Ingezonden persbericht

Persbericht

Stoere Braziliaanse vechtdans in Het Land van Ooit!

Te Gekke en Gave acrobatiek, muziek en dans, 17 september in Ooit

Op zondag 17 september komt de Capoeira-formatie Grupo Capoeira Brasil naar Het Land van Ooit, om daar hun kunsten te vertonen. Tijdens hun spetterende show maak je kennis met alle mooie en spectaculaire Capoeira bewegingen en bijzondere live muziek, waar het capoeiraspel om bekend staat. Wie weet mag je zelfs wel meedoen??

Capoeira is een spectaculaire Braziliaanse combinatie van dans, gevecht, acrobatiek en muziek en is ontwikkeld op de slavenplantages in Brazilie. De slavenbazen dachten dat hun slaven aan het dansen waren, maar eigenlijk waren ze hun gevechtstechnieken aan het trainen. Op dit moment is Capoeira in Brazilië de nationale sport, en de 2e populairste sport naast voetbal.

Ook in Nederland wordt Capoeira steeds populairder. Vooral omdat Capoeira meer is dan een sport. Naast de opzwepende muziek kenmerkt Capoeira zich door veel draaiende bewegingen, die niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook snelheid en kracht in het lichaam oproepen.

Met ingang van 17 september heeft Het Land van Ooit iedere zondag een speciaal evenementenprogramma. Voor meer informatie over het evenementenprogramma van Het Land van Ooit, kijk op www.ooit.nl

Tot Ooit!

Aan de redactie:
Voor meer informatie over de Capoeira Kunseten kunt u contact opnemen met Lieke Verhofstad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 377 775. E-mail: l.verhofstad@ooit.nl