Nederlandse Vereniging van Journalisten

`Avenue van A tot Zero' in Fotomuseum
(14-09-2006)

De laatste tentoonstelling van het Nederlands Fotomuseum in de Witte de Withstraat gaat over de eerste echte Nederlandse glossy AVENUE.

Een blad waarvoor de crème de la crème van de Nederlandse fotografie heeft gewerkt - van Theo Baart en Eddy Posthuma de Boer tot Ed van der Elsken, Paul Huf en Boudewijn Neuteboom - tot aan de jongere generatie van Koos Breukel, Inez van Lamsweerde en Johannes Schwarz.

Midden zestiger jaren verscheen het eerste nummer en bracht meer dan een generatie Nederlanders in contact met de wereld van de mode, het reizen, de literatuur, het wonen en de cultuur van het eten. Met het overzicht van ruim 30 jaar Avenue laat het fotomuseum zien hoe belangrijk het maandblad voor de fotografie in Nederland is geweest.

De Tentoonstelling Avenue van A tot Zero is te zien van 9 september t/m 26 november 2006. Bij de tentoonstelling verschijnt een boek met teksten van de maker van de tentoonstelling, Maurits Brands, en van Pim Milo. Dit boek verschijnt ook in een speciale editie in een doos van 250 exemplaren samen met de allereerste coverfoto gemaakt door Paul Huf en gesigneerd door Bonnie Huf (Euro 175,00). Meer info op www.nederlandsfotomuseum.nl.

Fotobijschrift: Avenue met een foto van Ed van der Elsken 1969 Klik op de foto voor een groter exemplaar