Culinaire vakantie in de Dordogne

WIJK BIJ DUURSTEDE, 20060328 -- Het vakantiehuis Le Maine Menot verzorgt in samenwerking met Om Tafel een culinaire vakantie in de Dordogne. Een week lang houdt Om Tafel kookworkshops en leren deelnemers alles over de combinaties van spijzen en wijnen. Gezamenlijk bezoeken de deelnemers lokale markten en wijngebieden om verse ingrediënten en de best begeleidende wijnen in te kopen. Le Maine Menot verwacht belangstelling van zowel alleengaanden als stellen om met andere geïnteresseerden de Franse keuken te ontdekken.


Le Maine Menot is een groot landhuis, gelegen op de grens van de Dordogne en de Charente. De voormalige wijnschuur werd eind jaren negentig door de huidige Nederlandse eigenaar ontdekt en volledig verbouwd tot luxe vakantiehuis annex conferentieoord. Nu biedt het huis met elf slaapkamers plaats aan 18 personen en beschikt het onder andere over een zwembad, sauna, fitnessruimte en een semi-professionele keuken.

De culinaire ontdekkingstocht vindt plaats onder leiding van kok en vinoloog Jaap Teeling van Om Tafel, in de week van 17 september. In alle wijngaarden en châteaux is het dan topdrukte vanwege de druivenoogst. De all-inclusive kookvakantie met excursies begint op zondag en duurt tot zaterdag. De kosten bedragen ¤ 1.185,- per persoon. Het minimum aantal deelnemers is acht personen. Via de website www.lemainemenot.com kunnen deelnemers zich inschrijven.