Gemeente Heerde

Raadsvergadering 18 september

De gemeenteraad komt weer bijeen op maandag 18 september. In verband met de afscheidsreceptie van raadslid H.J. van Duren begint de vergadering om 20.00 uur. De vergadering is ook te beluisteren via Radio Heerde. Raadsvergaderingen zijn openbaar, dus iedereen is van harte welkom. De raadsagenda met bijlagen kunt u vinden op www.heerde.nl via Actueel, Beslissingen, Gemeenteraad.

Wilt u inspreken?
Insprekers die iets willen zeggen over een onderwerp dat op de agenda staat kunnen dat uiterlijk tot 10.00 uur op de dag van de vergadering doorgeven aan de raadsgriffier via tel. (0578) 699494.


1. Opening.

2. Vaststelling agenda.

3. Ontslag als raadslid de heer H.J. van Duren.
4. Onderzoek geloofsbrieven G. Smit-Rorije.

5. Installatie als raadslid G. Smit-Rorije.

6. Spreekrecht publieke tribune.

7. Verslag vergadering 3 juli 2006.

8. Rapport van bevindingen programmarekening 2005.
9. Vaststelling Visiedocument WMO.

10. Voortgang aanbesteding MFA's.

11. Beschikbaarstelling krediet vervanging riolering in en om clubgebouw WZC te Wapenveld.
12. Beschikbaarstelling voorbereidingskrediet ontwikkeling voormalige gemeentewerf aan Zwarteweg te Heerde.
13. Beschikbaarstelling krediet aankoop grond en schoolgebouw Griftstraat 10 van Deltion College.
14. Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan Agrarisch Gebied, 55e partiële herziening Boscompensatie Groot Stokkert, Groeneweg ongenummerd.
15. Congruentie veiligheidsregio's/ begroting 2007 Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.
16. Beschikbaarstelling krediet aanschaf materieel brandweer.
17. Vaststelling 2e wijziging Legesverordening gemeente Heerde 2005.
18. Beschikbaarstelling krediet aanschaf nieuwe software Belastingen en Kadaster.
19. Ingekomen stukken en mededelingen.

20. Rondvraag.

21. Sluiting.

Werkzaamheden Zwolseweg deze week van start

Woensdag 13 september begint de herinrichting van het laatste deel van de Zwolseweg in Heerde. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de Sportlaan en Molenweg. Vanaf woensdag 13 september tot begin december 2006 is dit deel van de Zwolseweg afgesloten voor het verkeer. Een omleidingroute via de Molenweg voor het verkeer uit de richting Wapenveld wordt met borden aangegeven.

Voor het bestemmingsverkeer wordt tijdens de werkzaamheden de bereikbaarheid zo goed mogelijk gehouden. Enige overlast is niet te voorkomen. Getracht wordt de overlast zoveel mogelijk te beperken. Een tekening en planning van de werkzaamheden liggen tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentekantoor aan de Marktstraat in Heerde.

Vrijwilligersprijs 2006

Kent u een persoon, groep personen, een vereniging of instelling uit de gemeente Heerde die zich al jarenlang belangeloos inzet voor de Heerder gemeenschap of voor een individu binnen de gemeenschap? Meld deze inwoner dan aan als kandidaat voor de vrijwilligersprijs! Deze prijs wordt uitgereikt op de internationale dag voor de vrijwilligers op donderdag 7 december.

Aanmoedigingsprijs

U kunt ook kandidaten voordragen voor de aanmoedigingsprijs. Deze prijs is bedoeld voor vrijwilligers tot en met 25 jaar. Ook voor hen geldt dat zij zich belangeloos inzetten in de Heerder gemeenschap.

Kandidaten kunt u voor 17 oktober schriftelijk aanmelden bij de Adviescommissie vrijwilligersprijs, p/a gemeente Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde. Graag duidelijk vermelden of u deze persoon aanmeldt voor de vrijwilligersprijs of voor de aanmoedigingsprijs. Ook als u vorig jaar al iemand heeft aangemeld kunt u het gerust nog eens proberen.

Afsluiting Manenbergerbrug Wapenveld

Vanaf maandag 18 september tot eind 2006 wordt de Manenbergerbrug in Wapenveld afgesloten voor het verkeer. De reden voor de afsluiting is het vervangen van de brug door de komst van de nieuwe woonwijk De Ossenkamp. De nieuwe brug is breder en voorzien van een trottoir. Voor het gemotoriseerde verkeer wordt een omleidingroute met borden aangegeven. Donderdag 7 september is begonnen met de aanleg van een noodbrug voor voetgangers en fietsers over het Apeldoornskanaal ter hoogte van de Klapperdijk/Kerkstraat.

Week van de Vooruitgang
Op initiatief van de Europese Unie wordt van 16 tot en met 22 september de Week van de Vooruitgang georganiseerd. Gedurende deze week hebben door heel Europa in honderden steden en dorpen activiteiten plaats waarbij op een positieve manier concrete oplossingen worden aangedragen voor duurzame mobiliteit.

