Primeur: Engelse notuleercursus

Het notuleercentrum

PERSBERICHT voor onmiddellijke publicatie, 29 augustus 2006

Primeur: Engelse notuleercursus

Het Notuleercentrum lanceert op 18 september de cursus Effective Note Taking. Daarmee is Het Notuleercentrum de eerste aanbieder van Engelse notuleercursussen in Nederland. De nieuwe cursus past goed in het uitgebreide cursusaanbod van de marktleider op het gebied van het notuleeronderwijs.

Met de cursus Effective Note Taking speelt Het Notuleercentrum in op de verdergaande internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven. De cursus is bedoeld voor secretaresses die in hun werk internationaal werkzaam zijn en daarbij Engelstalige vergaderingen notuleren.

In steeds meer bedrijven is de voertaal Engels. Dit stelt hogere eisen aan de secretaresses. Ook al is hun Engels vrij goed, toch ontbreekt het veelal aan de nodige ervaring met het notuleren in het Engels. 'Voor deze specifieke taak is in de reguliere secretaresseopleiding geen plaats' volgens hoofddocent Hans Kalmijn. 'Onze cursus vult precies dit hiaat op'.

In de korte en praktische cursus wordt ingegaan op de verschillen tussen het notuleren in het Engels en in het Nederlands. De Engelse vergaderterminologie wordt grondig doorgenomen, net als de andere gebruiken voor het opstellen van Engelse notulen. Ook wordt het Engels notuleren grondig geoefend.

Het lesmateriaal bestaat uit een cursusboek, vergaderfilms en schriftelijk oefenmateriaal. Het lesmateriaal is speciaal voor deze cursus ontwikkeld.

De eerste cursussen worden als pilot aangeboden en zullen met de deelnemers uitgebreid geëvalueerd worden. De deelnemers aan deze pilots krijgen een korting van maar liefst 50% op de reguliere cursusprijs. De cursusdata worden op de website www.notuleren.nl bekend gemaakt.

Over Het Notuleercentrum:
Met jaarlijks ruim 100 notuleercursussen is Het Notuleercentrum marktleider op het gebied van notuleeronderwijs. Het Notuleercentrum is dé notuleerexpert van Nederland op het gebied van het notuleren.

Einde bericht