Digitale Gemeente Houten

Hondenbeleid in heel Houten van kracht

Op maandag 18 september wordt ook in Houten Noord het hondenbeleid officieel van kracht. Wethouder Willy Wagenmans geeft om 17.00 uur het startsein op het losloopgebied aan de Dovenetelhof. Met de invoering in Houten Noord geldt het hondenbeleid in heel Houten.

Voor de eerste belangstellenden ligt er een gratis speeltje voor de hond of een grijper voor het gemakkelijk opruimen van hondenpoep klaar. Verder kunnen belangstellenden kosteloos deelnemen aan spelactiviteiten met hun hond onder begeleiding van een hondentrainer en kunnen zij ook gratis een foto van hun huisdier laten maken door een heuse hondenfotograaf.

Spelregels
Nog even kort de spelregels op een rij van het hondenbeleid in Houten:
* Honden mogen los lopen in de losloopgebieden, buiten de bebouwde kom en buiten de Rondweg. Op alle andere plekken is de hond aangelijnd. Een kaart met daarop aangegeven de losloopgebieden is te vinden op www.houten.nl of af te halen in het gemeentehuis.
* Binnen de bebouwde kom óók in de losloopgebieden ruimen hondenbezitters de poep van hun hond op. De poep mag in alle afvalbakken in de openbare ruimte. Deze worden regelmatig door de gemeente geleegd. Buiten de bebouwde kom mag de poep blijven liggen. Opruimmiddelen zijn onder meer verkrijgbaar bij dierenwinkels en supermarkten.

* Geen honden, ook niet aangelijnd, op velden met speeltoestellen voor kinderen.

Meer informatie over het Houtense hondenbeleid is te vinden op www.houten.nl. Met vragen kunnen inwoners terecht bij het meldpunt Openbare Ruimte, tel. 0800- 3990 000 of via het vragenformulier op www.houten.nl/meldpunt.