Senternovem


Netwerk waterschappen en DO, eerste bijeenkomst

Aanvangsdatum

18-09-2006

van 9.30 tot 13.00 uur

De doelstelling van het netwerk Waterschappen en duurzame ontwikkeling is het vergroten van kennis en vaardigheden over duurzame ontwikkeling in relatie tot het werk van waterschappen: Het op de agenda krijgen van het thema DO welke inhouden van duurzame ontwikkeling zijn relevant hoe kan een waterschap het duurzame ontwikkelingsproces inrichten hoe kan een waterschap de stakeholders (burgers, bedrijven, andere overheden) het beste bij dat proces betrekken.

In de eerste bijeenkomst van het netwerk staat dit onderwerp centraal. Wij hebben twee bestuurders bereid gevonden een bijdrage te leveren aan de eerste bijeenkomst: de heer Lambert Verheyen, dijkgraaf van waterschap Aa en Maas en de heer Peter Glas, watergraaf van waterschap De Dommel en bestuurder van de Unie van Waterschappen.

In de bijeenkomst willen we ook voldoende ruimte geven aan de onderlinge uitwisseling van uw ervaringen.

Tenslotte zullen we ook aandacht besteden aan een ander project van ons programma: met vijf waterschappen hebben we een MVO-scan ontwikkeld. Dit najaar wordt de pilot-fase afgerond. Collegas van u zullen de MVO-scan toelichten en we zullen kort nagaan wat uw ideeën zijn over de volgende fase van het project. Ideeen hiervoor zijn bijvoorbeeld verbeteringen n.a.v. deze scan bij deze eerste vijf waterschappen en introductie van de MVO-scan bij andere waterschappen.

Doelgroep

medewerkers van waterschappen met interesse voor duurzame ontwikkeling

Locatie

Utrecht

Toegangsprijs

geen

Contact

U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst door een mail te sturen naar LvDO@senternovem.nl.

Als u zich opgeeft ontvangt u in september een bevestiging en het programma.
Wijzigingsdatum | 07-08-2006