Politie Groningen

Zondag 17 september 2006

Er zijn vandaag 9 berichten

Provincie Groningen, 17-09-2006

Groningen: vrouw verdronken

Een 41-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond verdronken in het Van Starkenborgkanaal, ter hoogte van de Florakade in Groningen. De vrouw sprong in het kanaal, raakte onder water en kwam niet meer boven. Brandweerduikers werden ingezet om haar op te sporen. Het scheepvaartverkeer in het Van Starkenborgkanaal werd daarvoor tijdelijk stilgelegd. De vrouw overleed vrijwel direct nadat de duikers haar aan wal hadden gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: man gooit eieren en trekt mes naar politie

Een 46-jarige man uit Groningen is zaterdagavond aangehouden nadat hij op de Rademarkt met eieren naar een politieauto had gegooid. Toen een ei door een geopend portier in de auto terecht kwam, wilden de agenten de man aanhouden. Daarop trok de Stadjer een mes dat hij direct liet vallen. Agenten konden de man in de boeien slaan. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: getuigenoproep aanrijding fietser en bromfietser

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding tussen een fietser en een bromfietser op de kruising Zaagmuldersweg en Klaprooslaan in Groningen. De aanrijding vond zaterdagnacht rond 01.00 uur plaats. Een 19-jarige fietser uit Groningen kwam uit de Klaprooslaan en zag twee personen op een bromfiets over het hoofd. Een botsing was het gevolg en zowel de fietser als de twee personen op de bromfiets kwamen ten val. De bromfietser en de passagier pakten vervolgens de bromfiets op en zijn er vandoor gegaan. De 19-jarige Stadjer is met diverse verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Mensen die iets over het incident of over de identiteit van de personen op de bromfiets kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met basiseenheid Noord/Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: controle aanhangwagens

De politie heeft zaterdagmiddag op de Europaweg en de Julianaweg in Groningen autocombinaties met aanhangwagens gecontroleerd. Een 25-jarige automobilist kreeg een boete voor dreigend afvallende lading. Bovendien bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een benodigd rijbewijs. Een 32-jarige automobilist uit Groningen kreeg een boete omdat zijn aanhangwagen te zwaar beladen was. De aanhanger met inhoud woog 1360 kg, terwijl uit de papieren bleek dat 500 kg is toegestaan.

Scheemda: inzittende gewond na ongeval A7

Een 33-jarige vrouw uit Delfzijl is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de afrit van de A7 nabij Scheemda. De vrouw zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 33-jarige man uit Delfzijl. Door onbekende oorzaak raakte de automobilist in de berm. Hij probeerde de auto te corrigeren, maar kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. De automobilist en een 2-jarig meisje dat ook in de auto zat raakten niet gewond. De 33-jarige passagier is naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval.

Midwolda: man rijdt bakkerij in

Een 41-jarige automobilist uit Assen is zaterdagavond op de Hoofdweg in Midwolda door bekende oonrzaak een bakkerij binnengereden. Aan zowel de bakkerij als de naastgelegen woning ontstond schade. Vermoedelijk heeft de Assenaar teveel gedronken en is de macht over het stuur verloren. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hogezand: jonge fietser gewond na aanrijding

Een 13-jarige fietser uit Hoogezand is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Ter Laanstraat in zijn woonplaats. De jongen kwam fietsend uit een brandgang en zag een 46-jarige automobilist uit Foxhol over het hoofd. De jongen is met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Uithuizen: motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Een 22-jarige motorrijder uit Garsthuizen heeft zaterdagmiddag in Uithuizen zijn rijbewijs in moeten leveren. De politie registreerde de man met een gemiddelde snelheid van 139 km/uur op de N999 richting Uithuizen, terwijl 80 km/uur is toegestaan. Binnen de bebouwde kom reed hij 95 km/h. Op de Havenweg in Uithuizen werd de coureur staande gehouden. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1450, aantal overtredingen: 463, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ter Apel, N976: aantal geregistreerde voertuigen: 230, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 139 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.