Nederlandse Vereniging van Journalisten

Email:
tijdschriften@nvj.nl

Sectie Opinieweekbladjournalisten

Workshop voor schrijvende redacteuren van 18 september t/m 22 september 2006
SCHRIJF JE IN VOOR
DE TWEEDE EXPEDITIE BLADENMAKEN
(16 juni 2006)

Vorig jaar organiseerde de Commissie Onderwijsfonds (COP), waarin de GPT en NVJ zijn vertegenwoordigd, voor het eerst de Expeditie Bladenmaken. Deze educatieve week vol workshops en lezingen werd speciaal georganiseerd voor schrijvende redacteuren met maximaal twee jaar werkervaring, die in vaste dienst of als freelancer werkzaam zijn voor publieks- en opinietijdschriften, omroepbladen of sponsored magazines. De expeditie was een groot succes en zal in september van dit jaar dan ook opnieuw plaatsvinden.

Leerzame week
Tijdens de Expeditie Bladenmaken staan het aanscherpen van journalistieke vaardigheden, het stimuleren van creativiteit en het delen van kennis en ervaring met kopstukken uit het vak centraal. De ontmoetingen en activiteiten liggen wederom in het verlengde van de vijf dagthema's `doelgroepdenken', `voorbereiding & research', `taaltechniek & stijl', `beeld' en `het tijdschrift als merk'. Bovendien gaan de deelnemers gedurende de avonduren in groepjes aan de slag met de uitwerking van een concept voor een tijdschrift rond de expeditie. Het beste concept wordt vervolgens tijdens twee terugkomdagen met hulp van een art director gezamenlijk uitgewerkt tot een echt tijdschrift. De ervaringen van de deelnemers van vorig jaar kunt u lezen op www.expeditiebladenmaken.nl.

Voorwaarden gratis deelname
De inschrijving voor de Expeditie Bladenmaken staat open voor schrijvende redacteuren met maximaal twee jaar werkervaring die geen chef-functie vervullen. De deelnemers moeten bereid zijn en/of toestemming krijgen zich voor vijf aaneengesloten dagen (maandag 18 t/m vrijdag 22 september 2006) én twee terugkomdagen (vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober) vrij te maken. Gedurende de expeditieweek en tijdens de terugkomdagen overnachten zij in een hotel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, echter inkomstenderving en reiskosten worden niet vergoed.

Inschrijven
Inschrijven kan t/m 4 augustus 2006 met een inschrijfformulier dat is op te vragen via tijdschriften@nvj.nl.
De Commissie Onderwijsfonds Publiekstijdschriften zal vervolgens twintig deelnemers selecteren en hen begin september nader informeren.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Yvonne Dankfort van de NVJ, telefoon: 020 - 67 66 771, e-mail: ydankfort@nvj.nl of Harriët Schrier van het NUV, telefoon: 020 - 43 09 162, e-mail: h.schrier@nuv.nl