Ingezonden persbericht


Utrecht, 12 september 2006

Sw/93

Alle bewoners Kromme Nieuwegracht aangesloten op riool

Op maandag 18 september start de gemeente met de aanleg van een rioolbuis langs de Kromme Nieuwegracht. De gemeente Utrecht en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) streven ernaar dat eind 2006 alle eigenaren van woonboten en panden in Utrecht hun riolering aangesloten hebben op het gemeentelijk riool. Op sommige plekken moet nog een stuk gemeenteriolering worden aangelegd. Zo ook bij de Kromme Nieuwegracht. Er wordt een stuk riolering aangesloten vanaf de Muntstraat tot aan de huisnummers 17 t/m 21. De leiding wordt aangesloten op de bestaande inspectieput, om de hoek van de Muntstraat. De uitvoering duurt circa één week.

De nieuwe aansluiting in de Kromme Nieuwegracht maakt het mogelijk dat alle bewoners, die nog niet op het riool zijn aangesloten hun afvalwater direct op het gemeenteriool kunnen lozen. Tot nu toe kwam hun afvalwater direct in de Kromme Nieuwegracht terecht. Tijdens de werkzaamheden blijft de Kromme Nieuwegracht bereikbaar maar is parkeren vanaf huisnummer 17 tot aan de Muntkade niet mogelijk. Bewoners en bezoekers kunnen enige overlast ondervinden.

De Muntstraat wordt wel afgesloten gedurende de week van 18 t/m 25 september. Omrijden kan via de Nobelstraat en de Dwarsstraat.



Ingezonden persbericht