Verzamelpersbericht zondag

's-Hertogenbosch, 17-09-2006

Agente leent fiets aan deelneemster Leontiens Ladies Ride

s-Hertogenbosch Een agente van de politie s-Hertogenbosch heeft zondagmorgen spontaan een politiefiets uitgeleend aan een 62-jarige vrouw uit De Lier, die deelnam aan Leontiens Ladies Ride in s-Hertogenbosch. De vrouw was met vijf vriendinnen naar s-Hertogenbosch gekomen om samen met 8000 andere vrouwen mee te toen aan de toertocht voor het goede doel. De dames hadden speciaal getraind en T-shirts met De Lier en een beeltenis van de Sint Jan erop laten maken. Tot haar grote schrik merkte de vrouw dat haar fiets plotseling mankementen vertoonde. Een fietsenmaker kon e.e.a. niet terplaatse repareren. Een agente, die toezicht hield bij het evenement, stelde spontaan haar sportieve dienstfiets ter beschikking. De vrouw kon daarna toch nog met een blij gevoel van start gaan. Tot op heden (15.00 uur) verloopt de tocht, op wat materiaalpech na, goed. De meeste deelnemers druppelen op dit moment s-Hertogenbosch weer binnen.

Verdachte belediging aangehouden

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is een 25-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Pensmarkt in zijn woonplaats aangehouden voor belediging. De man lag terplaatse te slapen toen de politie hem om zijn identiteitsbewijs vroeg. Hij wenste dat niet te geven en begon de agenten te beledigen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Rosmalense aangehouden voor diefstal geld

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is bij een horecagelegenheid aan de Karrenstraat een 25-jarige Rosmalense aangehouden voor diefstal van 100,=. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij tijdens een gesprek over geld in de gelegenheid, het bankbiljet uit de portemonnee van een 27-jarige man uit Schijndel heeft gestolen. Zij is onder verzet aangehouden. Agenten vonden het bankbiljet terug op de achterbank van de surveillancewagen. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Jongeren aangehouden bij vechtpartij

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongeren van 16, 21, 17 en 17 jaar uit respectievelijk Ammerzoden, s-Hertogenbosch en Rosmalen (2x) aangehouden bij een vechtpartij. De ruzie was ontstaan rondom een meisje dat onwel was geworden. Er vielen enkele rake klappen. Het viertal is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling partner

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Simon Stevinweg in s-Hertogenbosch een 29-jarige inwoner uit Tiel aangehouden voor mishandeling van zijn 19-jarige partner. Het tweetal verbleef tijdelijk op een adres in s-Hertogenbosch-West waar zij ruzie kregen. De man zou daarop enkele elleboogstoten en klappen hebben uitgedeeld. De vrouw liep daarbij een aantal blauwe plekken op. Agenten konden de man korte tijd later aanhouden. Hij is ingesloten. De man bleek bij onderzoek aan zijn kleding enkele valse 50,= biljetten bij zich te hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Man aangehouden voor mishandeling

Veghel Zaterdagavond is op de Markt in Veghel een 41-jarige man uit die plaats aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor drie jongeren (twee jongens en een meisje) uit Veghel van 16, 15 en 15 jaar oud bij de keel te hebben gepakt en te hebben geslagen. Een van de kinderen zou volgens zijn zeggen zijn dochter hebben lastiggevallen. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging

Zeeland In de nacht van zaterdag op zondag hebben agenten op de Kerkstraat in Zeeland drie 19-jarige Udenaren aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een van de drie maakte amok in een horecagelegenheid. Toen hij naar buiten werd gezet, bemoeiden de twee anderen zich daarmee. Meerdere medewerkers van de gelegenheid kregen daarop klappen van het drietal. De politie heeft de verdachten aangehouden en ingesloten.

