Blackmore's Night in Nijmegen

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Maandag 18 september geeft Blackmore's Night een concert in de De Vereeniging in Nijmegen. De voorverkoop van dit concert begint aanstaande zaterdag.

Met Blackmore's Night keert voormalig Deep Purple en Rainbowgitarist Ritchie Blackmore terug naar zijn voorliefde voor renaissance muziek. Samen met zangeres Candice Night nam hij in 1996 het album 'Shadow of the Moon' op dat meteen een succes werd. Zo behaalde het album in Japan de gouden status. Eerder dit jaar verscheen het vijfde studioalbum van het gezelschap, 'The Village Lanterne'. Ook verschenen er al een live album, een compilatie album en een dubbel-dvd van Blackmore's Night.

Hoewel er in de loop van de tijd langzaam meer rock invloeden in het geluid van Blackmore's Night komen, blijven de wortels stevig in de renaissance, zoals ook blijkt tijdens de live optredens. Niet alleen door het instrumentarium zoals mandolines, tambourijnen en draailieren, maar ook in de kleding komen de laat-middeleeuwen helemaal tot leven. Zoals altijd worden ook de fans uitgenodigd in renaissance of middeleeuwse kleding te komen.

Blackmore's Night
Maandag 18 september 2006
De Vereeniging, Nijmegen
Entree: EUR 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur.
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop begint a.s. zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV's en GWK's, 0900-300.1250 (E 0,45 p.m.), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.