Het programma van de Week van de Vooruitgang ziet er dit jaar als volgt uit:

Zondag 17 september: Autovrije dag (coördinatie Milieudefensie) Maandag 18 september: Op de fiets naar je werk (coördinatie Campagnebureau Fiets naar je werk) Donderdag 21 september: Op voeten en fietsen naar school (coördinatie 3VO)

Voor informatie, digitale documenten en achtergronden kunt u de website www.weekvandevooruitgang.nl raadplegen.

Het gemeentebestuur van Heerde is van mening dat de organisatie van de Week van de Vooruitgang geen taak is voor de gemeente en eventuele initiatieven worden dan ook overgelaten aan derden. Dit betekent dat mensen die iets willen organiseren in het kader van de Week van de Vooruitgang dit wel kunnen melden bij de gemeente (0578-699437). Uiteraard kunt ook u een bijdrage leveren door op deze dagen de auto te laten staan en gebruik te maken van het openbaar vervoer, de fiets of te gaan wandelen.

Inzameling oud papier

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina zamelt elke vrijdag en zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur oud papier in op het parkeerterrein aan de Veldweg in Heerde.

Bij de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Kanaaldijk 57 in Wapenveld kunt u dagelijks, behalve op zondag, uw oud papier inleveren bij één van de containers op het plein achter de kerk, tussen 9.00 en 18.00 uur. Wie hulp nodig heeft kan er elke eerste zaterdag van de maand terecht tussen 8.30 en 11.00 uur, behalve op feestdagen.

Atletiekvereniging De Gemzen zamelt tussen 6 en 15 september oud papier in bij de atletiekbaan op sportpark Molenbeek.

Collecte

Het Prinses Beatrixfonds collecteert tussen 10 en 16 september.

Activiteiten

Dinsdag 12 september: Kledinginzameling door Kovamo Zaterdag 16 september:

- Truckersdag. In verband hiermee is de Europaweg deze dag van 9.00 tot 13.00 uur afgesloten. Hetzelfde geldt voor de Breeweg en de Nijoeverseweg van 14.00 tot 15.00 uur.
- Barbecue en kleedjesmarkt door Buurtvereniging Lijphartlaan van 11.00 tot 24.00 uur. In verband hiermee wordt een gedeelte van de A. Lijphartlaan (tussen Meester Nijhoffstraat en Rhijnsburglaan) deze dag afgesloten.
- Open Dag Waterschap Veluwe van 10.00 tot 16.00 uur aan Postweg 39 in Heerde en aan de Werverdijk in Wapenveld.

Opvang zwerfdieren
Op 4 september is een melding binnengekomen over een jonge grijswitte kat op een erf aan de Broekstraat in Heerde. Het dier is in eerste instantie ondergebracht in de gemeentelijke opvangplaats op de gemeentewerf te Heerde. De volgende dag is het dier zoals gebruikelijk overgedragen aan het dierenasiel te Apeldoorn (055-5068600). Voor het geval u in de gemeente een zwerfhond of -kat aantreft kunt u tussen 08.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met de gemeentewerf tel. (0578) 699532. Na 17.00 uur en in het weekend kunt u bellen met de heer J. Vorderman, tel. 0578 - 692837.

VANAF HIER IN KLEINERE LETTERS
Bekendmaking Wet milieubeheer
Het college van Heerde maakt bekend dat zij een melding op grond van het Besluit akkerbouwbedrijven milieubeheer heeft ontvangen van:


- Combi Pensioenfonds B.V., Postbus 12176 te Amsterdam in verband met het veranderen van het bedrijf aan de Eikenlaan 1 te Heerde. De verandering bestaat uit het realiseren van een machineberging.

Deze melding ligt vanaf 13 september voor een periode van twee weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling VRM op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en 's middags op afspraak. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Bouw- en Milieutoezicht, tel. 0578 - 699432.

Vrijstellingen Wet op de Ruimtelijke Ordening
Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het bouwplan om de huidige boerderij (dienstwoning) op het perceel Borchgraverweg 3 te Heerde, te verbouwen tot burgerwoning. De vrijstelling is noodzakelijk omdat de gronden en gebouwen slechts gebruikt mogen worden t.b.v. kwekerijdoeleinden en de verbouw van het bestaande hoofdbedrijfsgebouw tot burgerwoning niet is toegestaan.

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking te verlenen aan:


- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Fuchsiastraat 19 te Heerde. De vrijstelling is noodzakelijk omdat op gronden met de bestemming tuin geen bouwmogelijkheden zijn.

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 13 september 2006 gedurende zes weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Vrijstelling bestemmingsplan

Het college van Heerde maakt bekend dat zij voornemens is, met toepassing van de in het betreffende bestemmingsplan opgenomen vrijstellingsbevoegdheid (artikel 15 WRO), medewerking te verlenen aan:


- het plaatsen van een bakhuis met wijnkelder op het perceel Kerkstraat 40 te Veessen. De vrijstelling is noodzakelijk omdat het toegestane aantal vierkante meters aan bijgebouwen wordt overschreden.

