Ingezonden persbericht

Beestiggoed: Vlaanderens grootste op 17 september in Peer!

Beestiggoed is Vlaanderens grootste én gezelligste dieren- en plattelandshappening met drie volledige circusvoorstellingen (circus Bavaria), spectaculaire paarden- en hondenshows, ambachten, paarden- en hondenmassage (!), talrijke oldtimers, hondenmodeshow, antieke tractoren, roofvogelshows, westernriding, dansende honden, professioneel straattheater, katten, rodeostier, een grote kleindiershow (met honderden kippen, konijnen, ganzen, eenden, duiven, parkieten, kanaries...), groot kinderdorp, demonstraties ploegen met paard, spectaculaire duivenrollershows, tientallen paarden, koeien, schapen en geiten, demonstraties pakwerk met honden, schapendrijven, wagenmennen, muziekoptredens, de Vlaamse trekhondenvereniging, tientallen dierenverenigingen die hun geliefde dier live voorstellen, een grote buitenlevenbeurs met meer dan veertig standhouders met ambachtelijke producten, zeldzame planten, dierenbenodigdheden, tuin- en interieurdecoratie, antiek, hobby, lifestyle,... Een professionele fotograaf maakt gratis (!) foto's van uzelf en uw huisdier. En nog veel, véél meer... voor een beestig dagje uit.

Op zondag 17 september (10-18 uur) worden meer dan 15.000 bezoekers verwacht op de terreinen van de Peerse Breugelhoeve (Belgisch Limburg). De Breugelhoeve kan u bereiken via de baan Peer-Kaulille. Het adres is: Weyerstraat 1, in Peer (België). In het centrum van Peer volgt u de wegwijzers.

Bij slecht weer is 90 procent van de activiteiten overdekt (hallen en grote tenten).

Toegangsprijs: 8 euro voor volwassenen, 4 euro kids van 3 tem 12, en gratis voor -3 jaar. Parking gratis.

Meer info vindt u op www.beestiggoed.be

---- --

Dieren- en Plattelandshappening Beestiggoed:

Het Pukkelpop van de dierenwereld

Beste journalist

Mogen we u even wakkerschudden voor Beestiggoed, Vlaanderens grootste en gezelligste dieren- en plattelandshappening? Beestiggoed, stilaan uitgegroeid tot hét Vlaamse evenement voor mens en dier (met dit jaar een pak nieuwe attracties), vindt op zondag 17 september plaats in de groene omgeving van Landelijk Ontmoetingscentrum Breugelhoeve in Peer.

De festivalterreinen - in totaal meer dan 10 hectare groot - zullen van boven tot onder ingepalmd worden door onder meer kakelende, blaffende, piepende, hinnikende en loeiende beestjes, in totaal meer dan 2.000 stuks. Gelukkig worden ze geassisteerd door zo'n 500 enthousiaste eigenaars.
Overigens, niet alleen dieren komen aan bod tijdens Beestiggoed. Zo dompelen we de bezoekers - er worden er meer dan 15.000 verwacht - ook onder in de hedendaagse én de oude landbouw. Verder plaatsen we de verschillende facetten van het plattelandsleven uitgebreid in de schijnwerpers. Beestiggoed serveert bovendien ook een stevige portie techniek met oldtimers, antieke motoren en landbouwmachines uit (over)grootmoeders tijd. En dan is er, niet te vergeten, nog de grote buitenlevenbeurs.

Waarom Beestiggoed georganiseerd wordt, wilt u waarschijnlijk nog weten. Wel, het evenement is geboren uit het hart van enkele dierenliefhebbers die willen laten zien dat dieren houden maar ook 'van' dieren houden iets fantastisch is. Op Beestiggoed zullen dier én baas zich dan ook samen, op actieve wijze, van hun beste kant laten zien. Bovendien willen de organisatoren (vzw De Dommellandse Dierenvrienden) ook het levend erfgoed onder de aandacht brengen. Denk dan aan de Belgische schapen-, runder- of pluimveerassen: vaak bijzonder mooi genetisch erfgoed dat gekoesterd moet worden. Maar driewerf helaas: soorten zoals die anonieme bruine legkip halen nog al te vaak de bovenhand.

Beestiggoed wil ambitieus zijn en pretendeert dan ook het Pukkelpop van de dierenwereld te zijn. Wie langs de tientallen activiteiten in de vele evenementenweides, tenten en hallen wandelt, krijgt op 17 september een mooie staalkaart van wat reilt en zeilt in de dieren- en plattelandswereld. Wij hopen u dan ook van harte te mogen begroeten op dit 'beestige' én sympathieke mega-evenement.

Meer info over het Beestiggoed-programma vindt u verder.

Bert Driessen
namens het Beestiggoed-team
gsm 0476/777.471

of: Jan-Roel Driessen
gsm 0476/76.19.88

De blikvangers van Beestiggoed

Echt circus

Exclusief voor Beestiggoed zakt het Belgisch-Nederlandse circus Bavaria af naar Peer. In de supergezellige circustent staan er in totaal drie optredens van telkens een uur op het programma. Circusdirecteur Bart de Vrind serveert in Peer onder meer hoogstaande acrobatie, toffe paarden- en geitendressuurnummers en grappende clowns. Schrijf het nu alvast op: absoluut een van de hoogtepunten van deze Beestiggoed-editie en dat allemaal in het kader van '2006, het jaar van het circus'. Toegang tot de show is zoals alle attracties van Beestiggoed inbegrepen in het toegangsticket.

