Gemeente Barneveld


Hoorzitting over ouderen- en gehandicaptenbeleid

Op maandag 18 september a.s. zal om 19.30 uur in het raadhuis een openbare hoorzitting plaatsvinden over het ouderen- en gehandicaptenbeleid. De gemeenteraad wil deze avond van betrokkenen en belanghebbenden horen welke ontwikkelingen zij signaleren en hoe het huidige beleid verder zou moeten worden ontwikkeld. Op basis van de uitkomsten van de hoorzitting zal de gemeenteraad kaders stellen voor het ouderen- en gehandicaptenbeleid.

In april van dit jaar zijn twee bijeenkomsten georganiseerd in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Terwijl met de uitkomsten daarvan nu de kaders zijn vastgesteld voor de implementatie van de nieuwe wet in Barneveld, vraagt ook het ouderen- en gehandicaptenbeleid nadere uitwerking. De hoorzitting ouderen- en gehandicaptenbeleid zal bestaan uit verschillende parallelle gesprekken van raadsleden met vertegenwoordigers van cliëntenorganisaties, zorgorganisaties en andere betrokkenen.

De thema's van de gesprekken zijn: 1. wonen 2. sociale participatie 3. werk 4. inkomen

Er zullen twee gesprekrondes zijn. Aan het eind van de avond zullen opvallende punten uit de verschillende themarondes plenair worden besproken. De hoorzitting zal worden geleid door de heer Cor Klein Heerenbrink van het bureau Spectrum. Als geïnteresseerden bij de avond aanwezig willen zijn, kunnen zij zich aanmelden via onderstaand formulier op de website of voor nadere informatie bellen met de heer J. Hoekstra, telefoon 0342 495 277. Aanmelding is mogelijk tot 1 september. Productinfo Aanmelding hoorzitting ouderen- en gehandicaptenbeleid Mutatiedatum 24/08/2006 Downloads * Notitie ouderen en gehandicaptenbeleid voor de gemeenteraad

Naar de vorige pagina