Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (17/09)

TILBURG, 17 september 2006

Grote zoekactie naar vermist 2-jarig kind

TILBURG: Zaterdagavond 16 september heeft de politie een grote zoekactie op touw gezet naar een vermist 2-jarig jongentje. Het kind ontsnapte rond 19.00 uur aan de aandacht van zijn ouders. Dat gebeurde tijdens het bezoekuur in het Twee Steden ziekenhuis aan de Dr. Deelenlaan. Nadat eerst familie en medewerkers van het ziekenhuis hadden gezocht, werd ook de politie ingeschakeld. De Officier van Dienst coördineerde de zoektocht waarbij het ziekenhuis minutieus werd doorzocht. Verder is ook de hulp van speurhondgeleiders en de brandweer ingeroepen. Duikers stonden stand-by en er is overwogen om een helikopter met infrarood cameras of warmtebeeld cameras te laten zoeken. Het zicht was daarvoor echter te slecht. Circa 2.000 Tilburgers kregen in de vooravond via hun mobiele telefoon een SMS-Alert bericht met de vraag om uit te kijken naar het kind.

Met het project SMS-Alert is de politie in staat om bewoners zeer actueel te informeren over allerlei zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. Een gericht sms-bericht gecombineerd met politie-inzet in de betreffende wijk levert vele extra ogen en oren op.

Rond 23.55 uur troffen agenten het kind aan in de binnentuin van het ziekenhuis. Hij had zich verstopt onder de struiken en was daar in slaap gevallen. Uiteraard waren de ouders dolblij. Namens hen bedankt de politie alle hulpverleners, maar ook de burgers die reageerden op het SMS-Alert bericht, voor hun inzet.

Tot slot is er een afloop sms-bericht gestuurd naar alle 2.000 Tilburgers die eerder op de avond een oproep kregen van de politie.

Opgepakt na diefstal in dienstbetrekking

TILBURG: De politie Is een 31 jarige inwoonster uit Tilburg aangehouden op verdenking van diefstal. In het verzorgingstehuis, waar de vrouw werkte van sprake van regelmatige diefstallen gepleegd, waarbij ook spullen uit de kamers van de bewoners verdwenen. De directie schakelde de politie in. Er werd een onderzoek ingesteld dat leidde tot de arrestatie van de 31-jarige verdachte. Dat gebeurde vrijdagmiddag 15 september. De vrouw werd op heterdaad betrapt. Naast gestolen geld werd er in haar tas werden ook etenswaren teruggevonden van de zorginstelling. De vrouw heeft inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, Ze is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld

Aanhouding vanwege bezit harddrugs

TILBURG: Twee inwoners van Tilburg, in de leeftijd van 26 en 20 jaar, zijn door de politie opgepakt vanwege drugsbezit. Personeel van een discotheek aan de Heuvelring zag dat het duo in het bezit was van pillen, vermoedelijk XTC. Het tweetal werd overgedragen aan de politie. Uit onderzoek bleek dat de 26-jarige verdachte de pillen had willen kopen van de 20-jarige verdachte. De dealer kreeg, na overleg met het openbaar ministerie een geldboete van 480 opgelegd. Vanzelfsprekend zijn de verdovende middelen in beslag genomen. De arrestaties vonden overigens plaats op 16 september om 01.30 uur

Onder invloed tegen een boom

OISTERWIJK: Een 20-jarige inwoner uit Moergestel is door de politie aangehouden. Dat gebeurde op zaterdag 16 september om 00.40 uur. De man was op de Hondsberglaan met zijn auto tegen een boom gebotst. Onderzoek wees uit dat er alcohol in het spel was. De man werd gearresteerd en moest in het politiebureau meewerken aan een ademanalyse. De uitslag daarvan bedroeg 420 ug/l. Omdat het hier om een zogenaamde beginnend bestuurder gaat, is zijn rijbewijs ingevorderd. Strafbaar is een beginnend bestuurder al bij 88 ug/l. Bij een uitslag van 350 ug/l verliest zo iemand zijn rijbewijs. De auto van de man raakte total-loss. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt

Arrestaties tijdens uitgaansleven

TILBURG: Een 20-jarige inwoner uit Tilburg werd aangehouden op verdenking van eenvoudige mishandeling. De man sloeg een 19-jarige inwoner van Tilburger een blauw oog. Dat gebeurde nadat het slachtoffer een complimentje maakte naar een vrouw. De verdachte, die in het gezelschap was van de bewuste vrouw, pikte dat niet en mishandelde het slachtoffer. Het geweld vond plaats op 16 september om
01.40 uur op de Juliana van Stolbergstraat. Na verhoor is de verdachte weer in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: Twee mannen zijn aangehouden omdat zij politieagenten beledigden. Een 18-jarige Oisterwijker werd op 16 september op 03.20 uur op het Piusplein voor dit feit opgepakt.
Een 24-jarige inwoner van Dordrecht onderging hetzelfde lot toen hij 0m 03.40 uur op de Paleisring agenten zonder aanleiding uitschold.

TILBURG: Op 17 september pakte de politie om 01.35 uur een 31-jarige inwoner van Naaldwijk op. De man had ruzie gehad in een café op de Heuvelring en wilde, gewapend met een bierglas, verhaal gaan halen. De man gedroeg zich agressief. Hij werd aangehouden en kreeg proces-verbaal.

TILBURG: Op verdenking van mishandeling is een 23-jarige Tilburger gearresteerd. Hij sloeg op 17 september om 04.40 uur zijn slachtoffer. Dit betrof een 30-jarige Tilburger, die door het geweld een pijnlijke neus opliep. Volgens het slachtoffer was er geen enkele aanleiding voor het geweld. De verdachte verklaart dat de het slachtoffer zijn kleding bespuugde, waarna hij een klap uitdeelde.

Auto van dief start niet na inbraak

TILBURG: Op zaterdag 16 september om 06.55 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een school aan de Professor Verbernelaan. Ter plaatste zagen de agenten dat een man zijn auto met behulp van startkabels probeerde te starten. Nader onderzoek wees uit dat de bewuste man kort daarvoor had ingebroken in de school. De agenten vonden namelijk glassplinters van een vernielde ruit van het schoolgebouw terug op de bestuurdersstoel van de auto. Het bleek trouwens dat er niets gestolen was vanuit de school. De verdachte is een 26-jarige inwoner van Tilburg. De man ontkent in alle toonaarden en is ingesloten voor nader onderzoek.

Politie houdt verdachte van huiselijk geweld aan

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger is door de politie gearresteerd na het plegen van relationeel geweld. Dat gebeurde op 16 september. Een kind meldde rond 06.00 in paniek dat zijn vader en moeder ruzie hadden. Agenten troffen op het opgegeven adres een geëmotioneerde vrouw (32) aan. Zij was mishandeld door haar partner, waarvan ook hun twee minderjarige kinderen getuige waren geweest. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere instanties werken nauw samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer