De Dragende Natuur organiseert open Rozenstudiedag in Winschoten


WINSCHOTEN, 20060825 -- Op zondag 17 september 2006 organiseert `De Dragende Natuur' een open Rozenstudiedag in het Rozenpaviljoen van het Rosarium te Winschoten. Op deze studiedag staat DE ROOS en HET DISTILLATIEPROCES in al zijn facetten centraal.

Willy Buitenkamp-Saeijs van De Dragende Natuur te Sappemeer is Aromatherapeute en docente aan de beroepsopleiding van de School voor Aromatherapie te Alkmaar.

Een belangrijk deel van de studiedag wordt ingevuld door Joanne Klein Woltering. Deze aromatherapeute uit Roosendaal geeft een presentatie en een workshop over de Rosa Damascena, een bijzondere, geurige roos die in het binnenland van Turkije wordt gekweekt. Zij laat zien hoe de rozen gekweekt, geoogst en verwerkt worden. Ook besteedt ze aandacht aan het destilleren van rozenwater. Uit 5000 kilo bloemblaadjes bereidt men één kilo rozenolie. Het mag duidelijk zijn wat een bijzonder fijn en kostbaar product etherische rozenolie is.

Ieder jaar organiseert Joanne Klein Woltering een culturele rozenstudiereis naar het hart van Turkije, met een bezoek aan de rozenvelden en een distillatiefabriek. Op deze reis zijn studie en ontspanning zeer nauw met elkaar verweven en genieten staat hoog in het vaandel.
Het volledige programma omvat: uitleg over rozen en een rondleiding door het Rosarium, de presentatie en de Rozenworkshop van Joanne Klein Woltering, met geurtesten en diverse rozendelicatessen.

De studiedag staat open voor iedereen. Opgave vooraf is verplicht. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Studenten aan de beroepsopleiding Aromatherapie hebben voorrang.

Deelnemers betalen ¤ 60,00 per persoon. Dat is inclusief consumpties tijdens de ontvangst en de Rozenworkshop. De overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Men kan zich tot uiterlijk 10 september aanmelden bij Willy Buitenkamp-Saeijs - De Dragende Natuur te Sappemeer (www.dedragendenatuur.nl)
Telefoon: 06-51500173 of via e-mail: info@dedragendenatuur.nl

Informatie over de beroepsopleiding Aromatherapie:
www.aromatherapieschool.nl