2e persbericht van zondag 17 september 2006

Eindhoven, 17-09-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Voetbalwedstrijd PSV Feyenoord voorbeeldig verlopen

De voetbalwedstrijd PSV Feyenoord is zondagmiddag perfect verlopen. De politie zette 140 agenten in, waaronder een peloton ME. De samenwerking met de spoorwegpolitie verliep prima. Voor, tijdens en na de wedstrijd verliep alles uitstekend. Er werd niemand aangehouden.

Eindhoven: Politiehond houdt man aan

Op de Vaartbroek is zondag rond 5.40 uur een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man werd betrapt op een bouwterrein. Toen de politie de man vroeg om te blijven staan zette hij het op een lopen. Nadat de man gewaarschuwd was werd een politiehond op hem afgestuurd. Deze wist de man in zijn arm te pakken, waarop de agenten hem aan konden houden. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na leeg laten lopen fiets- en autobanden

Op de Raiffeisenstraat is zondag rond 5.00 uur een 34-jarige man uit Maarheeze aangehouden. Hij wordt verdacht van het laten leeglopen van een aantal fietsbanden en van de banden van twee autos. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist ramt zes autos

Na een melding van een automobilist die tegen zes geparkeerde autos op de Eerste Lieven de Keylaan was gebotst en was doorgereden, stelde de politie zondagochtend een onderzoek in. Op de Kloosterdreef kon rond
1.50 uur een 56-jarige automobilist uit Eindhoven, die voldeed aan het opgegeven signalement, aangehouden worden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Geld en pasjes gestolen

Een 29-jarige Eindhovenaar, die zondagochtend rond 3.00 uur door de Fellenoordtunnel liep, werd plotseling van achteren vastgepakt door een onbekende man. Een andere man maakte de broekzakken van het slachtoffer leeg. Vervolgens zijn de daders met de portemonnee van de man, met daarin ongeveer 60 euro en enkele pasjes, gevlucht richting het centrum van Eindhoven.

Helmond: Beroving met geweld

In het Ameidepark is zondag rond 2.30 uur een 49-jarige man uit Helmond beroofd. De man liep door het Ameidepark toen plotseling vier jongens uit een gangetje kwamen gerend. Het slachtoffer werd geslagen en op de grond gegooid. Vervolgens namen ze zijn portemonnee en zijn mobiele telefoon weg. In de portemonnee zaten enkele pasjes en ongeveer 150 euro. Het slachtoffer is met pijn aan zijn ribben, schouder, been en hoofd naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. De daders hebben een getinte huidskleur en zijn naar schatting tussen de 18 en 30 jaar.

Helmond: Dronken automobilist betrapt

Op de Buitenvoort is zondag rond 3.00 uur een 29-jarige automobilist uit Heeze aangehouden. De man had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,75 gemeten. De man moest zijn rijbewijs aan de politie geven. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Achterdijk is tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 9.00 uur ingebroken. Weggenomen werd een nog onbekend aantal computers. Een raam werd ingeslagen om in het pand te komen.

Nuenen: Verdachten met gestolen fiets aangehouden

Op de Smits van Oyenlaan zijn zondag rond 2.30 uur twee jongens uit Veldhoven van 16 en 17 jaar aangehouden. De politie zag het tweetal op één fiets rijden zonder licht en controleerde hen. Verder onderzoek wees uit dat de fiets in Lieshout, eerder die nacht, was gestolen. Het tweetal mocht na verhoor op het politiebureau naar huis. De zaak zal verder worden afgewerkt door HALT.

Valkenswaard: Dronken bromfietser moet rijbewijs inleveren

Op de Eindhovenseweg is zondag rond 3.00 uur een 19-jarige bromfietser aangehouden. De man had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,30 gemeten. De man had net zijn rijbewijs gehaald en was beginnend automobilist. Hij moest zijn rijbewijs bij de politie inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Computer gestolen bij woninginbraak

In een woning aan de Molenstraat is tussen zondag 6.00 en 11.30 uur ingebroken. Weggenomen werd een computer. Een ruit aan de achterkant van de woning werd ingeslagen om binnen te komen.