Politie Limburg-Zuid


Maastricht; 47 wapens aangetroffen bij preventief fouilleren

Bij een aktie preventief fouilleren hebben agenten van politie Limburg Zuid samen met personeel van integraal toezicht in totaal 47 wapens aangetroffen en in beslaggenomen. De aktie begon op vrijdagavond 15 september rond 19:00 uur en werd op zaterdag 16 september om 02:00 uur beëindigd.

Er werd op drie lokaties in Maastricht gecontroleerd, te weten de Maagdendries, de Bosscherweg en de Scharnerweg. Hierbij werden zo'n 180 voertuigen en in totaal circa 360 personen gecontroleerd. Bij deze controles werden een gasalarmpistool, enkele tientallen steekwapens, stroomstootwapens, honkbalknuppels en ploertendoders aangetroffen. Verder nam de politie enkele busjes traangas, een zwaard, een hamer, een wapenstok en een boksbeugel in beslag. Naast wapens bleken enkele personen ook soft en hard drugs bij zich te hebben. Ook deze werden in beslaggenomen. Verder werden er boetes uitgeschreven voor diverse overtredingen, waaronder het niet kunnen voldoen van de legitimatieplicht, het negeren van een stopteken en het rijden zonder rijbewijs. In totaal werd tijdens de aktie voor ruim 3600 Euro aan boetes geïnd. Aan de aktie deden naast enkele integrale toezichthouders en de politie ook leden van de Vrijwillige Politie en het Openbaar Ministerie mee.

Maastricht; grootscheepse internationale controle op Maas

Bij een grootscheepse internationale controle op de Maas hebben opsporingsambtenaren uit België en Nederland gisteren in totaal 47 processen-verbaal uitgeschreven. De controle vond plaats op en langs de Maas tussen de Beatrixhaven in Maastricht en Basse-Meuse in België (tussen Visé en Luik).

Bij de controle, die begon om 18.00 uur en duurde tot 02.00 uur, werden 28 processen-verbaal uitgeschreven voor het overtreden van de visserijwetgeving. Verder werden zes processen-verbaal opgemaakt voor het overnachten in een auto, vier voor het zich bevinden op verboden gebied en vijf voor het niet voeren van boordlichten. Ook werd een auto met valse kentekenplaten aangetroffen. In totaal deden 45 opsporingsambtenaren mee aan de aktie, waarbij vijf boten en vijf auto's werden ingezet. Een groot aantal van de gecontroleerde mensen bleek de Russische, Poolse of Duitse nationaliteit te hebben.

Aan de controle werd van Nederlandse zijde onder meer deelgenomen door het Korps Landelijke Politiediensten, de Koninklijke Marechaussee, Rijkswaterstaat, de Algemene Inspectiedienst en Politie Limburg Zuid. Van Belgische zijde waren onder meer de Lokale Politie Basse Meuse en de Vreemdelingenpolitie bij de controle betrokken. Beek; man zwaar mishandeld bij café

Een 22-jarige man uit Beek is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september zwaar mishandeld toen hij omstreeks 02:30 uur met twee vrienden in een café op de Prins Mauritslaan te Beek iets wilde gaan drinken. Amper in het café aangekomen, werd hij door een onbekende man met een bierfles tegen het hoofd geslagen. Hierop vluchtte het drietal naar buiten.

Buiten aangekomen werd de jongeman opnieuw aangevallen, deze keer door in totaal vier mannen, onder wie degene die hem eerder met een bierfles had geslagen. Het slachtoffer viel daarbij op de grond waar hij werd geschopt en geslagen. Hij liep daarbij onder meer verwondingen aan zijn hoofd, rug, linkerknie en rechterelleboog op. Ook werd zijn shirt kapot getrokken. In totaal verrichte de politie bij aankomst twee aanhoudingen, één voor het niet opvolgen van een bevel van de politie en één voor het uiten van bedreigingen. De politie onderzoekt de aanleiding tot de vechtpartij en sluit niet uit dat er nog meer personen zullen worden aangehouden.

