Natuurliefhebber Tel Mee in Hardenberg

Voff

In samenwerking met diverse natuurorganisaties en de gemeente Hardenberg organiseert de Vereniging Onderzoek Flora en Fauna (VOFF) een velddag voor de regio Overijssel vanaf Natuuractiviteitencentrum De Koppel te Hardenberg op zondagmiddag 17 september 2006. Deze velddag is een uitgelezen mogelijkheid u te oriënteren in de wereld van het veldwerk, het volgen van soorten, om de kennis uit te breiden en om met andere natuurvrijwilligers in contact te komen.

Alles wat in Nederland vliegt, loopt, kruipt en groeit wordt zo goed mogelijk geteld en gevolgd door de organisaties die zijn aangesloten bij de VOFF. Duizenden vrijwilligers gaan daarvoor jaarlijks het veld in. Wilt u ook groene onderzoeker worden? Meld u dan aan (www.telmee.nl) en kom naar de VOFF-velddag in Hardenberg.

De eerste excursieronde start om 13.00 uur vanaf De Koppel, Vechtstraat 8, 7772 AX Hardenberg en duurt 1,5 uur. Daarna volgt een tweede excursieronde van 15.15 tot 17.00 uur.

Tijdens de velddag zal aandacht worden besteed aan de benodigde soortenkennis, terminologie, wijze van gegevens verzamelen en het verwerken van gegevens. Er zal duidelijk worden gemaakt in welk deel van het jaar veldonderzoek plaatsvindt, op welk tijdstip van de dag en wat de gemiddelde duur van een onderzoek is. U kunt tijdens deze velddag kennismaken met telprojecten voor de soortgroepen paddestoelen, reptielen, amfibieën, vissen, vlinders en libellen, mineerders van kleine (nacht)vlinders en zoogdieren.

Deelname aan de velddag is gratis, indien mogelijk van te voren aanmelden. Meer informatie en aanmelden via de website van de VOFF: www.telmee.nl Beschikt u niet over internet dan kunt u informatie opvragen en aanmelden bij Kris Joosten, Postbus 9010, 6500 GL Nijmegen, tel. 024-3652353.