Politieberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 17-09-2006

Doorrijden na ongeval met letsel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Donderdagavond om 18.00 uur is een 12 jarige fietser uit Bunschoten-Spakenburg op de kruising F. Jacobsweg / v. Hogendorplaan aangereden. De politie zoekt getuigen.

De 12-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg reed donderdagavond omstreeks 18.00 uur op zijn fiets over de Van Hogendorplaan in de richting van de Beethovenlaan. Hiervoor moest hij de Frans Jacobsweg oversteken. Van links kwam een onbekende auto uit de richting van de Groen van Prinsterersingel. Op de kruising reed de automobilist tegen de van rechtskomende fietser. De fietser liep daarbij een gekneusde enkel op en zijn fiets werd beschadigd. De automobilist heeft de plaats van het ongeval verlaten voordat zijn identiteit bekend was.

De politie heeft het ongeval in onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Geweld met vuurwapen

EEMNES De politie heeft zondagochtend omstreeks 01.30 uur een 25-jarige man uit Eemnes aangehouden wegens het plegen van geweld met behulp van een vuurwapen.

Na aanleiding van een melding is de politie zondagnacht om 01.30 uur naar een horecagelegenheid aan het Torenzicht gegaan. Aldaar bleek dat een 25-jarige man uit Eemnes diverse klanten met een vuurwapen had bedreigd. De man was door omstanders naar een nabijgelegen winkel gejaagd en had daarbij klappen gehad. Vervolgens was de man op de vlucht geslagen. De politie heeft de omgeving doorzocht naar verdachte en vuurwapen. Beiden werden niet aangetroffen. Later heeft de politie de 25-jarige man in zijn woning aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

BAARN De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.50 uur op de Prins Bernhardlaan een 31-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden wegens rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw 530 ug/l in haar lichaam had. Zij is heengezonden met proces-verbaal.

Brand

EEMNES Zaterdagochtend omstreeks 04.05 uur kreeg de politie een melding dat een school aan het Schoolpad in brand stond. De politie is ter plaatse gegaan. Aldaar bleek dat er brand was aan de achterzijde van het noodgebouw en bij de afvalcontainerplaats. Een brandende container bleek tegen de achterzijde van het noodgebouw geplaatst. De politie heeft de zaak in onderzoek en gaat uit van brandstichting. Getuigen worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Kopstaart aanrijding

SOEST - Vrijdagavond omstreeks 22.50 uur heeft op de Ossendamweg een kopstaart aanrijding plaatsgevonden. Een 45-jarige automobilist uit Amersfoort stopte voor het zebrapad en een 23-jarige automobilist uit Soest reed tegen hem aan. De automobilist uit Soest en zijn inzittende zijn met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Baldadigheid

SOEST Vrijdagmiddag heeft de politie twee jongens uit Soest aangehouden wegens baldadigheid.

Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Eikenlaan. Ter plaatse bleken de veroorzakers al weg te zijn. Bij navraag bleek dat er een ruzie in een stadsbus had plaatsgevonden. Een 19-jarige man uit Amersfoort en een 16-jarig meisje uit Soest hadden eerst twee jongeren uit Soest (14 en 15 jaar) verzocht hun muziek zachter te zetten. Later kwamen enkele oudere jongeren de bus in, die eveneens hun muziek erg hard hadden staan. Ook aan hen werd verzocht de muziek zachter te zetten en hierop onstond een ruzie. Bij het uitstappen hebben de twee jongeren uit Soest zich bedreigend geuit naar de man en het meisje. Later kon de politie op basis van het signalement op het Egeltjespad de twee jongens uit Soest aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en in overleg met de ouders krijgen zij een Halt-straf. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.