Hoeveel insecten krijg je voor 100.000 euro?

Ddk

Als het aan Wageningen ligt heel veel! De winnaars van de Academische Jaarprijs 05/06, Team Dicke van de vakgroep entomologie van de Wageningen Universiteit, gebruiken hun hoofdprijs van 100.000 euro om Wageningen een week lang om te toveren tot City of Insects. Van 18-24 september is Wageningen en omgeving vergeven van de insecten of activiteiten die over insecten gaan. En dat alles om het slechte imago van insecten bij te stellen. Want zonder insecten geen leven op aarde, dus het is hoog tijd om het grote publiek op een positievere manier met insecten kennis te laten maken, aldus Marcel Dicke, de teamleider die zijn team afgelopen academische jaar naar de hoofdprijs begeleidde. Kijk voor het programma op www.cityofinsects.nl

Academische Jaarprijs 06/07
Maandag 4 september, met de opening van het academisch jaar, start de tweede editie van de Academische Jaarprijs. De Academische Jaarprijs met een hoofdprijs van 100.000 euro is bestemd voor de beste vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar een breed publiek. Teams van studenten en onderzoekers van de 14 Nederlandse universiteiten (aangesloten bij de VSNU) krijgen de kans om op een niet alledaagse manier het belang van wetenschappelijk onderzoek naar buiten te brengen.

De prijs begint met een voorronde, die open staat voor teams van studenten en onderzoekers van de Nederlandse universiteiten. Uit de inzendingen nomineert een onafhankelijke jury op 20 januari 2007 de deelnemers voor de definitieve wedstrijd. Het gaat dan om maximaal één team per universiteit. Deze genomineerden worden uitgenodigd om hun inzending van de voorronde verder uit te werken. Tijdens de feestelijke slotmanifestatie op 6 juni 2007 bepaalt de jury welke inzending als beste uit de bus komt. De winnaar wordt dan beloond met een bedrag van 100.000 Euro, te besteden aan de realisering van het plan.
De organisatie is in handen van de Stichting Academische Jaarprijs. De jury van de prijs wordt benoemd door het stichtingsbestuur.

www.academischejaarprijs.nl

De Academische Jaarprijs wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Adresgegevens
Stichting Academische Jaarprijs
Contactpersoon: Tessie Vilé
(030) 2819621
vile@academischejaarprijs.nl
Postbus 85268, 3508 AG Utrecht
Vondellaan 12, 3521 GD Utrecht