Hulpverlening Gelderland Midden

Pakje Kans: na de zomer stoppen met roken


----------
PERSBERICHT
4 september 2006

Wie stopt met roken, kan best een beetje hulp gebruiken. De kans dat het lukt is een stuk groter wanneer je daarbij de juiste hulpmiddelen gebruikt. Daarom organiseert Hulpverlening Gelderland Midden de training: 'Pakje Kans, samen stoppen met roken'. Bij voldoende belangstelling gaat de training op 18 september 2006 van start. De informatieavond is op 11 september in Ziekenhuis Velp, President Kennedylaan 100 te Velp. Het totale programma bestaat uit 9 bijeenkomsten in een periode van 12 weken.

Aangezien wondermiddelen niet bestaan, leren de deelnemers hoe ze zelf kunnen stoppen met roken. Iedereen die mee wil doen zal dus wel gemotiveerd moeten zijn om een einde te maken aan het roken. Onder het motto "samen staan we sterk" kan het uiteindelijk makkelijker zijn om definitief de sigaret uit te drukken. Uit onderzoek blijkt dat na de training 70% tot 80% van de deelnemers gestopt is met roken. De totale kosten, inclusief het trainingsmateriaal, bedragen ¤ 125 per persoon. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van de kosten.

Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding terecht bij de Hulpverlening Gelderland Midden/GGD tel: 026-3773890; e-mail: Miriam.Rogmans@hvdgm.nl.

Pakje Kans: na de zomer stoppen met roken
---

PERSBERICHT
4 september 2006

Wie stopt met roken, kan best een beetje hulp gebruiken. De kans dat het lukt is een stuk groter wanneer je daarbij de juiste hulpmiddelen gebruikt. Daarom organiseert Hulpverlening Gelderland Midden de training: Pakje Kans, samen stoppen met roken. Bij voldoende belangstelling gaat de training op 18 september 2006 van start. De informatieavond is op 11 september in Ziekenhuis Velp, President Kennedylaan 100 te Velp. Het totale programma bestaat uit 9 bijeenkomsten in een periode van 12 weken.

Aangezien wondermiddelen niet bestaan, leren de deelnemers hoe ze zelf kunnen stoppen met roken. Iedereen die mee wil doen zal dus wel gemotiveerd moeten zijn om een einde te maken aan het roken. Onder het motto "samen staan we sterk" kan het uiteindelijk makkelijker zijn om definitief de sigaret uit te drukken. Uit onderzoek blijkt dat na de training 70% tot 80% van de deelnemers gestopt is met roken. De totale kosten, inclusief het trainingsmateriaal, bedragen 125 per persoon. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van de kosten.

Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding terecht bij de Hulpverlening Gelderland Midden/GGD tel: 026-3773890; e-mail: Miriam.Rogmans@hvdgm.nl.