Paardenstuntshow

Geen leuke dieren- en plattelandshappening zonder paarden. Op Beestiggoed spelen ze alvast een van de hoofdrollen. Zo zal u kunnen genieten van een spetterende paardenstuntshow door de Flaming Stars. Ook erg de moeite waard zijn de acht Vlaamse trekpaarden die samen een uniek dressuurnummer brengen. Trekpaarden laten ook een sterk staaltje van hun krachtpatserij zien tijdens de trekwedstrijd: het paard dat het grootste gewicht (tot 2 ton) kan trekken, heeft gewonnen. Voorts demonstraties ploegen met paard, wagenmennen, demo's met Tennessee Walking Horses, Tinkerpaarden, enzovoort. Natuurlijk kan u in de piste en in de paardenboxen ook kennismaken met tal van andere bijzondere paardenrassen.

Hondenmodeshow

Milaan, Parijs, New York en Londen krijgen er een geduchte concurrent bij: Peer. Op Beestiggoed zullen de mooiste modellen de laatste creaties van internationale topontwerpers voorstellen. Geniet een uur lang van wat Pucky, Blacky, Boemer en andere viervoeters u aan leuke en trendy hondenkleding laten zien: van rokjes en juweeltjes voor de teef, tot jeansbroekjes en combatkleding voor de reu. De organisatie is in handen van Leonardo Pollice en Eliane Timmermans van de Hasseltse hondenboetiek Chi-Chidog (www.chichidog.be). Niet te missen!

Buitenleven-beurs

Het beursgedeelte op Beestiggoed is er voor de ware levensgenieter. Meer dan 40 standhouders presenteren u alles wat het rijke buitenleven te bieden heeft, en dat is heel wat! Aan alles voor het (h)eerlijke buitenleven is gedacht. Denk bijvoorbeeld aan tuinmeubelen, antiek en curiosa, zeldzame planten, buitenkleding, tuin- en interieurdecoraties, trendy juwelen, natuur- en streekproducten, houten speelgoed, vleesetende planten, kookboeken, tafellinnen maar ook dierverzorgingsproducten en dierenverblijven. Verbaas u en laat u verbazen!

Grote kleindiershow

Het grootste konijn ter wereld, kippen met discoschoenen en duiven met een 'permanent'. Dat en nog veel meer bijzonders zal u kunnen zien op het kleindiershow-gedeelte van Beestiggoed. Enkele honderden bijzondere kippen, knotsgekke parkieten, konijnen, duiven en watervogels laten zich van hun beste kant zien. Bovendien worden een heleboel nieuwe kleindiercreaties voor de allereerste keer aan de buitenwereld getoond, exclusief voor Beestiggoed! Natuurlijk kunnen de allerkleinsten al die lieve kippen en konijnen ook eens vastpakken in de gezellige knuffelhoek. Topact zijn evenwel de rollerduiven die doorlopend acrobatische truukjes laten zien. Spektakel verzekerd!

Gratis foto!

Een kiekje voor het leven. Daar kan de professionele fotograaf van Over Dieren voor zorgen tijdens Beestiggoed. In de mobiele fotostudio maakt hij een foto van u en uw favoriete huisdier. Bovendien is dit gratis, een kans die u dus niet mag laten liggen. Foto's kan u achteraf gratis downloaden van de site www.overdieren.nl. U mag uw hond(en) overigens zeker meebrengen naar Beestiggoed. Enige voorwaarde: hou de dieren kort aan de lijn.

Roofvogelshows

Een onmiskenbare blikvanger: de spectaculaire roofvogelshows, en dus ook weer present op Beestiggoed. Zo'n vijftien vogels zullen de vleugels spreiden tijdens de diverse educatieve en culturele demonstraties. Van buizerd en uil over chiliarend en steenarend tot zelfs een gier. U krijgt ze allemaal in actie te zien. Wie durft, krijgt zelfs de kans om een woestijnarend op zijn hand te roepen! De roofvogelshows worden tijdens Beestiggoed herhaaldelijk opgevoerd.

Oldtimers en tractoren

Bent u ook zo iemand die oneindig kan genieten van het zalige geronk van draaiende motoren? Wel, ook daarvoor kan u op Beestiggoed terecht. Zo zal u verschillende oldtimers kunnen bewonderen die geparkeerd staan op het evenemententerrein. Idem voor de motorliefhebbers: Beestiggoed presenteert verschillende antieke pareltjes. En natuurlijk mogen de oldtimer-tractoren niet ontbreken op deze plattelandshappening. Die zijn dan ook massaal present in Peer. De professionele uitleg krijgt u er cadeau bij van de enthousiaste eigenaars.

