Politieberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 17-09-2006

Rijden onder invloed

COTHEN Zondagochtend omstreeks 04.00 uur heeft de politie op de Dorpsstraat een 19-jarige man uit Cothen aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist viel tijdens surveillance op omdat hij mistlichten voerde. De agenten wilden hem daarop aanspreken. Vervolgens reed de man met hoge snelheid achteruit. Daarna veroorzaakte hij een aanrijding met een stilstaande auto. Hij stapte vervolgens snel uit en voegde zich bij een groep vrienden. De politie heeft hem hierop aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man 545 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingenomen en de man heeft een proces-verbaal gekregen.

Controle verlichting

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.50 uur op de Steenstraat, de Frankenweg en de Nieuweweg een controle voor het voeren van fietsverlichting gehouden. Tijdens deze controle zijn 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting bij duisternis.

Vandalen aangehouden

VEENENDAAL - Zaterdagavond om 21.35 uur heeft de politie in de Brinkersteeg twee jongens uit Veenendaal aangehouden wegens vernieling. Naar aanleiding van een melding is de politie naar een pand in aanbouw aan de Brinkersteeg gegaan. Er zouden zich enkele jongens in het pand bevinden. Bij het aanroepen van de jongens, gingen zij ervandoor. De politie kon een 13 jarige jongen uit Veenendaal staande houden. Uit zijn verklaring bleek dat er diverse planken kapot waren getrapt door de groep jongens. Bij onderzoek trof de politie ook kapotte planken aan. Hierop is de jongen aangehouden. Even later kwam een 15 jarige jongen uit Veenendaal aanfietsen met zijn vader. De jongen bleek ook betrokken te zijn bij de vernieling en is daarop aangehouden. De jongens zijn op het bureau gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fietsendieven aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft zaterdagmiddag om 16.00 uur op de Markt een winkeldief aangehouden.

Een 34-jarige man uit Veenendaal had zijn eigen gestolen fiets op internet herkend en een afspraak gemaakt met de verkoper. Hij meldde dit bij de politie waarna de politie post vatte in de buurt van de afgesproken locatie. Toen de politie beide partijen naar de fiets zag lopen, heeft een agent zich gelegitimeerd en de 15-jarige verkoper uit Veenendaal aangehouden. De sleutel van de koper paste op de fiets. Uit nader onderzoek bleek dat de verkoper hulp had gehad van twee vrienden, 15 en 16 jaar afkomstig uit Veenendaal. Beiden zijn door de politie aangehouden. De fiets is geretourneerd aan de oorspronkelijke eigenaar.

Vechtpartij

VEENENDAAL Op de Paddestoelenlaan is vrijdagavond om 22.35 uur een 13-jarige jongen uit Veenendaal in elkaar geslagen.

Na melding is de politie ter plaatse gegaan. Aldaar trof de politie niemand aan. Na onderzoek werd de jongen thuis aangetroffen. Hij had onenigheid gekregen met een andere jongen over een fles die op een muurtje zou hebben gestaan voor een winkel aan de Paddestoelenlaan. Hierop is hij door de jongen geslagen. De 13-jarige jongen is daardoor ten val gekomen en is er daarna vandoor gegaan. De jongen is thuis door de ambulance onderzocht. De politie heeft de zaak in onderzoek.