Gemeente Weert

BOCHOLTERWEG EN DIESTERBAAN AFGESLOTEN VOOR WERKZAAMHEDEN

In verband met de aanleg en inrichting van 30 km zones worden de Bocholterweg en de Diesterbaan enkele dagen voor doorgaand verkeer afgesloten. Dit is nodig voor de aanleg van verkeersremmende maatregelen, zoals asfaltdrempels. Aanwonenden kunnen wel gebruik maken van de wegen.

Op maandag 18 en dinsdag 19 september wordt de Bocholterweg tussen Zoomweg en Karelkeweg afgesloten. De omleiding loopt via Herenvennenweg, Diesterbaan en Dijkerstraat.

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september werkt men dan aan de Diesterbaan tussen Altweerterkapelstraat en Rubenslaan. Dat gedeelte van de Diesterbaan is deze dagen afgesloten. Er is een omleiding aangegeven via Herenvennenweg, Lozerweg, Kazernelaan en Nelissenhofweg.

13 september 2006

DISCUSSIEAVONDEN FRUNSHOPPING NA WERKBEZOEK ARLON

Het college van burgemeester en wethouders wil graag in overleg treden met alle relevante partijen in de regio Weert over de vraag of het frunshopping-concept een bijdrage kan leveren aan een betere, aantrekkelijkere en sterkere detailhandelsstructuur in de regio. Dit is een vervolg op de excursie naar het bestaande frunshopping centrum in Arlon (B) van 28 augustus jongstleden. De avonden vinden plaats op 2 en 23 oktober.

Focus Projectontwikkeling en Vastgoed B.V. uit Eindhoven en de firma De Vlier uit Brugge hebben het gemeentebestuur van Weert voorgesteld op het nieuwe bedrijventerrein Kampershoek-Noord een winkelvoorziening te realiseren volgens het zogenoemde Frunshopping-concept. Frunshopping is een samentrekking van 'funshopping' en 'runshopping' vanuit het idee om meerdere winkels van beide 'soorten' samen te brengen op een aan de rand van de stad gelegen locatie rondom een centrale parkeerplaats.

Inspraak
Het college wil graag alle partijen de mogelijkheid bieden tot inspraak. Tot die partijen rekent het college de diverse ondernemersverenigingen, de detailhandelsorganisaties van zowel binnen als buiten de centra van Weert en Nederweert, Centrummanagement Weert, vastgoedeigenaren en de gemeentebesturen van Nederweert, Cranendonck, Hunsel en Heythuysen. In Arlon hebben de betrokkenen gesproken met in de binnenstad van Arlon gevestigde ondernemers. Zij gaven directe informatie over hun visie op en ervaringen met het concept. Met deze informatie in het achterhoofd, vinden twee discussiebijeenkomsten plaats.

Discussieavonden
De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 2 oktober van 19.30-21.30 uur in de concertzaal van de Academie voor Muziek en Dans in Weert (Beekstraat 27), onder leiding van wethouder Kirkels. Deze avond is in beginsel bedoeld voor ondernemers gevestigd op locaties buiten de binnenstad van Weert, waaronder de ondernemers op de PDV-locatie Roermondseweg/Moesdijk.

De tweede bijeenkomst vindt plaats op maandag 23 oktober van 19.30-21.30 uur in de raadszaal van het stadhuis te Weert (Beekstraat 54), onder leiding van wethouder Strous. Deze avond is in beginsel bedoeld voor ondernemers gevestigd in de binnenstad van Weert en het centrum van Nederweert.

Beide bijeenkomsten zijn openbaar en buiten de genoemde groepen zijn andere belangstellenden ook van harte welkom. De resultaten van de bijeenkomsten zal het Weerter college van burgemeester en wethouders gebruiken om een standpunt te bepalen ten aanzien van het frunshopping-concept. Dat zal naar verwachting eind 2006 geschieden.

13 september 2006

NACHTWACHT GESCHILDERD DOOR WEERTER KINDEREN ZATERDAG ONTHULD

Zo'n 50 kinderen uit de wijk Fatima in Weert hebben op zaterdag 26 augustus Rembrandts Nachtwacht nageschilderd. Op zaterdag 16 september a.s. vindt om 11.00 uur in winkelcentrum De Munt in Weert de onthulling plaats van dit kunstwerk. Hierbij is een aantal genodigden aanwezig, waaronder Tweede Kamerlid Ine Aasted Madsen (CDA), Provinciale Statenlid Geert Frische (CDA), de Weerter wethouder Stef Strous (voor o.m. evenementen) en Weerter kunstenaar Jan Tullemans. Verder geven ook het Gilde van de Wieerter Stadsschötte St.Catharina 1480 (in historische gildekledij en met Rembrandt!) en leden van de jongerenraad Weert acte de présence.

Ter gelegenheid van de 400ste geboortedag van de schilder Rembrandt van Rijn, organiseerde de stichting Catharijn uit Stevensweert/Echt een schilderfestijn voor kinderen die deelnemen aan het project 'Kindertijd Fatima'. Het nachtwachtproject is een van de initiatieven van deze stichting, die zich bezig houdt met maatschappelijk kinderwerk. De stichting biedt kinderen kosteloos de mogelijkheid om, met behulp van intensieve begeleiding, hun creatieve talenten te ontplooien. De gemeente Weert is blij met dit project ondermeer omdat het kinderen uit diverse culturen bij elkaar brengt.

Uniek
Het Weerter Nachtwachtproject is uniek omdat het na voltooiing laat zien, hoe de Nachtwacht er vroeger origineel heeft uitgezien. Het schilderij - dat te zien is in het Rijksmuseum in Amsterdam - is namelijk slechts een gehavend overblijfsel van wat het vroeger ooit was. De Nachtwacht (geschilderd tussen 1640 en 1642) had aanvankelijk een afmeting van ongeveer 5 meter bij 3,87 meter. Toen het schilderij in 1715 naar het Amsterdamse stadhuis op de Dam verhuisde, zijn er stukken van het doek afgesneden om het passend te maken voor de nieuwe locatie tussen twee ramen. Sindsdien meet het schilderij 4,37 bij 3,63 meter.

Nog te bekijken
Het doek wordt met medewerking van RVM Vastgoed Management BV en Weijers Fernandez communicatie & organisatie tot 14 oktober tentoongesteld in het overdekte winkelcentrum De Munt (naast V&D en tegenover Taverne De Oude Munt). Het winkelcentrum van Weert hoopt op veel belangstelling voor Rembrandts meesterstuk, uitgevoerd door de kinderen van de wijk Fatima, misschien zelfs van Rembrandt-liefhebbers!

Noot voor de pers,