Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Informatieavond over tijdelijke schoollokalen op Valkeniersweide

In verband met de sloop en nieuwbouw van het Zuiderpark-college aan de Montessoriweg, heeft de school behoefte aan tijdelijke huisvesting voor haar leerlingen.

Locatie-onderzoek
Na een locatie-onderzoek is gekozen voor de plek achter het gebouw van Zadkine, aan de rand van de Valkeniersweide (foto).

Informatieavond in Zadkine-college
Naar aanleiding hiervan vindt op maandag 18 september om 19.30 uur in het Zadkine aan de Jan Ligthartstraat 250 een informatiebijeenkomst plaats. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Een vertegenwoordiger van de school licht toe waarom en op welke wijze de tijdelijke huisvesting wordt geplaatst. Daarna is er natuurlijk alle gelegenheid om vragen te stellen.

32 noodlokalen en schoolplein
Bij bovengenoemde tijdelijke huisvesting gaat het om 32 noodlokalen, die 1 hoog gestapeld zijn. Gedurende circa 4 jaar komen deze lokalen in een L-vorm aan de achterkant van het gebouw van Zadkine te staan. De noodlokalen en het schoolplein nemen grofweg de ruimte in beslag tussen de fietsenstalling van de school en het tankstation aan de Vaanweg. De lokalen komen met hun rug naar de Valkeniersweide te staan. Hierdoor ontstaat een afgesloten schoolplein op een binnenterrein waar de leerlingen tussen de lesuren kunnen verblijven.

Uitstel deel aanleg inrichtingsplan Valkeniersweide Het inrichtingsplan voor de Valkeniersweide-west is in overleg met bewoners opgesteld. Vanwege de plaatsing van de noodlokalen kan dit jaar niet begonnen worden met de uitvoering van dit gedeelte van de weide. Als de nieuwbouw gereed is, worden de noodlokalen verwijderd en gaat dit deel van het inrichtingsplan alsnog in uitvoering. Voor de circa 8 bomen die in verband met het plaatsen in de noodlokalen gekapt moeten worden, plant men op een andere plek bomen terug.

Bestemmingsplan
Voor het plaatsen van de noodlokalen heeft het Projectteam Zuiderparkcollege (PZC) een verzoek om tijdelijke bouwvergunning ingediend bij de deelgemeente. Het plan ligt in het bestemmingsplan Vreewijk en heeft hierin de bestemming Groenaanleg. Het bouwplan is met deze bestemming in strijd. Voor het verlenen van vrijstelling is een procedure op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening noodzakelijk. Het dagelijks bestuur van de deelgemeente wil medewerking verlenen aan het plan.

Plan ter inzage
Het verzoek om tijdelijke bouwvergunning ligt daarom vanaf donderdag
7 september 2006 gedurende 6 weken ter inzage in het kantoor van de deelgemeente, Maashaven O.z. 230. Het kantoor is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Bedenkingen
Indien u het niet eens bent met het plan, kunt u in bovenstaande termijn een brief met de redenen van uw bedenking sturen aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, Postbus 9555, 3007 AN Rotterdam.

Informatie
Voor meer informatie over deze vergunningaanvraag en de bewonersavond of voor het indienen van (mondelinge) zienswijzen kunt u bellen met Joeri Viergever, beleidsmedewerker van de deelgemeente Feijenoord. U kunt hem bellen op (010) 291 60 40.