Wijlre; mishandelde man aangetroffen onder fiets

Op zondag 17 september heeft de politie om circa 04:45 uur een gewonde man aangetroffen op de Holegracht in Wijlre. De man lag onder zijn fiets en bleek in eerste instantie bewusteloos te zijn. Toen de agenten erin slaagden de man bij kennis te brengen, bleek het om een 22-jarige inwoner uit Gulpen te gaan die naar eigen zeggen zonder aanleiding door een man op de Holegracht in Wijlre was mishandeld. De dader zou een onbekende man met kaal hoofd zijn. Omdat de Gulpenaar flinke verwondingen aan zijn gezicht bleek te hebben, werd hij per ambulance overgebracht naar het Atrium ziekenhuis in Heerlen, waar nog een scan van zijn hoofd zou worden gemaakt.

Valkenburg a/d Geul; man met bierglas mishandeld

Een 28-jarige man uit Maastricht is in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september door een 19-jarige man uit IJmuiden met een bierglas dusdanig mishandeld, dat er in het AZM te Maastricht negen hechtingen in zijn gezicht moesten worden aangebracht. Verder hield hij een diepe snee boven op zijn hoofd aan de mishandeling over die moest worden geplakt. Ook constateerde een neuroloog dat het slachtoffer een hersenschudding had opgelopen. Gelet op de aard van de verwondingen kon hij niet direct door de politie worden gehoord. Wel wist de politie de dader van de mishandeling aan te houden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Maastricht; verdachten straatroof aangehouden

Met de aanhouding van drie personen heeft de politie de vermoedelijke daders van een straatroof te pakken die in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september heeft plaatsgevonden op de Meerssenerweg in Maastricht. Het gaat om twee 17-jarige jongemannen uit Maastricht en een 20-jarige vrouw uit Margraten.

De drie worden verantwoordelijk gehouden voor het plegen van een straatroof waarbij een GSM toestel werd afgepakt van een 25-jarige man uit Maastricht. Op aanwijzingen van het slachtoffer wisten agenten de drie personen, kort nadat de straatroof was gepleegd, aan te houden. De politie onderzoekt nog of dezelfde personen ook verantwoordelijk zijn voor een straatroof die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond op de Scharnerweg in Maastricht. Hierbij werden onder meer een GSM toestel en een geldbedrag gestolen.

Eygelshoven; vacuümmachine gestolen bij inbraak in slagerij

Onbekenden hebben dit weekend tussen vrijdagavond en zaterdagochtend ingebroken in een slagerij aan de Veldhofstraat in Eygelshoven. Bij de inbraak werd een vacuümmachine gestolen. Volgens de leverancier van het apparaat komt het wel vaker voor dat dit soort machines worden gestolen, vermoedelijk voor de productie van XTC-pillen. Omdat het apparaat een gewicht van ongeveer 200 kilo heeft, sluit de politie niet uit dat mensen eventueel iets gezien kunnen hebben. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844.

Geleen; gestolen camper in lichterlaaie teruggevonden

In een veld bij de Hoge Kanaalweg in Geleen is op zaterdag 16 september rond 06:00 uur een camper aangetroffen die op dat moment in lichterlaaie stond. Politie en brandweer waren snel na de melding ter plekke, maar de brandweer kon niet meer voorkomen dat de camper door de brand volledig verwoest raakte. Later bleek de camper gestolen te zijn bij een woning aan de Pastoor Smeetstraat in Geulle.

Hoensbroek; Groep jongeren gooit kluit op balkon

Een groep van vijf à zes jongeren heeft op vrijdagavond tegen 22:15 uur een kluit tegen een balkonwand gegooid van een woning aan de Demstraat in Hoensbroek. De 54-jarige bewoner van het pand raakte daarbij licht gewond aan een onderbeen. Brokken van de kluit kwamen via de openstaande balkondeur in de woning terecht. De balkonwand raakte door het incident beschadigd. De man had nog gezien dat de jongeren wegrenden in de richting van de Akerstraat Noord. Eventuele getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900 8844.

|      |                          |                        |
|      |                          |Regiopolitie Limburg    |
|      |                          |Zuid                    |
|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

Afkomstig van : Chris Timmermans

Datum : zondag 17 september 2006


---- --