Politie Gelderland-Zuid

Wisseltruc mislukt

Nijmegen, 17-09-2006 o Een 27-jarige Nijmeegse deed zaterdagmorgen aangifte van diefstal van haar tas. Die was die ochtend gestolen vanuit een winkel op het Stationsplein in Nijmegen. In de tas zaten onder andere een nieuw horloge met de aankoopbon en een mobiele telefoon. Het horloge was kort daarvoor gekocht bij een warenhuis in Nijmegen.

Nadat de vrouw aangifte had gedaan meldde ze de diefstal aan het warenhuis voor het geval de dader zou proberen het horloge in te ruilen voor geld.
Zaterdagmiddag meldde zich inderdaad een vrouw bij de klantenservice van het warenhuis. Zij bood het horloge aan en wilde haar geld terug. Zij werd direct door de bewakingsdienst aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte, een 32-jarige Nijmeegse, wordt verdacht van diefstal of heling. Zij had ook de mobiele telefoon van het slachtoffer bij zich.

De politie adviseert om na de aankoop van, vooral, waardevolle goederen de kassabon niet bij de goederen te bewaren maar deze apart op te bergen. Ook geven veel winkels dat advies aan hun klanten mee. (03)