Dansende honden

Een van de allergrootste blikvangers van Beestiggoed is de hondenpiste. Een tiental rashonden- en andere hondenclubs stellen er hun lievelingen voor aan het grote publiek. Ook zal u er onder meer kunnen kennismaken met de fantastische dansende honden van de Wet Nose Dancers, u kan genieten van demonstraties hondenmassage (!), hondentrimmen, agility, gehoorzaamheid en pakwerk en ook de honden van de Vlaamse Trekhondenvereniging zetten hun beste pootje voor. Of maak even kennis met het mobiele hondentrimsalon Dog Wash.

Nieuw-Zeelands schaapscheren

Schaapscheren niets speciaals zegt u? Wacht dan tot u Stijn Massart, de Lucky Luke van het schaapscheren, aan het werk gezien heeft. Sneller dan zijn schaduw ontdoet Stijn de dieren van hun jasjes. Niet verwonderlijk, hij is dan ook de enige Belg die aan de andere kant van deze aardkloot (in Nieuw-Zeeland) een vervolmakingscursus schaapscheren is gaan volgen. Waarschijnlijk is Stijn ook de enige Belg die een officiële licentie schaapscheren heeft. Doorlopend te zien op Beestiggoed.

Muziek en animatie

Beestiggoed betekent heel veel dieren, maar ook veel meer. Voor de prettige muzikale noten zorgt het enthousiaste Zaat Hermeni-jke dat over het festivalterrein zal trekken. In de cafétent serveren we u daarenboven folkgroep Botswing. De achtkoppige band brengt Ierse traditionals, zowel ballads als dansmuziek. Voor de humoristische noot zorgen dan weer de politieagenten van Cirq Civil. Op hun stelten zullen beide heren nauwlettend instaan voor orde, rust en discipline tijdens Beestiggoed. Bent u eerder van het cowboy-type, dan kan u natuurlijk ook gewoon een ritje op de mechanische stier overwegen. Houdt u het langer vol dan uw buurman?

Kinderdorp

Beestiggoed is er voor alle leeftijden. Maar zeker voor de kids. Daar is het programma dan ook op afgestemd. Genieten wordt het sowieso bij circus Bavaria, bij de roofvogels en in de knuffelhoek. En omdat Beestiggoed niet op een inspanning kijkt, wordt er bovendien een echt kinderdorp met tal van attracties gebouwd. Met een unieke metershoge stroberg om op te ravotten. Je zal er ritjes kunnen maken op pony's en er je laten schminken als een dier. Natuurlijk zijn er ook de buitenmaatse springkastelen en ... Welke verrassingen er nog op het menu staan, zal je zelf moeten komen ontdekken!

Eetstraat

Natuurlijk willen we de bezoekers tijdens Beestiggoed niet met een hongergevoel opzadelen. Daarom voorzien we een volledige eetstraat met een volledig culinair aanbod: van echte Belgische friet tot Thaise delicatessen. Voor drankjes kunnen bezoekers terecht in onze grote cafétent met folkmuziek of in de gezellige Beestiggoed-cafeetjes verspreid over het terrein.

En verder nog:

Alles opsommen is vrijwel onbegonnen werk. Enkele tientallen verenigingen stellen hun geliefde dier voor tijdens Beestiggoed. Maar onder meer ook nog aanwezig in Peer: eendjesdrijven met honden, demonstraties pakwerk met honden, fretten, muizen, lama's, Boulonnais-paarden, kameleons, Belgisch centrum voor geleidehonden, Royal Schipperkesclub, Belgische Club Kooikerhondjes, een tiental oude ambachten, rodeostier, fuchsiavereniging De Kempen, Tinkerpaarden, windhonden, Belgische Brahmaclub, honden- en paardenmassage, mobiele dog-wash, Friese paarden, Shire (grootste paardenras ter wereld), schaapscheren, de Vlaamse Cochinvrienden, chincilla's, eierkeuring, rattenvereniging, Recrea-Plus paardenmennen, rijtuigenmuseum Bree, kanaries, Speciaalclub van het Brakelhoen, parkieten, kameleons, bullmastiffs, katten, Welsh-Cob-paarden en veel meer...

Slecht weer? Niet erg!

Slecht weer: 90 procent van de activiteiten vindt dan plaats in tenten en hallen. Een betere weergarantie kunnen we u niet bieden!

Praktisch

De praktische informatie op een rijtje:

- Waar?

Beestiggoed vindt plaats in en rond het Landelijk Ontmoetingscentrum Breugelhoeve in de Peerse deelgemeente Grote-Brogel. De Breugelhoeve ligt aan de Weyerstraat nummer 1. Het complex bevindt zich in de groene natuur, niet ver van de verbindingsweg tussen Peer en Kaulille. Vanaf Peer volgt u de diverse wegwijzers met daarop 'Beestiggoed'.

- Openingsuren?

Zondag 17 september van 10 tot 18 uur.

- Toegangsprijzen?

Volwassenen: 8 euro.
Kinderen tot 12 jaar: 4 euro.
Kinderen tot 3 jaar: gratis.
Parkeren: gratis.

- Meer info?

Meer info op onze website: www.beestiggoed.be of via beestiggoedhappening@hotmail.com

---- --