Politie Groningen

Vrouw verdronken in Van Starkenborghkanaal

Groningen, 16-09-2006 o Een 41-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond verdronken in het Van Starkenborgkanaal, ter hoogte van de Florakade in Groningen. De vrouw sprong in het kanaal, raakte onder water en kwam niet meer boven. Brandweerduikers werden ingezet om haar op te sporen. Het scheepvaartverkeer in het Van Starkenborgkanaal werd daarvoor tijdelijk stilgelegd. De vrouw overleed vrijwel direct nadat de duikers haar aan wal hadden gebracht.

De meldkamer kreeg omstreeks 20.15 uur de melding dat een vrouw te water was geraakt. Daarop gingen zowel brandweer, ambulance als politie naar de Florakade. Brandweerduikers haalden de vrouw uit het water. Alle hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De oorzaak van de verdrinking is vooralsnog niet bekend. De recherche startte direct een onderzoek. Het onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de toedracht van het incident. Omstreeks 21.30 uur werd het Van Starkenborghkanaal vrijgegeven voor het scheepvaartverkeer.