Provincie Limburg

Bespaar op energiekosten Dit is een gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg, de Kamer

van Koophandel Zuid-Limburg en de 14 Limburgse
klimaatbeleid-gemeenten:

Provincie Limburg, de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de 14 Limburgse samenwerkende klimaatbeleid-gemeenten organiseren dit najaar voor het Limburgse bedrijfsleven de Energiethemabijeenkomsten en de Energie Kontakt Dagen.

De energierekening is voor veel bedrijven een groeiend probleem. Door de stijgende olieprijzen worden ook de gas- en elektriciteitsrekening alsmaar hoger. Vaak wordt er niet gerealiseerd dat die rekening omlaag kan door slimme maatregelen te treffen. Uit de praktijk blijkt dat veel maatregelen een korte terugverdientijd hebben. Bewust omgaan met energie drukt daarmee de kosten.

In dat kader organiseren bovenstaande partijen vanaf maandag 18 september een viertal energiethemabijeenkomsten. Doel van deze bijeenkomsten is het Limburgse bedrijfsleven te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Een twaalftal verschillende energiethemas komen tijdens korte en boeiende presentaties van dertig minuten aan bod. Hierbij valt te denken aan bio-energie, energie-efficiënte verlichting, duurzame energietoepassingen, ventilatie met warmteterugwinning, warmtepompen, etc. De presentaties worden verzorgd door onafhankelijke energiespecialisten, werkzaam bij hoog aangeschreven Nederlandse kennisinstituten en adviesbureaus. Ondernemers kunnen hun eigen programma samenstellen en die themas kiezen die hen het meeste aanspreken. Zij krijgen praktische informatie, vele tips en daarnaast wordt aandacht besteed aan de kosteneffectiviteit. Deelname hieraan is voor de beoogde 600 bedrijven uit het Limburgse bedrijfsleven geheel gratis!

Tijdens de Energie Kontakt Dagen (EKD) krijgen de naar verwachting 10.000 Limburgse ondernemers de kans om de nieuwe energietechnieken daadwerkelijk te kunnen proeven en bewonderen. Op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober (van 14.00 tot 22.00 uur) is een deel van de beursvloer van de 15e editie van de Bedrijven Kontakt Dagen Limburg (BKD) in het MECC te Maastricht voor de EKD gereserveerd. Vooruitstrevende en toonaangevende specialisten tonen tijdens deze beurs hun paradepaardje op het gebied van (duurzame) energie en energiebesparing.

De Provincie Limburg, de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg en de 14 Limburgse samenwerkende klimaatbeleid-gemeenten denken hiermee een eerste nieuwe aanzet te geven tot een duurzame ontwikkeling en versterking van het Limburgse bedrijfsleven.

8-9-2006 15:54