, waaronder enkele bromfietsen, werden de platen 'zo vast als een huis' gezet. De bestuurders van de auto's werden ook voorgelicht over diefstalpreventie waarbij vooral op de kreet 'buit eruit' de nadruk werd gelegd.

Bromfietser in de fout

Purmerend, vrijdag 15 september 2006, 23:43 uur.

De politie heeft op de Gedempte Where een 15-jarige jongen uit Hensbroek aangehouden die op een bromfiets reed. De jongen stak vlak voor een afslaande lijnbus gevaarlijk over en wist nog net een politieauto te ontwijken. De lijnbus moest flink in de remmen om een aanrijding te voorkomen. De bromfiets bleek niet verzekerd en gezien zijn leeftijd had de bromfietser uiteraard geen certificaat. In plaats van een gele was een oranje plaat op de brommer bevestigd en het framenummer was niet meer te zien. Aan het verhaal hoe hij aan de bromfiets was gekomen werd getwijfeld. De jongen werd aangehouden als verdachte van diefstal of heling. Na verhoor werd de Hensbroeker overgedragen aan het ouderlijk gezag. De bromfiets werd in beslag genomen.

Enkele uren eerder werd op de Waterlandlaan een 20-jarige fietser uit Purmerend zonder licht aan de kant gezet. Het slot van de fiets bleek vernield en bij controle van het framenummer bleek dat het voertuig als gestolen stond gesignaleerd voor de politieregio Kennemerland. De fiets werd in beslag genomen.

Buschauffeur geslagen

Zaandam, vrijdag 15 september 2006, 13:25 uur.

De politie heeft op de Heijermansstraat een 23-jarige inwoner van Zaandam aangehouden die wordt verdacht van het mishandelen van een buschauffeur. De verdachte reed als passagier mee en zou om onduidelijke reden de chauffeur diverse malen tegen het hoofd hebben geslagen. De chauffeur belde 112 en al snel kon de verdachte, die zich verzette, in de boeien worden gezet en naar het bureau worden gebracht. De Zaandammer werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Twee keer aangehouden

Zaandam, vrijdag 15 september 2006, 12:33 uur.

De politie heeft een 28-jarig man uit Zaandam tot twee maal toe aangehouden. De eerste keer was naar aanleiding van een melding dat de verdachte op de Rigastraat een ruit had vernield. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. Enkele uren later werd gemeld dat dezelfde man weer ramen had ingegooid. Ook zou hij een bewoonster hebben bedreigd en mishandeld. Na enig zoeken troffen de agenten de man op de Hogendijk aan waarna hij opnieuw werd ingesloten en vervolgens in verzekering gesteld.

Politiehond vindt sleutels

Koog aan de Zaan, zaterdag 16 september 2006, 05:27 uur.

Een politiehond heeft na een korte zoekactie een bos huissleutels terug gevonden. Een 32-jarige man uit Koog aan de Zaan was door de politie in zijn woonplaats aangehouden omdat hij werd verdacht van mishandeling van zijn vriendin. Hierbij zou de man de huissleutels van de vrouw hebben meegenomen en vervolgens weggegooid in de bosjes. Omdat het een plaats was waar erg moeilijk was te zoeken werd de diensthond ingezet. Deze liep zijn neus achterna en had zo snel het probleem opgelost. De verdachte werd ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden.

Bromfietscontrole

Purmerend, vrijdag 15 september 2006.

De politie heeft vrijdagmiddag op de Wielingenstraat een bromfietscontrole gehouden. Er werden in totaal 27 bekeuringen uitgedeeld. Negen voertuigen gaven teveel vermogen op de rollenbank. Verder werd geschreven voor niet hebben of kunnen tonen van het certificaat, plaats op de weg, teveel geluid produceren, geen helm, geen bel of claxon, bellen en niet kunnen legitimeren. Een motorrijder werd bekeurd omdat hij zonder helm en op het fietspad reed. Een bromfietser kreeg een boet omdat hij een klein kind zonder helm op de bromfiets had staan.

