Politie Midden- en West Brabant

District Bergen op Zoom weekend 16 en 17 september

BERGEN OP ZOOM, 17 september 2006

Vier gewonden na frontale aanrijding op rijksweg N 259

HALSTEREN: Een bestuurster uit Heerle reed zondagnacht rond 02.45 uur over de N259 richting Halsteren. Ze haalde een vrachtauto in terwijl er vanuit tegenovergestelde richting een personenauto naderde. Een botsing kon niet meer worden voorkomen. Beide autos raakten total loss. De vrouw kwam bekneld te zitten in het autowrak en werd door brandweer en GGD uit haar auto bevrijd. Met verwondingen aan haar benen is zij naar het ziekenhuis overgebracht. In de andere auto zaten twee mannen en twee vrouwen in de leeftijd van 17 tot 19 jaar uit Steenbergen. Zij konden zelf uit hun auto stappen maar hadden alle vier verwondingen variërend van een gebroken arm tot gekneusde ribben. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Op sommige plaatsen hingen dikke mistbanken boven de weg. De weg is twee uur lang afgesloten geweest voor al het verkeer.

Vrachtauto met lading aardappels gekanteld

HALSTEREN: Een 34-jarige vrachtwagenbestuurder uit Dronten reed met zijn truc met oplegger op de Tholenseweg. Hij wilde richting Nieuw Beijmoerseweg. Vermoedelijk reed hij te hard op de rotonde waardoor de combinatie kantelde en de lading aardappelen op de rijbaan kwam. Door het verkeer tegen de richting over de rotonde heen te leiden kon de verkeershinder worden beperkt.

Veelpleger aangehouden na diefstal fiets

BERGEN OP ZOOM: Zaterdag aan het begin van de middag kreeg de politie een tip van een getuige die zag hoe een 48-jarige man een fiets die op slot stond een stuk verplaatste op de Zuid Oost Singel. De politie vatte post in de buurt. Enige tijd later kwam dezelfde man terug om opnieuw de fiets mee te nemen. Hij werd ter plaatse aangehouden, hij bleek een veelpleger te zijn. Dat houdt in dat hij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zag opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. In samenwerking met het OM worden veelplegers zo lang mogelijk in detentie gehouden zodat ze gedurende die tijd geen andere strafbare feiten kunnen plegen.
De fiets werd in beslag genomen en kon vrijwel direct aan de rechtmatige eigenaar worden teruggeven. Deze was toevallig net op het politie bureau om aangifte te doen.

Koperdieven op heterdaad betrapt

HUIJBERGEN: Op zaterdag 16 september 2006, omstreeks 00:45 uur waren twee buitengewoon opsporingsambtenaren van de Regionale Milieu dienst aan het posten in de Vennekensstraat. Daar zagen zij dat twee mannen bij het pompstation bezig waren met het stelen van koper. Zij probeerden de personen aanhouden, maar de verdachten konden zich losrukken en reden weg in hun auto. Even later konden de verdachten, een 22-jarige inwoner van Bergen op Zoom en een 25-jarige inwoner van Halsteren door de politie worden aangehouden op de
Antwerpsestraatweg.

Man aangehouden voor rijden onder invloed en belediging

HOOGERHEIDE: Op de Scheldeweg richting Hoogerheide (A58-A4) viel een bestuurder op bij de politie door zijn hoge snelheid. De man werd tot stoppen gemaand. Uit de blaastest bleek dat hij 625 ug/l blies. Dit betekende een rijverbod van 7 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie heeft de man op zijn verzoek naar zijn huis in Calfven gebracht. Onderweg werd hij agressief en beledigde de agenten. Hij is aangehouden en weer naar het bureau meegenomen. Zondagmiddag is hij weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan na mishandeling

ROOSENDAAL: Op vrijdagavond omstreeks 18.45 vond een mishandeling plaats op de van Beethovenlaan. De bestuurder van een busje, een 38-jarige inwoner uit Roosendaal, zocht zonder enige aanleiding de confrontatie met een 20-jarige inwoner uit Roosendaal, die op de fiets langs kwam. De bestuurder van de auto sloeg de fietser een aantal malen op zijn gezicht en er ontstond een korte worsteling. De fietser gooide op enig moment zijn fiets tegen de bus. De twee partijen konden door omstanders uit elkaar gehouden in afwachting van de politie. De politie heeft de 38-jarige man aangehouden.

Jeugdige auto inbrekers op heterdaad betrapt

WOUW: De politie betrapte na een tip, zondag rond 01.30 uur twee 17-jarigen uit Roosendaal op heterdaad. De jongen en het meisje waren aan het inbreken in autos op het Kromveld. In de auto van de verdachten zijn verschillende goederen aangetroffen die afkomstig zijn uit andere autos in de omgeving. Twee andere personen hebben kunnen ontkomen. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Manon Erkens