Het betreffende bouwplan ligt met ingang van woensdag 13 september 2006 gedurende twee weken op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zijn of haar zienswijze over de voorgenomen vrijstelling kenbaar maken bij het college van Heerde, Postbus 175, 8180 AD Heerde.

Bouwaanvragen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 30 augustus tot 6 september 2006 de volgende bouwaanvragen heeft ontvangen:

een aanvraag om reguliere bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Meester Nijhoffstraat 25 te Heerde
- het verbeteren van de fundering van de woning op het perceel Kerkstraat 28 te Veessen
- het vergroten van de woning op het perceel Postweg 8 te Heerde
- het bouwen van een woning met bijgebouw op het perceel Postweg 35 te Heerde

een aanvraag om lichte bouwvergunning voor:

- het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel W.D. van Dommelenstraat 18 te Heerde
- het gedeeltelijk vergroten van de woning op het perceel Fuchsiastraat 19 te Heerde
- het geheel plaatsen, vernieuwen en oprichten van een berging op het perceel IJsseldijk 65 te Veessen

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Aanvraag sloopvergunning

Het college van Heerde maakt bekend dat zij in de periode van 30 augustus 2006 tot 6 september 2006 de volgende aanvraag om sloopvergunning heeft ontvangen:


- voor het slopen van een schuur op het perceel Kerkstraat 40A te Veessen

Een bezwaarschrift hiertegen kan worden ingediend nadat het besluit tot verlening van de vergunning is bekendgemaakt. De betreffende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur.

Verleende bouwvergunningen

Het college van Heerde maakt bekend dat zij de volgende bouwvergunningen heeft verleend:

reguliere bouwvergunning voor:

- het geheel vergroten van een bedrijfspand op het perceel Europaweg 26 te Heerde. Verzonden: 30 augustus 2006
- het uitbreiden van de woning op het perceel Revelingseweg 4 te Wapenveld. Verzonden: 4 september 2006

Openbare welstandsvergadering

Donderdag 21 september is de welstandsgedelegeerde in Heerde voor een openbare welstandsvergadering. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Heerde, aanvang 16.00 uur.

Op donderdag 14 september vergadert de voltallige commissie (wisselende locaties). De welstandsvergaderingen met de voltallige commissie vinden elke donderdag in de oneven weken plaats.

De agenda (met daarin de te behandelen bouwplannen) ligt voor de ene vergadering vanaf woensdag 20 september en voor de andere vergadering vanaf dinsdag 12 september ter inzage bij de balie van het team Bouw- en Milieutoezicht van de afdeling Veiligheid, Ruimte en Milieu. De agenda's worden tevens op de gemeentelijke internetsite, www.heerde.nl, geplaatst.

De welstandsvergaderingen zijn openbaar. Indien u aanwezig wilt zijn, dan horen wij dit graag van u. Het team Bouw- en Milieutoezicht is op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 uur en 12.30 uur, tel. 0578 - 699424. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

Overige verleende vergunningen

Vergunning/toestemming/ontheffing verleend aan:


- Novel, locatie Wendhorst voor het organiseren van een bazaar op woensdag 11 oktober 2006 in het pand aan de Eperweg 33 in Heerde. In verband hiermee is tevens toestemming verleend voor de verkoop van loten en het ophangen van een spandoek.
- Tennisvereniging H.L.T.C. voor het organiseren van diverse activiteiten (o.a. live muziek van 18.00 tot 24.00 uur) op tennispark Bornerenk in Heerde op zaterdag 23 september 2006 in verband met het 40-jarig bestaan.
- Aan Cyclo '78 Wezep voor de organisatie van twee veldtoertochten over diverse wegen in de gemeente op zaterdag 7 oktober en zaterdag 30 december 2006.
- firma G.G. den Boon voor het aanbrengen van reclame op het bedrijfspand aan de Veldkampseweg 3 in Heerde. Verzonden: 5 september 2006

Indienen bezwaarschrift

Wordt u rechtstreeks in uw belang getroffen door een besluit met betrekking tot het verlenen van een vergunning of ontheffing, zoals bijvoorbeeld een kap-, sloop- of bouwvergunning of een ontheffing voor een evenement? Dan kunt u volgens de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending schriftelijk bezwaar maken bij het college van Heerde. U dient wel aan te geven waarom u bezwaar maakt.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedgevallen kan de voorzieningenrechter van de rechtbank in Zutphen bij afzonderlijk schrijven worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor particulieren bedraagt dit recht in de meeste gevallen E 141,--.

Indienen van klachten
Wordt uw brief niet tijdig beantwoord, bent u onheus behandeld of hebt u klachten over gedragingen van bestuurders of ambtenaren van de gemeente? Dan kunt u op grond van de klachtenregeling een klacht indienen bij het college van Heerde.