Diefstal gereedschap

Volendam, zaterdag 16 september 2006, 07:22 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van een grote hoeveelheid gereedschap. Tussen vrijdagmiddag en zaterdagochtend werd op bouwterrein Marinepark aan het Slobbeland het slot van een toegangshek opengeknipt en vervolgens een opslagcontainer opengebroken. Schiethamers, boormachines, laserapparatuur en rollen koper werden met kruiwagens weggereden en in een voertuig geladen. Uit een andere container werd een grote kango en een grote klopboormachine weggenomen. De afdeling Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld en de stukgeknipte sloten voor nader onderzoek meegenomen.

Inbraak bouwbedrijf

Volendam, zaterdag 16 september 2006, 08:18 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een bouwbedrijf aan de Julianaweg waarbij een grote ravage werd achtergelaten. Een slot van de toegangsdeur werd geforceerd en het alarmsysteem gesaboteerd. In het pand werden vervolgens alle vertrekken doorzocht waarbij, door een grove werkwijze, veel rommel werd gemaakt. Vermoedelijk werd een geldbedrag uit een opengebroken kast gestolen. Computers en dergelijke werden ongemoeid gelaten.

Vat bier

Zaandam, zondag 17 september 2006, 01:18 uur.

De politie heeft een 18-jarige Zaandammer ingesloten die wordt verdacht van diefstal van een vat bier uit een tent die was opgezet voor de festiviteiten van de Dam tot Damloop. Een bewaker zag op de Omberstraat dat de verdachte met een ander persoon een vat bier achter op de fiets vervoerde. Eén van hen wist te ontkomen maar de Zaandammer werd door de bewaker aangehouden en aan de politie overgedragen. Een hek bleek opengeknipt en één vat uit de tent was weg. De verdachte werd ingesloten en in de loop van de ochtend na verhoor vrijgelaten. Naar de tweede verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.

Geweld

Purmerend, zondag 17 september 2006, 00:53 uur.

Een 23-jarige man uit Purmerend werd door de politie aangehouden omdat hij voldeed aan het signalement van de dader van een mishandeling die eerder plaats vond op de Koemarkt. De man werd in de dienstauto zeer agressief en er moest pepperspray en assistentie aan te pas komen om de man onder controle te brengen. Aan het politiebureau was de verdachte niet te kalmeren en uiteindelijk heeft een arts de man een kalmerende injectie gegeven.

Mishandeling

Volendam, zondag 17 september 2006.

De politie heeft op de Willem Runderkampstraat een 46-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van mishandeling van een bewoonster. De man zou tijdens een bezoek de vrouw diverse malen hebben geslagen waar haar kind bij was. Een familielid heeft het kind opgevangen en de moeder werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Fietsster gewond

Purmerend, zaterdag 16 september 2006, 14:50 uur.

Een 13-jarige meisje uit Purmerend is gewond geraakt toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een personenauto. De auto, bestuurd door een 24-jarige Purmerendse, reed over de Linnaeuslaan vanuit de richting Hoornblad in de richting van de Gorslaan. Het meisje stak de Linnaeuslaan over en zag vermoedelijk de voor haar van links komende auto over het hoofd. Het meisje werd met vermoedelijk been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Wielrenner gewond

Westbeemster, zondag 17 september 2006, 12:44 uur.

Een 71-jarige wielrenner uit Hoorn is gewond geraakt toen hij op de Westdijk van de dijk afreed en ten val kwam. De man reed in een groep wielrenners over de Westdijk vanuit de richting Schermerhorn in de richting van De Rijp. Toen een auto uit tegenovergestelde richting kwam moesten de fietsers inschikken om ruimte te maken op de smalle dijk. Hierbij kwam de man in aanraking met een 47-jarige man uit Hoorn die naast hem fietste. Deze reed rechts de onderdijk in en raakte daarbij licht gewond. De oudere man raakte links onder in de dijk. Hij raakte buiten bewustzijn en werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn fiets werd door de val zwaar beschadigd.