Politie Midden- en West Brabant

District Breda weekend 16 en 17 september

BREDA, 17 september 2006

Negen personen aangehouden in centrum Breda

Het warme weer en het evenement Breda Barst zorgden voor drukke terrassen in de stad. Ondanks de grote drukte was er een ontspannen sfeer. De politie hield van zaterdag op zondag negen personen aan voor belediging (tweemaal), diefstal van twee asbakken, niet voldoen aan identificatieplicht, vernieling, orde verstoring (tweemaal) en mishandeling (tweemaal).

Na verhoor konden acht van hen met een proces verbaal op zak weer naar huis. De verdachte van vernieling van een ruit van een café aan de Vismarktstraat is in eerste instantie aangehouden, maar heengezonden wegens onvoldoende bewijs. De stopverf van de ruit zou zijn losgeschoten toen personeel met kracht het raam dicht deed. Daarnaast werden drie bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, verkeerd parkeren en rijden door rood licht.

Voor de deur van een café aan de Havermarkt zagen agenten hoe een 28-jarige man uit Lage Zwaluwe een trap gaf aan een 20-jarige man uit Breda die op de grond lag. De man werd direct aangehouden. Na onderzoek ter plaatse bleek uit verhalen van diverse getuigen dat het slachtoffer de vechtpartij zou zijn begonnen. Ook hij werd aangehouden. Beide heren zijn met een mini proces verbaal voor het verstoren van de openbare orde heengezonden.

In een café aan de Vismarktstraat zou in de nacht van zaterdag op zondag iemand zijn mishandeld. De uitsmijter van het café heeft de vermoedelijke dader, een 20-jarige man uit Breda, op straat gezet. Hij is daar samen met een 20-jarige vriend uit Breda aangehouden. De politie onderzoekt de zaak. Het slachtoffer moet nog aangifte doen.

Politie houdt twee minderjarigen aan voor drugshandel in café

BREDA: Zaterdag aan het begin van de nacht heeft de politie twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. Eerder was een tip binnengekomen dat er in een café aan de Lange Brugstraat zou worden gedeald. De jongens bleken in het bezit te zijn van een groot aantal zakjes met daarin vermoedelijk amfetamine. De drugs is in beslag genomen. De jongens zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Politie houdt man aan na mishandeling

BREDA: Zaterdagochtend rond 04.20 uur stond een groepje mensen op de Adriaan van Bergenstraat wat te praten. Een onbekende man bemoeide zich met het gesprek. Een 21-jarige vrouw uit Breda gaf hem op een onvriendelijke manier te kennen dat hij moest vertrekken. De man voelde zich beledigd en sloeg de vrouw in haar gezicht. Hij kreeg bijstand van een voor hem bekende vrouw die kwam aanlopen. Deze duwde een andere vrouw uit het groepje tegen de grond en schopte haar. De politie kon de 37-jarige man uit Breda aanhouden, de vrouw was er inmiddels vandoor gegaan.

Verdachte huiselijk geweld aangehouden

PRINSENBEEK: De politie heeft zaterdagmiddag rond 15.30 uur een 33-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn vriendin hebben geraakt met een stoel, die hij naar haar gooide.

Bestuurster aangehouden voor joyriding met schade

BREDA: Zaterdagavond kreeg de politie een tip dat een passerende auto schade had veroorzaakt bij twee geparkeerde autos op de Arenberglaan en Wandelakker. De bestuurster was doorgereden en had haar beschadigde auto geparkeerd op de Scherpenakker. De politie heeft haar daar aangehouden. De vrouw bleek geen rijbewijs te hebben en had ook geen toestemming van de eigenaar om in de auto te rijden. Ze heeft spijt betuigd en zal de schade betalen. De vrouw is na verhoor weer naar huis gestuurd.

Vrouw aangehouden na diefstal lingerie

ETTEN LEUR: Een beveiligingsmedewerker van het winkelcentrum heeft zaterdagmiddag rond 16.00 uur een 34-jarige vrouw uit Breda aangehouden nadat zij betrapt was op het stelen van lingerie ter waarde van 84 euro. Zij werd overgedragen aan de politie en kreeg een schikkingsvoorstel van 260 euro aangeboden. Nadat zij dit had voldaan, mocht de vrouw vertrekken.

Politie houdt winkeldief aan

BREDA: Zaterdagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie bij een winkel in de Ginnekenstraat een 40-jarige man uit Roermond aangehouden. Hij was door winkelpersoneel betrapt toen hij met een tas vol kleding, waar niet voor was betaald, de winkel verliet. De man ontkent. Hij zegt dat een vrouw in wiens gezelschap hij was, de diefstal zou hebben gepleegd. Zij had hem de tas in zijn handen gedrukt en was direct na het afgaan van het alarm er vandoor gegaan.

Politie betrapt drie PVC-dieven op heterdaad na tip

TETERINGEN: Zaterdag aan het begin van de nacht kreeg de politie een melding dat drie mannen op de Mortelweg bezig waren om PVC-buizen op een personenauto te laden. Ter plaatse bleek het drietal al vertrokken, maar de politie wachtte hen op bij het terrein waar nog meer buizen lagen. Toen het drietal inderdaad terug kwam om opnieuw hun slag te slaan kon de politie hen op heterdaad aanhouden. Eén van hen, een 25-jarige man uit Oosterhout ging er van door, maar heeft zich later gemeld. De politie was al op zijn huisadres langs geweest. Hij is alsnog aangehouden. De twee andere mannen, van 22 en 25 jaar en afkomstig uit Den Hout zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. In een schuur achter een woning trof de politie de andere buizen aan. Deze zijn in beslag genomen.

Twee gewonden na ongeval met beknelling

ZEVENBERGEN: Bij een ongeval op de Achterdijk is zondagmiddag rond 14.20 uur een echtpaar van 55 en 56 jaar uit Zevenbergen gewond geraakt. In een flauwe bocht naar rechts, is hun auto rechtdoor de dijkweg af gereden en kwam tot stilstand tegen een boom. De slachtoffers zaten na het ongeluk nog enige tijd bekneld in hun auto. Een traumahelicopter kwam ter plaatse om acute medische hulp te verlenen. De bijrijdster is met hoofdletsel naar het Dijkzicht Ziekenhuis overgebracht. De bestuurder is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Amphiaziekenhuis Molengracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk

Auteur: Manon Erkens