Udenaren aangehouden voor belediging/niet voldoen aan vordering

Uden In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kapelstraat in Uden een 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor belediging van een agent. De man vond het nodig om in het uitgaansgebied te agenten uit te schelden. Hij is aangehouden en ingesloten. Een 19-jarige Udenaar kwam later bij het politiebureau verhaal halen. Hem werd gevorderd te vertrekken, waaraan hij niet voldeed. Ook hij mocht een nachtje in de cel doorbrengen.In beide gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken Quadrijder rijdt in sloot

Schaijk De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat een 25-jarige quadrijder door een sloot reed aan de Scheisestraat in Schaijk. De man bleek teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Volgens zijn verklaring had zijn vriendin de quad de sloot ingereden en wilde hij hem eruit rijden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na dronken rijden

Oss In de nacht van zaterdag op zondag is het rijbewijs van een 41-jarige automobilist uit Schoonhoven op de Heihoeksingel in Oss ingevorderd. Bij controle bleek dat de maan teveel had gedronken. Proces-verbaal is opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Verdachten vernieling verkeersbord aangehouden

Oss In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Burgwal in Oss, vier verdachten in de leeftijd van 20-21 jaar uit Oss en Geffen aangehouden voor vernieling. Het viertal wordt ervan verdacht een verkeersbord van een paal te hebben gerukt en te hebben weggegooid. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Gewonden bij kop-staart aanrijding

Herpen Zaterdagmiddag zijn bij een kop-staart botsing op Berghemseweg in Herpen twee mensen gewond geraakt. Een 27-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch remde af met zijn auto om linksaf de Schaijkseweg oprijden. Een 46-jarige automobiliste uit Berghem had dit niet in de gaten en reed de auto van de Bosschenaar aan de achterzijde aan. Een 21-jarige inzittende van de Bosschenaar moest met nekletsel worden overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. De Berghemse bleek alcohol gedronken te hebben, zij is met hoofdletsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. Van haar is een bloedproef genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bromfietser gewond bij ongeval

Oeffelt Zaterdagmiddag is een 16-jarige bromfietser gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Beugenseweg / Stationsweg in Oeffelt. Het slachtoffer kreeg geen voorrang van een afslaande bedrijfsauto. Het slachtoffer moest zo hard remmen dat hij ten val kwam en daarbij schaafwonden en vermoedelijk een botbreuk opliep. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van deze auto reed door.

Vrouw aangehouden voor joyriding

Boxmeer De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige vrouw uit Vierlingsbeek op de Spoorstraat in Boxmeer aangehouden voor joyriding. Agenten wilden de vrouw controleren en gaven haar een stopteken. Zij voldeed daar in eerste instantie niet aan. Nadat optische en geluidssignalen werden getoond stopte ze alsnog. Bij controle bleek dat de vrouw geen rijbewijs had. Zij had de auto van haar ouders, die op vakantie waren, zonder toestemming meegenomen. De vrouw is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Verdachte bedreiging aangehouden

Sint Hubert Zaterdagmiddag is een 37-jarige man uit Sint Hubert aangehouden nadat hij op de Tamboerstraat in zijn woonplaats een 34-jarige man uit Wijchen zonder enige aanleiding bedreigde. Het slachtoffer was een paar maal door de straat gefietst omdat hij naar de woning van een vriend op zoek was. Toen hij stilstond voor de woning van de verdachte liep deze naar buiten en bedreigde het slachtoffer met een vleesmes. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Verdachte zware mishandeling aangehouden

Ledeacker In de nacht van zaterdag op zondag is bij een uitgaansgelegenheid aan de Mgr. Bekkersstraat in Ledeacker een 35-jarige man uit Nistelrode aangehouden voor zware mishandeling. Op een bepaald moment ontstond er onenigheid tussen een paar groepen aanwezigen. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Grave, wilde zaak sussen en kreeg diverse rake klappen. Hij liep daarbij een gebroken kaak op en moet een aantal tanden missen. Hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte kon vlakbij de uitgaansgelegenheid in een maïsveld worden aangehouden.