Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)

Touringcarbranche onderschrijft code reisaanbiedingen

Koninklijk Nederlands Vervoer ? Busvervoer
onderschrijft de Code Reisaanbiedingen. De Code Reisaanbiedingen is een gedragscode die misleidende reisaanbiedingen tegengaat. De Code is onder leiding van de ANVR en in overleg met het Ministerie van Economische Zaken en de Consumentenbond tot stand gekomen. Op 18 september aanstaande vindt de formele ondertekening plaats.

Nu het bestuur van KNV-Busvervoer de Code Reisaanbiedingen akkoord heeft bevonden, betekent dit dat de Code geldt voor alle touringcarbedrijven die zijn aangesloten bij KNV-Busvervoer. De Code zal tevens als norm gelden voor bedrijven die niet zijn aangesloten bij KNV-Busvervoer.

Met de Code Reisaanbiedingen komt per 1 april 2007 een einde aan misleidende reclame in de reisbranche. Reclame-uitingen waarbij de prijs en de beschikbaarheid van reizen, vervoer, recreatie en verblijf misleidend zijn behoren dan tot het verleden. De consument krijgt hiermee zicht op de werkelijke beschikbaarheid en prijzen en kan beter de verschillende aanbiedingen vergelijken. De touringcarsector zal bij deze transparantie gebaat zijn. Touringcarvervoer is namelijk het meest milieubewuste, het veiligste, een comfortabel en een relatief goedkope vorm van vervoer.

Koninklijk Nederlands Vervoer ? Busvervoer is de branchevereniging van de touringcarondernemers in Nederland. Tweehonderdnegentig touringcarbedrijven met samen ongeveer vierduizend voertuigen zijn lid van KNV Busvervoer die hiermee vijfentachtig procent van de branche vertegenwoordigt.


---

Noot voor de redactie,