Politieberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 17-09-2006

Sleutelkoning

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden met een grote hoeveelheid sleutels op zak. Omstreeks 22.00 uur zagen agenten via cameratoezicht een 18-jarige man uit Utrecht zich verdacht gedragen op de Vlampijpstraat. De man werd gecontroleerd en hij bleek een aantal sleutelbossen in zijn bezit te hebben. Hierbij zaten ook enkele autosleutels. Vermoedelijk zijn de sleutels gestolen en de man werd ingesloten voor verhoor.

Scooter duwen

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een scooterdief aangehouden. Omstreeks 20.00 uur zagen agenten een 17-jarige jongen uit Den Dolder lopen over de Prinses Christinalaan. De jongen duwde een motorscooter voort. Bij het zien van de agenten rende hij met de scooter hard weg en liet deze op een gegeven moment vallen. De jongen kon worden achterhaald en werd ingesloten voor verhoor. Vermoedelijk is de scooter van diefstal afkomstig.

Overlast beslecht met mes

DE MEERN- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij zijn buren had bedreigd met een mes. Omstreeks 17.00 uur liep de 36-jarige man uit De Meern naar een woning aan de Lichtenberglaan. Hij was het zat dat een 18-jarige bewoner weer geluidsoverlast veroorzaakte. De 18-jarige bewoner deed open werd door de 36-jarige man direct bedreigd met een mes. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Wieldieven

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werden twee personen aangehouden nadat ze een wiel van een fiets hadden gestolen. Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie de melding dat twee personen van 16 en 25 jaar uit Utrecht een fietswiel hadden gestolen vanaf de Bekkerstraat. De dieven werden in de omgeving aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het voorwiel gaat weer retour naar de eigenaar.

Vriendin gestoken

UTRECHT- Op vrijdagavond stak een man zijn vriendin neer in de auto. Omstreeks 22.15 uur reed een 29-jarige vrouw in een auto over de Waterlinieweg en naast haar zat haar 35-jarige vriend. Het tweetal was op weg naar het ziekenhuis omdat de 35-jarige man vermoedelijk vervuilde drugs had gebruikt en in een psychose was geraakt. In de auto kreeg het tweetal ruzie en de man pakte een mes en stak zijn vriendin in haar zij. De vrouw stopte op de vluchtstrook en de politie werd gewaarschuwd. De vrouw werd vervoerd naar het ziekenhuis en de man werd direct aangehouden. De vrouw moest een dag voor observatie in het ziekenhuis verblijven. De man werd gezien zijn slechte gezondheidstoestand ook opgenomen in het ziekenhuis.

Bestolen

VLEUTEN- Op vrijdagavond werd een man slachtoffer van een beroving. Omstreeks 22.00 uur reed een 16-jarige jongen uit Maarssen over de Smalle Themaat. Plotseling werd zijn tas vastgepakt door drie jongens. De jongen kwam ten val en de drie jongens gingen er vandoor met de tas van jongen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht zuid io; 0900-8844.

Aanhoudingen na vechtpartij

UTRECHT- Op zondagochtend worden meerdere personen aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 03.05 kreeg de politie de melding dat er gevochten zou wroden aan de Oude Gracht aan de Werf. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een aantal vechtende personen aan. Agenten zagen een 20-jarige man in het water liggen. Hij gaf aan geslagen te zijn en werd met behoorlijk aangezichtsletsel vervoerd naar het ziekenhuis. Een 23-jarige man uit Maarssen gaf aan dat zijn ketting is gestolen door een 23-jarige man uit Utrecht. De 23-jarige Utrechter kwam vervolgens op de man uit Maarssen aflopen en gaf direct een klap in het gezicht van de Maarssenaar.

De Utrechter werd vervolgens aangehouden en hij verzette zich hevig.

Pepperspray moest gebruikt worden om hem te kunnen overmeesteren.

Ondertussen ontstond op de Oude Gracht een nieuwe vechtpartij waarbij verschillende personen werden aangehouden. Om de partijen te scheiden werd gebruikt gemaakt van de politiehond. Twee personen dachten toch door te kunnen lopen en kwam te dicht bij de politiehond en werden gebeten. In totaal werden hier 3 personen aangehouden in de leeftijd van 20 tot 23 jaar allen uit Utrecht. Voor de politie is nog niet duidelijk waarom de vechtpartij is ontstaan.

Man aangehouden na vechtpartij
UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden nadat hij iemand had geslagen. Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een 40-jarige man uit Utrecht was geslagen op de Auriollaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan. Hij was gewond geraakt aan zijn gezicht en gaf aan dat hij geslagen zou zijn door een onbekende man. Hierbij zou ook een vuurwapen zijn gezien. De dader was gevlucht in een flat. De politie startte een onderzoek maar kon op dat moment de verdachte niet achterhalen. Enkele uren later kwam een 19-jarige man uit Utrecht zichzelf melden aan het bureau. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.