Politieberichten Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 17-09-2006

Gestolen motorscooter

WOERDEN- Op vrijdagmiddag werd een jongen aangehouden met een gestolen motorscooter. Omstreeks 16.30 uur zagen agenten een 17-jarige jongen uit De Meern rijden zonder helm. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat motor vermoedelijk als gestolen te boek stond. De jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding met brommobiel

VIANEN- Op vrijdagavond raakte een man gewond na een aanrijding. Omstreeks 20.30 uur reed een 78-jarige man uit Nieuwegein in zijn brommobiel over Stuartweg en liet hij bij een lesauto niet voorgaan. Een aanrijding ontstond en de man raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 18-jarige beginnende bestuurder uit Vianen raakte niet gewond.

Aanhouding na vechtpartij

IJSSELSTEIN- Op zaterdagochtend werden verschillende personen aangehouden na een vechtpartij. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten op de Voorstraat. Agenten troffen 8 a 10 personen aan die met elkaar aan het vechten waren. Over en weer werd fors geslagen. Drie personen konden worden aangehouden, tussen 21 en 22 jaar oud uit IJsselstein, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Waarom de jongens met elkaar aan het vechten waren is nog onbekend.

Geslagen en geschopt

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werd een bejaarde man geschopt en geslagen door een onbekende jongen. Omstreeks 21.00 uur wandelde een 81-jarige man uit Nieuwegein over de Galecopperwetering. Hij zag dat twee jongens zich verdacht ophielden bij een pand in aanbouw. De man sprak de jongens aan en hierop kwam het duo naar het toelopen. Door een van de jongens werd hij geschopt en geslagen en de man kwam ten val en de man lag weerloos op de grond. Een getuige kwam aanlopen en de jongens reden op de fiets hard weg in de richting van de rijksweg A12. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Rijn&Venen; 0900-8844.

Vernielers aangehouden

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werden twee personen aangehouden na een vernieling. Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een ruit zou zijn vernield aan de Moerbeigaarde. In de omgeving werden twee personen, 15-jaar uit Nieuwegein en Ijsselstein, aangetroffen die voldeden aan het opgeven signalement. Het duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Brand gesticht
HOUTEN- Op zaterdagochtend werd omstreeks 01.30 uur brand gesticht in een coniferenhaag aan de Koning Emmaweg. Omstreeks 02.00 uur ging een coniferenhaag in vlammen op aan De Weide. Hier gingen 7 bomen in vlammen op. De politie is op zoek naar getuigen en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844, Lekstroom.